Türk Eğitim-sen Toplu Sözleşme Görüşmelerini Değerlendirdi
Türk Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Ekrem Şenol, 2010 yılında 4688 sayılı kanunda yapılan değişiklikle memurlar için toplu sözleşme hakkı getirildiğini ifade ederek, “Toplu sözleşme hakkı memurlar için önemli bir gelişme iken, yetkili olarak görüşmelere katılan Memur-Sen’in beceriksizlikleri neticesinde memurlar önceki dönemi ciddi kayıplarla kapatmıştır" dedi.
Türk Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Ekrem Şenol, 2010 yılında 4688 sayılı kanunda yapılan değişiklikle memurlar için toplu sözleşme hakkı getirildiğini ifade ederek, "Toplu sözleşme hakkı memurlar için önemli bir gelişme iken, yetkili olarak görüşmelere katılan Memur-Sen'in beceriksizlikleri neticesinde memurlar önceki dönemi ciddi kayıplarla kapatmıştır" dedi.
Şenol, 2016-2017 toplu sözleşme döneminin şu an yapılan görüşmelerle sürdüğünü kaydederek, "Ancak Memnun-Sen yine memurlar için kazanımlardan uzak, yandaş bir havayla hükümetle pazarlığa oturmuştur. Düşünün ki, önceki toplu sözleşme döneminde hükümetin verdiği zamdan daha az bir zam talep ederek dünya sendikacılık tarihine adını beceriksiz bir şekilde yazdıran bu sarı sendika yine memurlar için aynı pazarlığa oturdu" dedi.
Başkan Şenol sözlerini şöyle sürdürdü:
"Şu an da zam pazarlıklarında en az zam talep eden sendika yine bu sendika olmuştur. Bu şekilde yapılan toplu sözleşme pazarlıklarının sonuçları da kaçınılmaz olarak hüsran olacaktır. Önceki genel başkanlarının AKP'den milletvekilliği sevdası nedeniyle memurları masada sattığı meselesi, memurların diline espri konusu olmuş ve milyonlarca memurun vebalini almıştı. Şimdi de yeni genel başkanlarının toplu sözleşme masasında Türkiye Kamu-Sen'i istememesi bu gidişatın işaretidir. Yetkili sendikanın ciddiyetsiz ve hakkaniyetsiz duruşunun karşısında Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim-Sen olarak ilk toplu sözleşme döneminden yaşadığımız yüzde 3 kaybın telafisini talep ediyoruz. Kamu işçilerine yüzde 11,3 zam veren hükümetin bizleri unutma aymazlığına itiraz ediyoruz. Bu nedenle 2016 yılı için yüzde 22 oransal zam ve 100 TL taban aylık zammı istiyoruz. Ayrıca kaybımız olan 2000 TL'nin dört eşit taksitle ödenmesini istiyoruz. 2017 yılı için zam talebimiz ise yüzde 10+10 ve taban aylığa 150 TL zamdır."
Bütün taleplerini masaya yatırdığını söyleyen Şenol şunları söyledi:
"Bunların haricinde ek derslerdeki haksız uygulamalardan disiplin cezalarının affına, atamalardaki çarpık politikalardan sosyal yardımlara, çalışanlara uygulanan şiddetten norm kadro düzensizliklere, memura siyaset hakkından grev hakkına, üniversite çalışanlarının sorunlarından yolluklara ve daha birçok ana başlık altında yüzlerce talebimiz şu an tek tek toplu sözleşme masasında dile getirilmektedir. Dileriz kendini kalabalık göstermenin haricinde Milli Eğitim camiasına faydası dokunmayan yetkili sendika bizim taleplerimizi de görüşme masasında hakkıyla savunur ve camiamızın kazanımları artar. Çalışanların lehine yapacakları her çalışmada 450 bin üyesiyle Türkiye Kamu-Sen ve 220 bin üyesiyle Türk Eğitim Sen olarak yanlarında olacağımızı bildiriyor, aksine yapılacak eylemlerde de enselerinde olacağımızı ve beceriksizliklerini her ortamda ve zamanda afişe edeceğimizi buradan duyuruyoruz. Siyasilere arka bahçe olmak ve şirin görünmek yerine dik bir duruş göstermenin zamanı geldiğini ayrıca bu sendikaya hatırlatıyoruz." - MALATYA