'Umuda Yolculuk' Örgü Sergisi Mültecilere Umut Oldu
Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde barınan Suriyeli mülteci kadınlar, çadır kent yönetimi tarafından dağıtılan örgü ipi yünlerini örerek 'umuda yolculuk' adı altında örgü sergisi açtı.
Üç ay önce yaklaşık 280...
Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde barınan Suriyeli mülteci kadınlar, çadır kent yönetimi tarafından dağıtılan örgü ipi yünlerini örerek 'umuda yolculuk' adı altında örgü sergisi açtı.
Üç ay önce yaklaşık 280 bayana dağıtılan 1 ton örgü ipi, çocuk giyimlerine dönüştürülerek sergiye hazırlandı. 15 günlük sergi hazırlığının ardından serginin açılışı gerçekleştirildi.
Serginin açılışına; Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, kurum amirleri, Süleyman Şah Konaklama Tesisleri Koordinatör Müdürü Ahmet Alptekin, Kamp Müdürü Hüseyin Ortaç, Müdür Yardımcıları Bekir Engül, Mustafa Başak. Hüseyin Öztürk, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve Suriyeli mülteciler katılım gösterdi.
Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, sergideki çalışmaları fevkalade bulduğunu ve bu çalışmaların desteklenmesi gerektiğini vurgulayarak, "Yaklaşık 1 ton yün dağıtarak buradaki istekli arkadaşlara iş imkanı bulduk. Bir yandan stresleri atarak bir yandan da emeklerinin karşılığını alacaklar. Çadır kente yapılan bu ürünlerin satışları gerçekleştirilecek. Bu çalışmayı hem Akçakale'de hem de Urfa'da sergileme imkanı sunmayı düşünüyoruz. Çadır kent kadınlar için belirli zorluklar taşımaktadır. Bu el işiyle hem bütçelerine katkıda bulunacaklar hem de streslerini atmış olacaklar. Gördüğünüz gibi sergide çok çeşitli ürünler var. Güzel hayırlı bir sergi olarak değerlendiriyorum. İnşallah bu sergiyle kardeşlerimizin belirli sıkıntılarını gidermiş olcağız" dedi.
Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde barınan ve bu serginin düzenlenmesinde organizatörlük görevi yapan Velede Derviş adlı bayan, sergiyle ilgili şu açıklamalarda bulundu:
"Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde yaşayan biz bayanlara dağıtılan yünlerle bir sergi düzenlemiş olduk. Bu konuda bize destek veren kamp yönetimine teşekkür ederiz. Yaklaşık olarak bize 1 ton yün verildi ve bu yünün işlenmesinde 280 bayan örgü ördü. Bu çalışma üç ay sürdü ve bu zaman diliminde bu iş ortaya çıktı. Bu çalışmayla biz Suriyeli bayanlar ve erkekler olarak bize sunulan bu tür etkinliklerle moral bularak stresimizi atma imkanı buluyoruz. İnsan sabretmeli ve şükretmeli, insanlara teşekkür etmeyen Allah'a da şükredemez. Bu çalışmada bizlere destek veren çadır kent yönetimine teşekkür ederiz. Dileğimiz Suriyeli insanların sağ salim olarak ülkelerine geri dönmeleridir."
Sergiden sonra satışların başladığı ve satılan ürünlerin ücretleri çalışmayı gerçekleştiren bayanlara takdim edilecek. - ŞANLIURFA