Haberler

Uluslararası 12. Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamları

Abone Ol

Mersin'in Tarsus ilçesinde düzenlenen 'Uluslararası 12.Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamları'nın ilk gününde yörenin şairleri ve aşıkları sahne aldı.

Mersin'in Tarsus ilçesinde düzenlenen 'Uluslararası 12. Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamları'nın ilk gününde yörenin şairleri ve aşıkları sahne aldı.

Gecede konuşan Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Karacaoğlan sevdası suya atılan bir taşın çevresine yaydığı dalgalar gibi büyüdüğünü, Türk Dünyası'nı sardığını ve o Türk Dünyası'nı Tarsus'ta buluşturduğunu söyledi.

Karacaoğlan yurdunda dört günü dolu dolu yaşayacaklarını söyleyen başkan Kocamaz, "Karacaoğlan Türk Milleti'nin millet olmasında çok önemli bir unsur. Birçok şairimiz birçok edebiyatçımız gibi Türklüğün adeta tutkalı, çimentosu. Karacaoğlan gibi bir değeri Tarsus'ta yaşatmış olmaktan ve bu bölgeyle ilgili şiirlerinin hala dilden dile dolaşıyor olmasından çok özel bir mutluluk duyuyoruz. Karacaoğlan bir halk aşığı, halkın ağzıyla konuşan ama deyişlerini dilden dile nakış nakış işleyen ve bugünlere ulaştıran bir halk ozanı. Karacaoğlan'ın hemşehrisi olmaktan ve Karacaoğlan'la bütünleşmekten Tarsuslular olarak çok büyük mutluluk duyuyoruz. 12. kez düzenlediğimiz bu etkinliği ilk başlattığımız dönemlerde bu kadar geniş bir dünyaya hitap edeceğini düşünmüyorduk. Ama Karacaoğlan sevdası suya atılan bir taşın çevresine yaydığı dalgalar gibi büyüdü, büyüdü Türk Dünyası'nı sardı ve o Türk Dünyası'nı Tarsus'ta buluşturdu" dedi.

Gecede yöre şairleri ve halk ozanlarından Mehmet Doğan, Mine Bahçeci, Mustafa Keşli, Sabahattin Özkan, Nihat Mustul, Mustafa İnceoğlu, Murat Arıcı, Oğuz Oğuz, Mahir Ünat, Berdan Karagöz, Aşık Devai, Nevruz Özcan, Ahmet Erişik, Abdullah Gizlice, Eyyübi-Eyüp Tudil, Osman Taşkaya(Aşık Feymani), Gül Ahmet Yiğit, Mustafa Çıplak (Aşık Devai), Necmettin Eser (Aşık Mahrumi), Postacı İbrahim ve Bayram Sandal (Aşık Bayrami) yer aldı.

Programa Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Türkiye Kazakistan Dostluk Derneği Başkanı Başbakanlık Danışmanı Hürriyet Ersoy, Kırım Kültür Bakan Yardımcısı İsmet Zaatov, Irak Kerkük Kardaşlık Ocağı Başkanı Abdulhalik Hürmüzlü, Türk Halkları Medeniyet Vakfı Başkanı Ahmet Dağduran, belde belediye başkanları, oda ve dernek başkanları, il genel ve belediye meclisi üyeleri ve Türk dünyasından birçok konuğun yanı sıra vatandaşlar katıldı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhanettin Kocamaz Karacaoğlan Tarsus Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title