Haberler

Türk Kızlayı'nın 'Yol Güvenliği Savunuculuk Projesi'

Abone Ol

Türk Kızılayı tarafından tarafından başlatılan ‘Yol Güvenliği Savunuculuk Projesi’ kapsamında, Nevşehir’de öğrenciler, araç sürücülerini emniyet kemeri takmaları konusunda uyardı.

Türk Kızılayı tarafından tarafından başlatılan 'Yol Güvenliği Savunuculuk Projesi' kapsamında, Nevşehir'de öğrenciler, araç sürücülerini emniyet kemeri takmaları konusunda uyardı.

Türk Kızılay'ının "Güçlü Yasa Yaşama Bağlar" sloganıyla yürüttüğü 2918 Sayılı Trafik Kanunu ve Yönetmeliği'nde emniyet kemeri ile ilgili yapılacak değişikliklere yönelik 'Mevzuatı Güçlendirme Projesi' kapsamında başlattığı "Yol Güvenliği Savunuculuk Projesi" kapsamında Türk Kızılayı Nevşehir Şubesi tarafından bir etkinlik düzenlendi.

Etkinlik kapsamında Yeni Kayseri Caddesi üzerinde Trafik Polisleri tarafından durduran araçların sürücüleri projeye destek veren öğrenciler tarafından emniyet kemeri takmaları konusunda uyardı. Öğrenciler, sürücülere çikolata ikram ederek emniyet kemeri takmanın önemi ve Türk Kızılayı tarafından başlatılan proje ile ilgili bilgilendirici broşürler dağıttı.

Uygulama noktasında öğrenciler ile birlikte araç sürücülerini uyaran İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdülkadir Tatar, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz, AK Parti İl Başkanı Kazım Sunar, CHP İl Başkanı Mehmet Değirmenci, MHP İl Başkanı Göksel Taşçı, MHP Belediye Başkan Adayı Mehmet Varol bazı daire müdürleri de projeye destek verdi.

Türk Kızılayı Nevşehir Şube Başkanı Cengiz Gülen burada yaptığı açıklamada: Türkiye'de her yıl yaklaşık 4 bin kişinin trafik kazalarında hayatını kaybettiğini ve 250 bin kişinin de yaralandığını hatırlattı. Trafik kazalarını insan kaynaklı doğal afet olarak kabul eden Türk Kızılay'ının trafikte insan hatalarından kaynaklanan acıları azaltmak adına bir savunuculuk projesi başlattığını ifade eden Gülen: "Amacımız mevzuatın güçlenmesi ile ilgili kamuoyu yaratmak ve mecliste konu ile ilgili yasanın hazırlanması. Bugün Türk Kızılay'ı Adana Şube Yönetim Kurulu üyelerimiz kişilere örnek olması açısından araçlarında emniyet kemerli fotoğraf çektirdi. Yol güvenliği konusunda emniyet kemerlerimizi takarak bizler birer adım attık bu şekilde karar alacak kişileri etkileyerek yasa değişikliğini hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Gülen, "Trafik kazalarında 1 yılda 4 bin kişi hayatını kaybetmektedir. 250 bin kişi de yaralanmaktadır. Trafik kazalarının maddi sonuçları bir yılda 20 Milyar TL'ye ulaşmaktadır. Trafik kazalarından her 4 kişiden 3'ü araçtan fırlayarak hayatını kaybetmektedir. 2030 yılına kadar önlem alınmazsa, trafik kazaları ölüm nedenleri arasında 5. sıraya yükselerek afetler ve hastalıklardan kaynaklı ölümlerin üzerine çıkacaktır. Emniyet kemeri takmak ölüm ve yaralanma riskini yüzde 50 oranında azaltabilir" dedi. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türk Kızılayı Cengiz Gülen Nevşehir Kızılay Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title