Haberler

Umre Yolcuları Uğurlandı

Abone Ol

Mardin'de umreye gidecek olan son kafile verilen eğitimin ardından yolcu edildi.

Mardin'de umreye gidecek olan son kafile verilen eğitimin ardından yolcu edildi.

Umre'ye gidecek olan 65 kişiden oluşan son kafile Mardin Müftülüğü önünde dualar ile uğurlandı. Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun, 65 kişilik kafilenin Umre'ye gideceğini söyledi. Coşkun, "Mardin'den 65 kişiden oluşan son Umre kafilesini kutsal topraklara götürüyoruz. 21 gün süresince kutsal mekanları gezip, Kabe'yi tavaf edecek. Umre adaylarımız kutsal topraklarda bol bol dualar edecektir. Bu yıl Umre'ye toplamda 862 kişi gitmiş olacak. Kardeşlerimiz burada Cenabı Allah'ın ve Resulullah'ın misafirleri olarak kutsal beldelere gitmektedir. Ramazanın geri kalan kısmını ve bayramını Allah'ın evi olan Kabe'de ve Resulullah ile beraber geçirecekler. Bu kutsal ve mübarek yolculuğun çok iyi değerlendirilmesi lazım" dedi.

HAC İÇİN 6 YILDIR İSMİNİ YAZDIRIYOR

Hac kayıtlarına 6 yıldır ismini yazdıran ve henüz ismi çıkmayan 63 yaşındaki Bedirhan Nas, umre yolcularını gözyaşları ile uğurladı. 6 yıldır kutsal topraklara gitmek istediğini anlatan Nas, "Ben ve eşim Şerife Nas 6 yıldır ismimizi yazdırıyoruz. Fakat kısmet olmuyor. Bugün Umre kafilesinin gideceğini duyunca uğurlamak istedim. Allah bizlere de kısmet eder inşallah" diye konuştu.

Özel bir şirket aracılığıyla kutsal topraklara giden Mardin'in son Umre kafilesi yakınlarıyla vedalaşarak kutsal topraklara hareket etti. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mardin Müftülüğü Ali Coşkun Yerel Hac Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title