Haberler

Turizmde Koordinasyonu Sağlamak İçin Toplandılar

Abone Ol

Trabzon’da gerçekleştirilen Turizm Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda 2017 yılında yapılması planlanan çalışmalar ele alındı.

Trabzon'da gerçekleştirilen Turizm Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda 2017 yılında yapılması planlanan çalışmalar ele alındı.

Vali Yücel Yavuz başkanlığında yapılan toplantıya Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, kaymakamlar, TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, TESOB Başkanı Metin Kara, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya, DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman, daire müdürleri ve diğer ilgililer katıldı.

Turizm İl Müdürü Ali Ayvazoğlu'nun 2017 yılında yapılması planlanan çalışmalarla ilgili sunumunun ardından, Trabzon Valisi Yücel Yavuz da, el birliğiyle Trabzon'un tanıtımı için çalışacaklarını ve turist sayısının artacağını söyledi. Vali Yavuz, Trabzon'da turizmin daha da gelişmesi için kamunun tüm imkanlarıyla özel sektörün yanında olduğunu vurguladı.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu da, toplantıda yaptığı konuşmada, "Uzungöl kış turizmi master planından başladık ve fizibilite raporuna kadar geldik. Yabancı yatırımcılara sunabileceğimiz elimizde bir proje ve fizibilite raporu var. İkinci el attığımız konu, Valilik ve DOKA'nın da desteğiyle Tonya Vadisi oldu. Bu çalışmayı Avusturyalı bir ekiple yaptık. Dünyada bu işi en iyi kim yapıyorsa onunla yapalım istedik. 'Bölgemize dünya gözüyle bakılsın' fikrinden yola çıktık. Başta planladığımız konu, Trabzon'un tamamına master planının yapılmasıydı. Ayrıca her vadi için o bölgenin değişik özelliklerini barındıran, birbirine benzemeyen ayrı planlar hazırlanmasını amaçlıyoruz. Üçüncü master planı bu yıl Akçaabat bölgesine hazırlanacak. Aynı ekip o bölgeyi de gezdi. Arzu ederiz ki kısa zamanda bütün ilçelerimizin buna benzer master planları tamamlansın. Fizibilite raporlarının da bir an önce ortaya çıkmasını istiyoruz. Bu yatırımları özel sektör yapacak. Kamunun yapacağı yatırımlar, ulaşım ve altyapıyla ilgili olanlardır. Kamu özel sektör işbirliğini dikkate alarak işlerin kolaylaştırılması adına özel sektörün önünü açmamız gerekiyor. Fizibilite raporlarının, plan ve projelerin, master planlarla hazır hale gelmesi gerekiyor. Bu çalışmalara ağırlık verilmesini istiyoruz" dedi.

"Sadece bir bölgeye bağlı kalarak turizmi geliştirirsek yarı yolda kalabiliriz"

Trabzon'da turizm konusunda yapacak daha çok işleri olduğunu vurgulayan Başkan Hacısalihoğlu, "Özellikle tarihin ön plana çıkarılması noktasında, şehrimizin merkezde olan surlarının içinde, ayrıca ilçelerdeki çeşitli noktalarda kazıların yapılması önemli. Böylece UNESCO'ya girecek eserlerin tamamlanmasıyla şehrimizdeki turizm faaliyetleri devam edecektir. Sadece bir bölgeye bağlı kalarak turizmi geliştirirsek yarı yolda kalabiliriz. Geçmişte Ruslara güvenerek yatırımlar oldu. Ama şu anda yoklar. Yarın Körfez ülkeleri de olmayabilir. Başka ülkeler olabilir. Bir bölgenin insanına değil, dünyadaki herkese ulaşabilecek bir turizm hareketi içinde olmamız gerekiyor. Bütün plan ve projelerimizi bu doğrultuda yürütmeliyiz. Bundan sonraki çalışmalarımızı odaklanarak, masraftan kaçınmayarak yapmamız gerekiyor" diye konuştu,

TESOB Başkanı Metin Kara da kurum olarak bölge turizmine destek vermek için projeler üretmeye devam ettiklerini söyledi. 24 Şubat'ta kapanışını yaptıkları Turisti Kazanan Geleceği Kazanır Projesi'yle, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde turizm sektöründe görev yapan nitelikli personel sayısını artırmayı, bölgede turizmin kalitesini yükseltmeyi, genç istihdamı desteklemeyi ve işsizlik oranını azaltmayı amaçladıklarını belirten Başkan Kara, "Kurslarımıza katılan 20 kadın ve 20 erkek kursiyerimizden 15'i otellerimizde işe başladı. Diğerlerinin müracaatları var ve önümüzdeki günlerde bu kardeşlerimizin tamamı turizm sektöründe işe başlamış olacak. Otel yöneticileri, böyle bir eğitim programına öncülük ettiğimiz için bize özellikle teşekkür etti. Sektörde nitelikli eleman ihtiyaçları olduğunun vurgusunu yaptılar. TESOB olarak projelerimizle hem bölge turizminin nitelikli eleman ihtiyacını karşılıyoruz hem de istihdam seferberliğine katkıda bulunuyoruz" diye konuştu.

"Tarife denetimlerimiz de sürüyor" diyen Kara "16 Kasım 2016'da denetimlere başladık. 24 Şubat 2017 itibarıyla 2 bin 177 esnafı denetledik. Bunların sadece bin 29'unda tarife olduğunu tespit ettik. 15 günlük ihtar yazıyoruz. Geçen sürede tarifesi olmadığını tespit ederek ihtar yazdığımız esnaflarımızdan yaklaşık 800'ü tarifelerini aldı. İki aracımızla denetimlerimizi yıl boyunca sürdürüyoruz. Adrese dayalı olarak esnaf denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Vergisini verenle vermeyen arasındaki haksız rekabetin giderilmesi için kayıt dışı denetimlerimiz devam ediyor. Ayrıca ticari taşıt sürücülerimize yönelik eğitim programımız da sürüyor. Şehrin değişik yerlerine 17 şikayet kutusu yerleştirdik. Dilek öneri ve şikayetleri o kutulardan alıyoruz, rapor haline getiriyoruz. Çalışmalarımızın şekillenmesinde bu kutulardan çıkan şikayet ve önerilerin bize büyük fayda sağlayacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Suat Hacısalihoğlu Metin Kara Ortahisar Trabzon Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title