Haberler

TÜBİTAK'tan Doç. Dr. Durbilmez'e Ödül

Güncelleme:
Abone Ol

ERÜ Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bayram Durbilmez, TÜBİTAK tarafından ödüllendirildi.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bayram Durbilmez, TÜBİTAK tarafından ödüllendirildi.

Doç. Dr. Bayram Durbilmez, yaptığı açıklamada, 2013 yılında yayımlanan  "Halk Bilimi Araştırmalarının 100. Yılında: Halk Bilimi ile Edebiyatın Ortak Alanları ve Halk Edebiyatı Üzerine Bir Değerlendirme" başlıklı makalesiyle ödüle layık görüldüğünü söyledi.

Daha önce üç kez TÜBİTAK Yayın Teşvik Ödülünü aldığını anımsatan Durbilmez, 2013 yılı içinde Milli Folklor Uluslararası Kültür Araştırmaları Dergisi, Folklor / Edebiyat, Türk Dünyası Araştırmaları, Türklük Bilimi Araştırmaları ve Türk Yurdu gibi dergilerde de makalelerinin yayımlandığını kaydetti.

Durbilmez, 2013 yılında yayımlanan makalelerinde, Kazakistan, Tataristan ve Kıbrıs başta olmak üzere Türk dünyasının halk bilimi konularının öne çıktığını belirtti.

Makalelerinden başka bir araştırma-inceleme kitabı ile iki kitap bölümü de aynı yıl içinde yayımlanan Doç. Dr. Bayram Durbilmez, sunduğu bildirilerle, verdiği konferanslarla ve Türk dünyası halk bilimi konusunda yaptığı çevirilerle de Türk bilim dünyasına katkı sağlıyor.

Almanya, Romanya, Rusya, Ukrayna ve Türk Cumhuriyetlerinde yapılan uluslararası kongrelerde çok sayıda bildiri sunan Durbilmez, son olarak, Rusya'ya bağlı Yakutistan Özerk Cumhuriyeti'nde yapılan uluslararası sempozyumda da Türkiye'yi temsil etmişti. - Kayseri

Kaynak: AA / Yerel

Rusya Federasyonu Bayram Durbilmez Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title