Haberler

Türkiye'de Su Kaynakları Yönetimi Toplantısı

Abone Ol

Avrupa Birliği (AB) "Türkiye'de Su Sektörü İçin Kapasite Geliştirilmesi" Başlıklı Eşleştirme Projesi Kapsamınsa Düzenlenecek Olan "Türkiye'de Su Kaynakları Yönetimi Toplantısına" Katılmak Üzere Aydın'da Gelen Türk ve Yabancı Heyet Üyeleri Aydın Valisi Mustafa Malay'ı Ziyaret Etti.

Avrupa Birliği (AB) "Türkiye'de Su Sektörü İçin Kapasite Geliştirilmesi" başlıklı eşleştirme projesi kapsamınsa düzenlenecek olan "Türkiye'de Su Kaynakları Yönetimi Toplantısına" katılmak üzere Aydın'da gelen Türk ve yabancı heyet üyeleri Aydın Valisi Mustafa Malay'ı ziyaret etti. Valilik Makamı'nda gerçekleşen ziyarete DSİ Genel Müdür Yardımcısı Akif Özkandı, DSİ Etüt ve Planlama Daire Başkan Yardımcısı İsmail Başkan, AB Yerleşik Eşleştirme Danışmanı Hank Strek ve Hollanda Tarım Ataşesi Carla Konsten ile heyette yer alan Türk ve yabancı bilim adamları katıldı.

Ziyarette konuşan Vali Mustafa Malay, Büyük Menderes Nehri'nin bölgenin can damarı olduğuna işaret etti. Zamanla nehirde büyük bir kirlenme meydana geldiğinin altını çizen Malay, kirlenmeyle mücadele için Büyük Menderes Havzası Koruma Birliği'nin kurulduğunu hatırlattı. Kirlenmenin önüne geçilmesi ve Büyük Menderes Nehri'nin eski günlerine kavuşması için büyük bir çaba harcandığını belirten Malay, "Biz çalışıyoruz ama bu konuda profesyonel anlamda destekte almak gerekiyordu. Bu konularda Hollanda'nın başarılı çalışmalar yaptığını biliyoruz. Artık dünyanın bir bölgesinde oluşan sorunlar sadece o bölgeyi ilgilendirmiyor. Küresel ısınma ve çevre sorunları gibi konular artık tüm dünyanın ortak meselesi haline geldi. Bu konuda bizde elimizden geleni yapıyoruz. AB ülkelerinden gelen uzmanlar ve Türk bilim adamlarının katkılarıyla Büyük Menderes'i temizleyeceğimize inanıyorum" dedi.

Türkiye'ye ilk kez geldiğini açıklayan Hollanda Tarım Ataşesi Carla Konsten de, daha önceden bu bölgeyi sadece haritalardan tanıdığını kaydetti. Aydın'a geldiğinde doğaya ve iklim koşullarına hayran kaldığını ifade eden Konstens, "Bugün burada AB desteği ile yürütülen ‘Su Çerçeve Direktifi ve Tehlikeli Maddeler Direktifine Yönelik Uygulama Planı' kapsamında pilot bölge olarak belirlenen Büyük Menderes Havzası'nın temizlenmesi çalışmaları ve su sektöründe kapasite geliştirilmesi konularını ele alacağız. Amacımız ülkenizdeki su kaynakları yönetiminin AB standartlarına uygun hale getirilmesini sağlamaktır" diye konuştu.

(MB-İK) 20.06.2008 13:00 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title