Haberler

Türk ve Bulgar Fotoğrafçılar Edirne'yi ve Yambol'u Fotoğraflayacak

Abone Ol

Edirne ile Bulgaristan'ın Yambol kenti, iki kentin kültür müdürlükleri tarafından ortaklaşa hazırlanan bir projeyle fotoğraflanacak.15'i Türk 15'i de Bulgar olmak üzere toplam 30 fotoğrafçı, her iki kentin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini...

Edirne ile Bulgaristan'ın Yambol kenti, iki kentin kültür müdürlükleri tarafından ortaklaşa hazırlanan bir projeyle fotoğraflanacak. 15'i Türk 15'i de Bulgar olmak üzere toplam 30 fotoğrafçı, her iki kentin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini fotoğrafladıktan sonra bu fotoğraflar bir sergide bir araya getirilecek.

'Fotoğraf Gözüyle Yambol ve Edirne'nin Güzelliği' projesinin tanıtım toplantısı, Devecihan Kültür Merkezi'nde yapıldı. Edirne Vali Yardımcısı Salih Altınok ile Yambol Vali Yardımcısı Neli Kadiyeva'nın da katıldığı toplantıda İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Özcan ile Şube Müdürü Aynur Erbek de hazır bulundu.

Edirne Vali Yardımcısı Salih Altınok, proje kapsamında her iki kentin doğal kaynaklarının, kültürel ve tarihi mirasının sürdürülebilir kullanımı için kapasite yaratmayı hedeflediklerini belirterek, "Projenin amacı, Yambol-Edirne sınır bölgesinin tarihi ve doğal mirasının halka tanıtılması ve teşvik edilmesi" dedi. Altınok, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Proje sayesinde doğa, tarih ve yerel kimlikler, sınır ötesi bölgeyi yaşam ve iş için cazip bir yer yaparak iki halk arasındaki yakınlaşma için fırsat yaratacaktır. Yerel toplulukların, özellikle de gençlerin, sınır ötesi bölgesinin kültürel, tarihi ve doğal mirasının korunması, kullanılması ve iki ülke insanının sosyalleşmesi açısından bu projenin önemli olduğunu düşünüyorum."

Yambol Vali Yardımcısı Neli Kadiyeva ise proje sayesinde her iki ülke fotoğrafçılarının iki ülke kültürünü daha yakından tanıyacağını belirterek, "Umarım proje sayesinde iki şehrimize de turist akını olur" dedi.

Projenin tanıtım toplantısı verilen kokteylle sona erdi.

(ORA)

12.04.2013 17: 21: 24

TSI

NNNN - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Salih Altınok Bulgaristan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title