Haberler

Uluslararası Karayolu Trafik Güvenliği Haftası

Abone Ol

Amasya'da, Uluslararası Karayolu Trafik Güvenliği Haftası Nedeniyle Düzenlenen Yürüyüşte Öğrenciler ve Protokol Halka Karanfil Dağıtırken, Yavuz Selim Meydanı'nda Trafik Çadırı Kuruldu ve Resmi Tören Düzenlendi.

Amasya'da, Uluslararası Karayolu Trafik Güvenliği Haftası nedeniyle düzenlenen yürüyüşte öğrenciler ve protokol halka karanfil dağıtırken, Yavuz Selim Meydanı'nda trafik çadırı kuruldu ve resmi tören düzenlendi.

Vali Yardımcısı Zafer Karamehmetoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Sadık Bölek, Emniyet Müdürü Mustafa Demirok, Jandarma Komutanı Albay Abdullah Doğan, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşların katıldığı Uluslararası Karayolu Trafik Güvenliği Haftası programında Danişmend Caddesi üzerinde toplanan kalabalık, Yavuz Selim Meydanı'na kadar esnaflara ve vatandaşlara çiçekler dağıtarak yürüdü. Yavuz Selim Meydanı'nda polis, jandarma ve zabıta ekipleri tarafından kullanılan aletler sergilendi. Amasya Belediyesi Mehter Takımı ve öğrencilerin halkoyunu gösterilerinin ardından polis, jandarma, zabıta trafik araçları ve sivil araçların katılımıyla oluşturulan konvoy, protokol ve halkın önünden geçti.

Amaçlarının kamuoyunu trafik konusuna ve önemine dikkatini çekmek, trafik sorununu vatandaşlar ile işbirliği içerisinde azaltmak ve toplumun trafik konusundaki sorumluluk bilincini daha da geliştirmek olduğunu belirten Amasya Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü İsmail Arat, "Ülkemizde her yıl binlerce kişi trafik kazalarında hayatını kaybetmekte, 100 binlerce vatandaşımızda bir yaşam boyu acısını yüreğinde taşıyacağı fiziksel ve ruhsal sakatlıklarla karşı karşıya kalmaktadır. Trafik kazalarının başlıca oluşum nedeni insan, taşıt, yol ve çevre olmak üzere 4 ana grupta toplanmaktatır. İnsan faktörü kazaya sebebiyet açısından birinci sırada olup, sürücü, yaya ve yolcu olarak 3 durumda trafiğin içerisinde yer alır. İnsan kusurlarına aşırı hız, alkol, yorgunluk, kendine aşırı güven duymak, dikkatsizlik, ve sorumsuzluk örnek olarak gösterilebilir" dedi.

Uluslararası Karayolu Trafik Güvenliği Haftası töreni, resmi geçit töreninin ardından sona erdi.

(DY-SA)

08.05.2007 12:31 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title