Üniversite Öğrencileri Akçakoca Halkına Turizm Sunumu Gerçekleştirdi
Düzce Üniversitesi Turizm İşletme Fakültesi öğrencileri Akçakoca’nın Turizm Markalaşması konusunda yürüttükleri Gönül Birliği Güç Birliği Projesi kapsamında 2014 Yılının son toplantısını gerçekleştirdi.
Düzce Üniversitesi Turizm İşletme Fakültesi öğrencileri Akçakoca'nın Turizm Markalaşması konusunda yürüttükleri Gönül Birliği Güç Birliği Projesi kapsamında 2014 Yılının son toplantısını gerçekleştirdi.
Akçakoca Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen toplantıda Medya Topluluğu ve Genç Organizatörler Topluluğu Öğrencilerinin bu haftaki konukları Akçakoca Belediye Başkan Yardımcısı Ali Direk, Akçakoca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nedim İşgören ve Düzce İl Genel Meclisi Üyesi Ayfer Yılmaz oldu. Üniversite Öğrencilerinin başlattığı projeye büyük destek veren SSC Tur Ankara Bölge Müdürü Ömer Özcan ve Akçakoca Hemşinliler Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Yenice Köyü Muhtarı Hikmet Aşıkoğlu ve Karatavuk Köyü Muhtarı Burhan Aydın'da Öğrencileri yalnız bırakmayarak desteklerini sürdürdüler. Medya Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Arif Güngör'ün açılış konuşmasını yaptığı toplantı Topluluk Öğrencilerinden Emre Çeçen'in Beypazarı Çalışma Gezisi izlenimleri ve Kültür Turizmi bağlamında Müze olarak değerlendirilebilecek Özkök Evi ile Yenice ve Hemşin Köylerindeki alanlara ve yöresel eserlere yönelik çalışma ve Akçakoca'nın köylerinde yapılabilecek çeşitli alternatif turizm uygulamalarını Yenice Köyünde yaptıkları alan çalışması bağlamında yaptığı sunumla devam etti.
Emre Çeçen'in turizm konusunda kadın girişimciliğinin önemi üzerinde durması ilgi ile dinlendi. Bir diğer topluluk üyesi Özlem Çağlı ise, Akçakoca'ya yönelik yapılan anket sonuçlarını paylaştı. Akçakoca İlçesinde faaliyet gösteren 250 esnafa yönelik yapılan anketin sonuçları oldukça dikkat çekti. Sunumların ardından Belediye Başkan Yardımcısı Ali Direk yaptığı konuşmada, üniversite öğrencilerinin turizm konusunda başlattıkları projeyi ilgiyle izlediklerini ve destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Üniversite öğrencilerinden dışarıdan bir göz gibi Akçakoca'yı değerlendirmeye devam etmelerini ve öneriler ile projeler üretmeye devam etmelerini istedi. İl Genel Meclisi Üyesi Ayfer Yılmaz, turizm konusunda üniversite ve üniversite öğrencilerinin katkısı üzerinde durdu ve gerek kadın girişimcilik gerekse köylerde yapılacak çalışmalara destek vereceğini söyledi.
Akçakoca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nedim İşgören ise, bu projeye oda olarak tam destek vereceklerini ve öğrenci ve turistlerin esnaf ile yaşadıkları sorunları iletişim kanallarının açık tutulması ve eğitim desteği ile çözebileceklerini vurguladı. Karşılıklı soru cevap ve öneri şeklinde devam eden toplantıda SSC Tur Ankara Bölge Müdürü Ömer Özcan birkaç ay sonra 10 yılını tamamlayacağını belirttiği meslek hayatındaki deneyimlerini Akçakoca ve Üniversite öğrencileri ile paylaşmaya devam edeceğini ve tanıtım pazarlama noktasında eksikliklerin giderilmesinde gerek şahsi gerekse acenta olarak ellerinden geleni yapacağını belirtti.
Toplantı sonunda; Turizmin geliştirilmesi için yerel dinamiklerin ortak hareket etmesi, Kültür, kırsal ve eko turizm gibi alternatif turizm çeşitlerinin tüm köyler bazında değerlendirilmesi, Akçakoca'ya gelen turistlerin daha fazla zaman geçirmesi için Postane Sokağı ve Ayakkabıcılar Çarşısı olarak bilinen sokak ve çevre sokakların yöresel ürünler ve hediyelik eşya gibi alanlarda değerlendirilebileceği, İlçe genelinde turizm cazibe merkezlerinin arttırılması, Turizm konusunda kadın girişimciliğin önemi, Eski evlerin restore edilerek turizme kazandırılması, Bungalov gibi değişik konaklama alternatiflerinin kullanılması, Akçakoca esnafının ve yerel halkının turizm gelişimi bağlamında Üniversite öğrencileri ile birlikte inceleme gezileri yapmaları ve Esnafın turizm konusunda eğitilmesi gibi konular ön plana çıktı ve 2015 yılı başından itibaren yoğun bir şekilde çalışmaların devam etmesi konusunda görüş birliğine varıldı. - DÜZCE