Haberler

Türk Ocakları, Kayseri'de Toplanıyor

Abone Ol

Türk Ocakları Bölge Toplantısı Kayseri'de yapılacak.2 Kasım 2013 Cumartesi günü saat 13.00'te, Kayseri Türk Ocağı Konferans Salonunda yapılacak toplantıya, Türk Ocakları Genel Başkanı Prof.Dr.Mehmet Öz, genel merkez yönetim kurulu üyeleri ve...

Türk Ocakları Bölge Toplantısı Kayseri'de yapılacak.

2 Kasım 2013 Cumartesi günü saat 13.00'te, Kayseri Türk Ocağı Konferans Salonunda yapılacak toplantıya, Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz, genel merkez yönetim kurulu üyeleri ve Kayseri Türk Ocağı'nın da içinde bulunduğu 13 Şube'nin başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katılacak.

Kayseri Türk Ocağı Başkanı Doç. Dr. Bayram Durbilmez yaptığı açıklamada, Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yıl dönümünün kutlandığı günlerde Türkiye'nin en köklü ve seçkin kurumlarından biri olan Türk Ocakları'na ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kayseri Türk Ocağı Başkanı Doç. Dr. Bayram Durbilmez, Türk Ocakları'nın 101 yıllık bir çınar olduğunu ve kendini Türk hisseden herkesin ocağı olduğunu belirterek Türk kültürünü yaygınlaştırma saygınlaştırma gayreti taşıyan Türk Ocaklarının, Türk kültürünü esas alan Türk milliyetçiliği anlayışına sahip olduğunu belirtti. Büyük Atatürk'ün de söylediği gibi "Türk Ocağı, Türk'ün has ocağı, varlık ve birlik ocağı, yüksek alevlerle tütsün, muhitine nurlar saçsın; yaşasın ve yaşatsın. Türk Ocağı, Türklük güneşinin ocağıdır" diyen Doç. Dr. Bayram Durbilmez, bölge toplantısında Türkiye'nin bugünkü meselelerinin ve bu meseleler karşısında Türk Ocaklarının nasıl bir tavır taşıyacağının da belirlenmesini beklediklerini ifade etti.

Türkiye ve Türk milliyetçileri açısından verimli bir toplantı olacağına inandıklarını belirten Doç. Dr. Bayram Durbilmez, Kayseri Türk Ocağı'nın ev sahipliğinde yapılacak bölge toplantısına Kayseri, Adana, Dörtyol, Elazığ, Ereğli, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Niğde, Mersin, Osmaniye ve Şanlıurfa şubelerinin başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin katılacağını bildirdi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bayram Durbilmez Türkiye Kayseri Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title