Haberler

Türk Ocakları'nın 101. Kuruluş Yılı

Abone Ol

Türk Ocakları Genel Başkanı Prof.Dr.Mehmet Öz, "Küresel alanda Türklüğün yüceltilmesi mefkûresi, bugünün 'Kızıl Elması'sıdır" dedi.

Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz, "Küresel alanda Türklüğün yüceltilmesi mefküresi, bugünün 'Kızıl Elması'sıdır" dedi.

Türk Ocakları Genel Merkezi'nin her yıl düzenli olarak yaptığı bölge toplantılarının bu yılki bölümü, Kayseri şubesinin ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıda konuşan Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz, "Türk milliyetçileri Ocak çatısı altında tarihten ve milletin varlığından aldıkları şuur ve ilham ile Türk milletinin hizmetinde yarışmaktadır. Türk milliyetçilerinin kimseye bir borcu kimseye bir beklentisi ve Allah'tan ve Türk milletinden başka dayanacağı yer yoktur. Küresel alanda Türklüğün yüceltilmesi mefküresi, bugünün 'Kızıl Elması'sıdır" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Mehmet Öz, şunları kaydetti:

"Türk milleti bir yandan bu küresel hesaplar çerçevesinde kontrol altında tutmaya, PKK ve Kürt kartı ile hizaya getirilmeye öte yandan ise İslam dünyasına etkisi dolayısıyla bir takım projelerde 'müttefik' olarak değerlendirilmeye çalışılıyor. Andımız üzerinden vurgu ve tartışmanın eğitimle bir ilgisi olmadığı bir aşikar. Andımız bir takım çevreler açısından problemli tarafı Türklük vurgusudur. Türküm diye başlayan, Ne Mutlu Türküm Diyene diye biten bir andın bugün okullardan kaldırılması Türklük şuurunun bir tasfiyesidir."

Konuşmasında, "Şurası apaçıktır ki, etnik bölücüler verilecek hiçbir tavizle tatmin edilemez. Çıta, sürekli yükseltilecektir. Peki, o zaman ne yapılmalı? Yapılacak şey bellidir. Akıllı bir siyasetle terör tehdidi tamamen bertaraf edildikten sonra etnik ve mezhebi köken ayrımı yapmaksızın bütün vatandaşlarımızı kucaklayan bir davranışla demokrasiyi kökleştirmektir" dedi.

Toplantıya ev sahipliği yapan Türk Ocakları Kayseri Şube Başkanı Doç. Dr. Bayram Durbilmez de "Türkiye Cumhuriyeti'nin 90. yılını kutladığımız şu günlerde sıkıntılı bir dönemeçten geçiyoruz. Büyük Türk milleti var oldukça bu sıkıntılarında üstesinden geleceğimize inanıyoruz. Bugün burada yaptığımız faaliyetleri anlatmak yerine 101. yılını kutlayan asırlık bir çınar olan Türk Ocakları'nın kuruluş felsefesine uygun olarak üzerine düşen görevi yerine getirecek. Türkiye'nin meseleleri karşısında günümüzde ve gelecekte nasıl bir yol izleyeceğimizi konuşsak daha yararlı olacaktır" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kayseri Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title