Haberler

Türk ve Çinli İşadamları Yatırım Fırsatlarını Görüştü

Abone Ol

İzmir Kalkınma Ajansı ve Pekin Yatırım ve Tanıtım Ajansı'nın işbirliğiyle gerçekleştirilen Türk-Çin İşadamları iş geliştirme toplantısında yeni yatırımlar ve pazar fırsatları hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

İzmir Kalkınma Ajansı ve Pekin Yatırım ve Tanıtım Ajansı'nın işbirliğiyle gerçekleştirilen Türk-Çin İşadamları iş geliştirme toplantısında yeni yatırımlar ve pazar fırsatları hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantıda ayrıca İzmirli ve Çinli firmalar arasında ikili görüşmeler gerçekleştirildi. Enerji, endüstriyel makina, su ürünleri, ambalaj, elektronik ve otomotiv yedek parça sektörlerinde faaliyet gösteren firmalar ticaret ve yatırım konularında işbirliklerini değerlendirdiler.

EBSO Meclis salonunda düzenlenen toplantıda konuşan İZKA Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Sedef Özer, hızlı büyüyen Çin ekonomisinin kendi iç sınırlarını aştığını ve dünyada yeni pazar arayışlarında olduğunu söyleyerek; İzmir'in bu konuda Çin için önemli bir yatırım potansiyeli taşıdığını ifade etti.

İzmir'in gerek Avrupa ülkeleri gerekse Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Rusya'ya yakın konumu ve eğitimli insan kaynağıyla önemli bir lojistik üs konumunda olduğunu belirten Özer, "İZKA olarak Çinli meslektaşlarımızla işbirliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 2009 yılından bu yana 5 kez Çin'e ziyaret gerçekleştirdik. Çin'in İzmir'deki yatırımlarını artırmak ve yeni yatırımcıları davet etmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

Pekin Yatırım ve Tanıtım Ajansı Başkanı Shui Yong, ilk defa geldiği İzmir hakkında çeşitli incelemelerde bulunduklarını dile getirerek kentin kültürel ve ekonomik yapısını çok beğendiklerini söyledi. Yılsonunda Çin'de uluslararası bir fuar da organize edeceklerini belirten Shui Yong, Türk işadamlarını bu fuara davet etti.

İzmir'in yatırım olanakları konusunda bilgi veren Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Halit Duran, bir liman kenti olan İzmir'de 4 bin ihracatçı firma olduğunu ve gerçekleştirilen toplantının Çin'de iş yapmak için önemli bir fırsat yarattığını vurguladı.

Türkiye'deki istihdamın yaklaşık % 10'unu ve endüstriyel üretimin % 9'unu İzmir'in gerçekleştirdiğini belirten Halit Duran, yapımı devam eden ve dünyada en büyük 10 liman arasında yer alacak Çandarlı limanının da önemli bir lojistik üs konumunda olacağını vurguladı.

Toplantı, Türk ve Çinli işadamlarının gerçekleştirdiği ikili iş görüşmeleriyle devam etti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İzmir Kalkınma Ajansı Çin Halk Cumhuriyeti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title