Haberler

URFA'DA 2013 YILINDA NELER YAŞANDI (1)

Güncelleme:
Abone Ol

İşte 2013 yılında Şanlıurfa'da yaşanan önemli olaylardan derlenen bazı haber başlıkları…

02 OCAK 2013
URFAYI REZİL EDEN DEVLET!
Başbakan Erdoğanın "Artık kaçak elektrik kullanmayın" dediği Şanlıurfa, 'tüketim miktarına göre en çok kaçak elektrik kullanan il olduğu açıklandı. Ancak her yıl ülke genelindeki insanların ilimizi hor görmesine neden olan bu durum, aslında kaçak kullanmak istemediği halde kendisine kaçak kullandırtan devletin suçu!

04 OCAK 2013
BELEDİYENİN ZAMMI OSMANBEYİ ODTÜYE ÇEVİRDİ
Harran Üniversitesinde, belediyenin ulaşım zammını 'yol kapatarak protesto eden yüzlerce öğrenciye polis gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Polisin de taşla karşılık bulduğu gösteride üç öğrenci gazdan etkilenerek hastanelik olurken, üç öğrenci de gözaltına alındı.

10 OCAK 2013
DEVLETİN PARASI YANDI BİTTİ KÜL OLDU!
Balıklıgöl-Kale arası teleferik işi için az da olsa ödenen paranın ne olduğunu sorduğumuz Karacadağ Kalkınma Ajansı ile İpekyol arasındaki diyalog: Para ne oldu? -ŞURKAVda. ŞURKAV ne yaptı? -Proje çizdirdi. Proje ne oldu? -Teleferik yolu oldu. Teleferik ne oldu? -…. (Yandı bitti kül oldu!)

11 OCAK 2013
İŞ TAKİPÇİLİĞİ YAPAN ÜYELER VAR
Şanlıurfa Belediye Meclisi, dünkü oturumunu 'iş takibi yapan üyeler tartışması nedeniyle yarıda sonlandırdı. Tartışmalar esnasında söz alan Bağımsız üye Mehmet Cafer, üyeler arasındaki proje ofisi sahipleri ve teknik elemanlar olduğunu, bunların iş takipçiliği yaptığını bu nedenle meclisin kilitlendiğini söyledi.

21 OCAK 2013
SKANDAL BÜYÜYOR BELEDİYE SUSUYOR!
Karaköprü'de geçen hafta meydana gelen trafik kazasında eğitimciler Abdulhakim Nasın ölümüne, Mehmet Akcan'ın da yaralanmasına neden olan belediyeye ait otobüsle ilgili skandal iddia büyüyor.

23 OCAK 2013
ÖNCE HALKIN ŞİMDİ DE PARTİNİN EMRİNDE!
Yerel seçimlerden bu yana tren ve ceket olayı tartışılırken, Fakıbab'anın Ak Partiden aday gösterilmeme gerekçesi hep unutuldu. "Partinin değil halkımın hizmetinde olurum" dediği için gözden çıkarılan ve bu şekilde halkın büyük desteğini alan Fakıbaba, dört yıl sonra dün büyük bir mutlulukla "Partimin emrindeyim" dedi ve resmen Ak Partili oldu.

28 OCAK 2013
KORUKENTTE YIKILMA TAHLİYESİ!
Korukent binalarının kolonlarının tek tek patlaması üzerine yıkılma ihtimali, Şehircilik Bakanlığı ve valiliği harekete geçirdi. Kolonları patlayan 18 daireli dokuz katlı bir apartman boşaltıldı. Apartmanda inceleme yapan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, tahliye edilen apartman sakinlerine kira yardımı yapılacağını söyledi.

07 ŞUBAT 2013
HASTA CAN, SAĞLIKÇI PARA DERDİNDE!
Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesindeki kapasite yetersizliği sık sık medyada yer alırken, çocuklardan bazılarının yatırılmaya gerek olmadığı halde döner sermaye gelirinin arttırılması amacıyla yatışlarının yapıldığı öne sürüldü.


08 ŞUBAT 2013
MECLİSTEN POLİSE ARAZİ JESTİ!
Hilvan'da toplanan İl Genel Meclisi, Eski Köy Hizmetleri binasının bulunduğu 72 dönümlük araziyi Emniyet Müdürlüğüne verdi. Buna karşı çıkan BDP, "Mahkemeye başvuracağız. Halk bizi kendilerine hizmet götürmemiz için seçti, kamu olanaklarının peşkeş çekilmesi için seçmedi" dedi.

09 ŞUBAT 2013
VEKİLLER BİZİ UTANDIRIYOR!
Sadece Şanlıurfa milletvekillerinin TBMM performansları değerlendirildiğinde, büyük kısmının hemen hemen hiçbir faaliyetinin olmadığı ve gerek Türkiye ortalamasının gerek kendi partilerinin ortalamalarının oldukça altında kaldıkları görüldü.

22 ŞUBAT 2013
BİLA BİJÎ APO Û ERDOGAN Lİ HEVDÛ WERİN, AŞTİYÊ ÇÊKİN BİLA KES NEKEVE HEPSE
KCK davasından Diyarbakır Cezaevinde tutuklu bulunan Suruç Belediye Başkanı Ethem Şahinin oğlu Agır, ilkokul birinci sınıfa gidiyor. Agır, Türkçe bilmediğinden bir yandan Türkçe öğrenmeye çalışıyor bir yandan da yaşadıkları sıkıntının sona ermesi için çağrı yapıyor: "Bila bijî Apo û Erdogan li hevdû werin, aştiyê çêkin bila kes nekeve hepsê (Erdoğan ve Öcalan barışsın, kimse hapse girmesin)"

25 ŞUBAT 2013
TÜRKİYENİN TOPU TÜFEĞİ YOKTU ASKER YOLLADI!
Türkiye'nin geçmişinde bir de Kore Savaşı var. 62 yıl üzerinden geçmesine rağmen hala tartışıldığı oluyor Türkiye'nin katılmasının doğru ya da yanlış olduğu konusunda. Yanlışını, doğrusunu hiç kurcalamadan, yaşlandıkları için teker teker aramızdan ayrılan gazilerden geriye kalan birisini bulup Kore Savaşını konuştuk.

26 ŞUBAT 2013
ASKER VE PKKLI ANNESİ: YENİ ÖLÜMLER OLMASIN
Diyarbakır'da 1996 yılında çıkan bir çatışmada yaşamını yitiren asker Abdullah Yurdusevin annesi Fadile Yurdusev ile 1992 yılında Suruçta bir ev baskınında yaşamını yitiren PKKlı İbrahim Tekinin annesi Fatma Tekin, barış sürecine destek amaçlı bir araya geldi.

28 ŞUBAT 2013
FARUK ÇELİK URFADAN ADAY OLMAYACAK!
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın Ak Partiye geçişi, Bakan Faruk Çelik'in istediği gibi sonuç verdi. Ak Partide, üç dönemi dolan bakanlardan "belediye başkanı adayı yapma" projesi rafa kalkıyor.

01 MART 2013
11 NİSAN MEYDANI SATILAMAYACAK!
Mülkiyeti Gençlik ve Spor Bakanlığına ait 11 Nisan Meydan Projesine AVM yapılma kararı üzerine mahkemeye başvuran 16 bin metrekarenin eski sahipleri ihtiyati tedbir kararı aldırdı. Şanlıurfa tarihinin belki de en çok tartışmalı yer olma unvanına sahip olan alan hakkında mahkeme dava sonuçlanıncaya kadar satışı durdurdu.

04 MART 2013
İŞÇİLER HAKLARINI ÖZEL İDAREDEN SÖKE SÖKE ALDI
Şanlıurfa İl Özel İdaresinde çalışan 162 işçi bugüne kadar farklı iş kolunda gösterildikleri gerekçesiyle mahkemeye başvurarak toplamda 2 milyon lirayı aşkın bir para kurumlarından aldılar. Mahkeme davayı usul yönünden geri çevirince bu kez her işçi harcadığı 10 bin lirayı nasıl geri vereceğini, kurum da nasıl geri alacağını düşünmeye başladı. Köy hizmetlerinden Özel İdareye geçme 532 işçi de benzer gerekçelerle mahkemeye başvurup toplamda yaklaşık 10 milyon TL kazandı.

06 MART 2013
KÜÇÜK AYŞENİN KATİLLERİ YARGILANACAK!
Şanlıurfa Belediyesi dev bir atık su çukurunu açıkta bıraktığı ve çevresinde önlem almadığı için buraya düşerek hayatını kaybeden 11 yaşındaki Ayşe Akanın ölümünden sorumlu olanlar hakkında hiçbir girişimde bulunulmadı.

07 MART 2013
DEVLET HASTANELERİ DE DEVLETİ DOLANDIRIYOR!
Özel sağlık merkezlerinde alışık olduğumuz dolandırıcılık olayı devlet hastanesinde de yapılmaya başlandı. Aziz Durmaz isimli bir vatandaş gittiği Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde muayene olmak isteyince Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde 14 gündür yatan hasta olarak göründüğü ortaya çıktı.

12 MART 2013
ÇAKALEDE BİR İNSAN KAÇAKÇILARI EKSİKTİ!
Savaşın her yeri kapladığı Suriye'den insanlar kaçmaya devam ederken, en yakın ve güvenli bölge olarak geldikleri Akçakale'de çeşitli sıkıntılarla karşılaşıyorlar. Çadırkentlerde kapasite dolduktan sonra pasaportsuz olanların geçişine izin verilmediği için devreye insan kaçakçıları girdi. Yetkililerin de bilgisinin olduğu ancak göz yumduğu iddia edilen kaçakçılık fert başına 5 bin Suriye'den (130 TL) yapılıyor.

18 MART 2013
GAZETE İPEKYOL BİR BAŞKALDIRININ ADIDIR
Gazete İpekyol, üçüncü yılını okurlarıyla kutladı. Grup Yürüyüşün de konser verdiği gecede salondakiler, özgürlük marşlarına yumrukları havada, çocuklar da sahneye çıkarak eşlik etti. Geceye damgasını ise Mehmet Pala konuşmasıyla, Mustafa Arısüt de manifesto gibi açıklaması ile vurdu.


20 MART 2013
BDPLİLER DOYA DOYA NEWROZU KUTLARKEN KIYAMET KOPMADI
MİT ile Abdullah Öcalan arasında başlayan görüşmelerin neticesinde girilen 'Barış Süreci etkisini dünkü kutlama ile göstermeye başladı. İlk saatlerde küçük bir pankart krizinin ardından Newroz alanında hiç olmadığı kadar bir bayram havası vardı. Öcalan'ın posterlerine ve lehine atılan sloganlara rağmen müdahale olmayınca olay da çıkmadı. Öcalan'dan Urfalılara özel mesaj getiren Kışanak ise, "Sayın Öcalan çözüm sürecine herkesin, özellikle de Urfalıların katkısını istiyor. Öcalan, Urfa'nın İbrahimi direnişçi geleneğinin temsilcisidir. Destek verelim özgür ülke özgür halk yaratalım" dedi.


21 MART 2013
ÊDÎ BESE
30 yıllık savaşın sona ermesi için Hükümet ve Ak Partinin attığı adımlara nihayet sivil toplum kuruluşlarından da destek gelmeye başladı. ŞUTSO Başkanlığı öncülüğünde bir toplantı organize edilerek, 30 yıllık çatışmada hayatını kaybeden asker ve PKK'lıların aileleri bir araya getirildi.

22 MART 2013
ÖZEL İDARE İŞÇİLERİNİN ZAFERİ
Şanlıurfa İl Özel İdaresinde, 160 işçinin ardından 532 işçi de açtıkları davada kurumlarına geri adım attırarak toplamda 10 milyon TLlik bir tazminat aldı. Dava, henüz Yargıtay aşamasında olduğu için durum aleyhlerine de sonuçlanabilecekken sendikaları idare ile anlaşma yoluna gitti.


23 MART 2013
HAMİLE KADINLAR DA YERDE YATIRILIYOR!
Şanlıurfa'da sağlık anlamında yaşanan skandallar bitmek bilmiyor. Yer olmadığı için yerde yatan çocuk hastaların ardından şimdi de yerde yatan hamile kadın skandalı ortaya çıktı. Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesinde yer olmadığı gerekçesiyle düşük tehlikesi bulunan hamile Çiğdem Cambaz yere yatırılarak tedavi edildi.

28 MART 2013
İSYAN GELİYORUM DİYORDU!
Süleymanşah Konaklama Tesisinin eski yönetiminden bu yana sığınmacıların karıştığı bazı kötü olayları önlemeye çalışan ancak bu kez sığınmacıları fazla sıkan yönetim protesto edildi. Bir çadırda çıkan ve bir çocuğun ölmesine iki çocuğun da yaralanmasına neden olan yangının ardından devreye giren provokatörlerin de etkisiyle isyan çıktı.


01 NİSAN 2013
İSYAN, SINIRDIŞI TARTIŞMALARININ GÖLGESİNDE KALDI
Akçakale'deki Şüleymanşah Çadır Kentte çıkan isyanın ardından idarecilerin bir kısım sığınmacıyı sınır dışı ettiği iddiaları, karşılıklı suçlama ve savunma şeklinde tam bir muammaya dönüştü. Dışişleri Bakanlığı ve ilçedeki yetkililer sadece 130 kişinin gönüllü olarak ayrılmak istediği şeklinde savunma yapıp iddiaları yalanlarken, BM, Uluslararası koruma altındaki kişilerin, ev sahibi ülkenin yasalarını ihlal etmesi durumunda bile kimsenin sınır dışı edilemeyeceğini kaydederek bir kınama mesajı yayınladı. İsyanın neden çıktığı konusu da hala gizemini koruyor.

04 NİSAN 2013
GÜNEYDOĞU'NUNA AKİL LİSTESİ
Anadolu Bölgesi'nde faaliyet göstereceği açıklanan akil insanlar. Urfa'da memnuniyetle karşılandı. Baro Başkanı Bucak "Sorunu bilen ve takip eden insanların bölgemiz için son derece uygun olduğuna inanıyorum" derken. SUTSO Başkanı Ertekin ise isimlerin, bölge insanını ortak paydada buluşturabileceği kanaatinde olduğunu söyledi.

08 NİSAN 2013
SİYASETÇİLER VE İDARECİLERİN UTANMASI LAZIM!
Şanlıurfa'nın basit ama giderek kangrenleşen sorunları Urfa'nın hiçbir idarecisi ve siyasetçisi tarafından gündeme getirilmeyince bunları gündeme getirmek ancak yılda birkaç kez Urfa'yı gören CHPnin Muğla milletvekiline kalıyor. CHP Muğla Milletvekili Demir, açıldığı günden bu yana alt yapısı tamamlanmadığı için öğrencilerin yaralanmasına dahi neden olan Süleymaniye İmam Kız İmam Hatip Lisesinin sorunlarını meclise taşıdı.

10 NİSAN 2013
SURİYE'DEN GELENLERİN HUKUKİ DURUMU
Bilindiği üzere; Suriyede bir iç savaş var ve iki yıldır devam ediyor. Akçakale ve Harran'da kamplara, Suriye sınırını geçerek ülkemize sığınanlar yerleştiriliyor. Tabi bununla da sınırlı değil, sınır illerinin hemen hepsinde aynı durum söz konusu. Hatta Adıyaman, Maraş ve Diyarbakır'da da kampların kuruldu, faaliyette. Bu konu üzerine, buraya sığınanların hukuki statüsü, statülerinin nasıl olması gerektiği, sınır dışı edilip-edilemeyecekleri ve Türkiyenin Suriyeye bakış açısını Hukukçular Derneği İl Temsilcisi Cüneyd Altıparmak ile konuştuk.

11 NİSAN 2013
600 ESEDÇİ GETİRİYORUZ VURUN!
Akçakale'deki Süleymanşah Çadır Kentte çıkan isyanın ardından aralarında 500e yakın kadın ve çocuğun bulunduğu yaklaşık 600 Suriyeli şiddet kullanılarak çadırlarından alınıp, aleyhlerinde yazılan Türkçe belgeler de imzalatılarak sınır dışı edildi. Bununla da kalmayan yönetim Tel Abyadtaki Özgür Suriye Ordusu Komutanlarını telefonla arayıp "600 Esed yanlısı tespit ettik gelin sınırdan alın" dedi. İsyanın perde arkasında ise sığınmacıların savaşmadıkları için 'namussuzlukla suçlanması yatıyor.

12 NİSAN 2013
URFALILAR, CHPYE BARIŞ DERSİ VERDİ
Barış sürecine yaklaşımından dolayı büyük eleştiri alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Urfada da benzer eleştirilerle karşılaşınca bu ezberi bozmak için söz verdi. CHPnin 11 vekili Urfa sokaklarında gezerek halkın nabzını ölçtükten sonra izlenimlerini basına aktardı. Vekiller, barış sürecine her türlü desteğin sunulması için genel merkeze rapor sunacaklarını ve barış bayrağını kendilerinin taşıyacağını söyledi.

29 NİSAN 2013
MEVSİMLİK ZULMÜN ARKASINDA AĞALARIN İŞGALİ VAR!
Akçakale'nin Sevimli köyüne bağlı Gülpınar ve Demirci mezrasında bulunan topraksız 166 çiftçi aile, 2005 yılından bu yana kendilerine tahsis edilen devlet arazilerine bir türlü kavuşamıyor. Ağaların işgali altında olan tarlalarında çalışamayan köylüler, her yıl ülkenin batısına giderek mevsimlik tarım işçiliği yapıyor. Bürokratların yanı sıra bazı milletvekillerinin de ağalara yardımcı olduğunu kaydeden köylüler, diğer köylere sıra gelmesin diye diğer ağaların da bu köylerdeki ağalara destek verdiğini öne sürüyor.

01 MAYIS 2013
YUSUF'UN BABASI FAKIBABAYI SORUMLU TUTUYOR
Şanlıurfa açısından şubat ve mart ayı çok kötü geçti. İki ay içerisinde dört çocuk kaybettik. Hepsinde de Şanlıurfa Belediyesinin kusuru vardı. Bu sebeple Fakıbabaya en öfkeli olan ailelerden birisi, yedi yaşındaki evladını beton borunun altında ezilerek kaybeden Yusufun babası Mehmet Alphan: "İki tonluk beton Yusufumun kafasına düştü. Defalarca belediyeyi uyarmıştık. Belediye başkanı cezası neyse çeksin. Ben belediye başkanıyla mahkemelik olalım istiyorum, bu nedenle başkandan şikayetçiyim."

07 MAYIS 2013
AKIL İNSANLAR HEYETİ BU AY URFA'DA OLACAK
Akil İnsanlar Güneydoğu Anadolu Grubundan Ahmet Faruk Ünsal, bu ay içerisinde Urfa'ya geleceklerini ve toplumun tüm kesimlerini temsil eden kişilerle görüşmeyi umut ettiklerini söyledi. Gruplarının çalışmalarından bahseden Ünsal, en önemli aktivitelerinin Diyarbakır Cezaevine düzenledikleri gezi olduğunu, burada Urfa'da seçilen İbrahim Ayhan ve Leyla Güven'le de görüştüklerini belirtti.

08 MAYIS 2013
YATTIKLARI YERDEN PARA KAZANDILAR!
Şanlıurfa'da vergi rekortmenleri açıklanırken, bu yıl elde ettiği kira gelirinden vergi ödeyeceklerin isimleri ve kira vergisinin meblağları da yayımlandı. Bunlar arasında sadece ödeyeceği vergi 116 bin TL olan gayrimenkul zengini bulunuyor. Devletin Urfa'dan bu yıl toplayacağı sadece kira vergisi 3,5 milyon liradan fazla. Diğer vergi gelirlerinde de artış görülürken bu kapsamda toplanacak vergi meblağı 34 milyon 245 TL. 4 bine yakın mükellef ise bir yıl boyunca bir lira bile kazanamadığını bildirdi.

09 MAYIS 2013
ASKER TANKLARLA KÖYÜ BASTI!
Suriye'ye sınır hattı en fazla il olan Şanlıurfa'da, özellikle komşu ülkedeki savaşın ardından yasadışı sınır ticareti bir türlü önlenemiyor. Bunun en büyük nedeni ise sınırda yaşayan köylülerin akrabaları ile aralarına sonradan çizilen sınırları tanımamaları. Buna rağmen sınırın güvenliğinden sorumlu askerlerin büyük bir kısmı, kanunların kendilerine verdiği yetkiye dayanarak bu durumla mücadele ederken, bazı askerlerin ise köylülere karşı orantısız güç kullandığı ve kanunlar çerçevesinde hareket etmediği anlaşıldı.

10 MAYIS 2013
TORPİL KARŞISINDA KAÇMAYI DÜŞÜNÜYORLAR
Esentepe sakinleri, günlerdir bir arsada 'imar tadilatı adı altında usulsüzlük yapıldığını anlatmaya çalıştı. Yaptıkları basın açıklamalarının yanı sıra yetkililerle de görüşen mahalle sakinleri, tüm girişimlerinin sonuçsuz kalması ve arsayı kiralayanın torpilinin büyük olduğunu anlaması üzerine çareyi mahalleyi satılığa çıkarıp buradan kaçmakta buldu!

13 MAYIS 2013
ARTIK ÇOCUKLARIMIZ GELSİN
PKK Kandile geri dönüş yolculuğunu başlatırken, Urfalılar bu sürecin olumlu olduğunu ancak kaygıları olduğunu dile getirdi. Celalettin Erkmen, İnsanım diyen herkesin bu barış sürecine katkı vermesini beklediklerini belirtirken, kızı dört yıldır PKK saflarında olan Mahmut Polat ise sürecin sabote edilmemesini temenni ettikten sonra "Artık çocuklarımıza kavuşmak istiyoruz" dedi.

14 MAYIS 2013
ENGELLİ İNSANLARI EVLERİNDEN ÇIKARMALIYIZ!
Bir bedensel engelli olan Berkel Dilsiz, Urfa genelinde 130 bin bedensel engellinin bulunduğunu ancak toplumun ilgisizliği nedeniyle bu insanların büyük bölümünün evlerinden çıkamadıklarını, bu sorunu aşabilmenin en önemli formülünün ise sosyal infak olduğunu söyledi.

16 MAYIS 2013
PROVOKASYON AMACINA ULAŞMADI!
'Gençlik Haftası kapsamında düzenlenen yürüyüşte "Türküz Türkçüyüz Atatürkçüyüz" şeklinde sloganlar atılarak etkinlik provoke edilmek istendi. Vali Celalettin Güvençin de bulunduğu yürüyüşte polis ve görevliler, milliyetçi slogan atan gençleri sık sık uyararak belki de çıkacak büyük olayları önledi.

18 MAYIS 2013
YARDIM PLATFORMU PROVOKATÖR EYLEMLERE DİKKAT ÇEKTİ
Suriye'ye Yardım Platformu üyeleri, Reyhanlı'daki saldırıları kınayıp, Suriyelilerin "kurtuluş müjdesi" için herkesi duaya davet etti. Açıklamayı yapan Ali Acar, "Mağdur Müslüman Suriye halkının bir de Türkiyeli Müslümanlarca provokatör eylemler sonucunda toptan suçlanmak kardeşlik hukukuna ve adalete sığmaz" dedi.

21 MAYIS 2013
TAŞERON İŞÇİLİĞİ KÖLELİKTİR!
DİSK Genel-İş Şanlıurfa Şube Başkanı Sadık Demir, Şanlıurfa Belediyesinin taşeron işçiliği vasıtasıyla Afrika'dan daha kötü şartlarda işçi çalıştırdığını, belediyede taşeronluk sisteminin tam bir kölelik düzenine dönüştüğünü ileri sürdü. Şuanda çalışanların değil işverenlerin temsilcisi konumunda olmakla suçladığı Çalışma Bakanının ise ucuz işçilikle övündüğünü belirtti.

23 MAYIS 2013
BARIŞ SÜRECİ SAĞDUYUYU HAREKETE GEÇİRDİ!
Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsünde iki günden bu yana sağ görüşlü ve "yurtsever öğrenciler" arasında yaşanan gerginlik, barış sürecinin de etkisiyle büyümeden önlendi. Hem üniversite yönetiminin eski tutumunu bırakıp polise kampüs içerisindeki gösteriye müdahale ettirmemesiyle hem de siyasi ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin sürecin sekteye uğramaması adına devreye girmesiyle öğrenci olayları büyümeden sona erdi.


25 MAYIS 2013
URFA'NIN ÇOĞU İÇKİ YASAĞINA DESTEK VERİYOR!
Meclis, önceki gece geç saatlere kadar alkol yasaklarıyla ilgili düzenlemeyi tartıştı. İçki satışı yapan dev sektörlerin kulislerdeki gelişmeleri takip ettiği gecede oy çoğunluğu ile yeni düzenleme kabul edildi. Bundan böyle saat 22.00den sonra büfe, market ve bakkallarda içki satışı yasak. Karara Urfadan da destek geldi.

28 MAYIS 2013
ULUSALCILAR BARIŞ YANLISI KARATAŞIN KOLTUĞUNU İSTİYOR!
CHP teşkilatı, il başkanlarının "Kalıcı Barış İçin 111 İmza" girişimine destek vermesinin ardından adeta başkanlık savaşı başlattı. Üç yöneticinin başını çektiği mücadele, başkanlarını genel merkezdeki ulusalcılara şikayet edip koltuğunu ele geçirmek şeklinde yürütülüyor. Karataş da onların aksine barışı savunmaya devam ediyor.

01 HAZİRAN 2013
11 NİSAN, TAKSİM OLUR MU?
İçişleri Bakanlığına göre; 11 Nisan alanında önceden işe yarayacak hiçbir şey yoktu, mevcut yapılar atıl durumdaydı, projeyle birlikte yol genişleyecek, yeşil alan çok olacak, ticari alan az olacak, otopark var, bir de cami yapılacak... Zaten Urfadaki yetkililer de aylardır bu şekilde anlatıyor. Ancak projeyi inceleyen sivil toplum kuruluşları buna inanmıyor! Taksimde de aynen Urfadakine benzer bir durum yaşanıyor. Öyle ki betona ve AVMye karşı yeşili korumak isteyenlerin direnişi ülkenin en önemli gündemi haline geldi.

03 HAZİRAN 2013
AHMET TÜRK: KORUCU DA KARDEŞİMİZDİR
Karacadağ köylülerine seslenen DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, Kürtlerin birlikteliğine vurgu yaparak "Aramızda çatışmalar yarattılar. Bırakmadılar birlikte hareket edelim. Korucu yaptılar. Ancak bugün birlik zamanıdır. Kimse halkımızı kandıramaz. Korucuda olsa kardeşimizdir, halkımızın parçasıdır. Hatalardan dönüp birlikte hareket etmeliyiz. Kürtlerin önünde barış ve zafer vardır. Birlikte kucaklayalım" dedi.

04 HAZİRAN 2013
URFA, BATI YOKSULLARININ GELİN PAZARI OLDU!
Şanlıurfa'da maddi durumu iyi olmayan ailelerin kızları komisyon alan 'aracılar vasıtasıyla batıya gelin olarak gönderiliyor. Aracılar sırf 3-5 kuruş komisyon almak için iki tarafa da yalan söyleyerek yaptıkları evliliklerin sonu hüsran oluyor. Bu tecrübeyi yaşayan ailelerden bazıları, "Kızınızı verdiğiniz insan sakat olsun, fakir olsun, yeter ki kendi insanınız olsun" diyerek uyarıda bulundu.

08 HAZİRAN 2013
KÜÇÜK HASANI POLİS TEKMESİ Mİ ÖLDÜRDÜ?
Polisin kasksız oldukları için durdurmaya çalıştığı motosikletteki Hasan Kaya isimli çocuk öldü diğer Ömer Dağ isimli genç ise yoğun bakımda. Hasanın yakınları mobese görüntülerinin en önemli bölümünün saklandığını ve polisin kendilerine medyaya konuşmayın dediğini ileri sürerken, yetkililerin yaklaşımından olayın sorumlularının gizlendiği yönünde izlenim edindiklerini belirttiler. Yaralı Ömer Dağın ise Vali Celalettin Güvençin ziyareti esnasında yunus ekiplerinin kendisine tekme atarak düşürdüğünü Hasanın bu sebeple öldüğünü anlattı.


10 HAZİRAN 2013
PATLAYAN BORULAR ÇİFTÇİYİ İSYANA SÜRÜKLEDİ
Yaylak Ovası Sulama Projesinde, sürekli patlayan borular çiftçileri isyan aşamasına getirdi. Sulama sistemi için döşenen boruların sürekli patlaması yüzünden çiftçiler bu yıl ektikleri ürünleri toplamak bir yana tarlalarını kaybetmekle karşı karşıya olduklarını ifade etti. Bu sıkıntının arkasında DSİ'nin usulsüzlüğü olduğu iddia ediliyor.

12 HAZİRAN 2013
CHP'DEKİ ÇATLAK BÜYÜYOR!
CHP il teşkilatındaki çatlak ekranlara taştı. Güneydoğu TV'de konuşan bir il yöneticisi il başkanlarının değer verdiği ve görüştüğü Akil İnsanlar Heyetini, Hükümetten 100er milyar para almakla suçladı. Akil insanlardan Ünsal ise bu yaklaşımı ciddiyetsiz bulduğu için suç duyurusunda bile bulunmaya değer bulmadığını söyledi. CHP li yönetici Taksimdeki olayların Atatürk'ün istediği yönde olduğunu savundu.

14 HAZİRAN 2013
BU DA MİLLİ EĞİTİMİN KARNESİ!
TÜİK eğitim verilerinde 'Türkiye'de okuma yazma bilmeyen iller sıralamasında Urfa birinci sırada yer alırken ve benzer çeşitli araştırma kuruluşları Türkiye'nin eğitim sıralamasında Şanlıurfa'yı en sonuncu il olarak listeye eklerken, karne gününe ilişkin açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, bir yılı geride bırakmanın gururunu ve onurunu yaşadıklarını söyledi.

17 HAZİRAN 2013
PARA DEĞİL ADALET İSTİYORUZ!
Bir yıl önce Şanlıurfa Cezaevinde; mahkûmlara göre isyan amaçlı, yetkililere göre kendi kendilerini yaktıkları öne sürülen 13 tutuklu ve hükümlünün yandığı olay hala gizemini koruyor. Olayın yıl dönümünde konuşan bazı aileler para ile susturulmak istendiklerini iddia ederek, Adalet Bakanlığına çağrı yaparak "Para değil adalet istiyoruz" dediler.

25 HAZİRAN 2013
İHALELERİ ŞEYH, MOLLA VE KARADENİZLİ ZENGİNLER GÖTÜRÜYOR
Şanlıurfa'ya gelerek MAZLUMDER'de bir sunum yapan Seyda Molla Süleyman Kurşun, İstanbul'daki Gezi Parkı olaylarına ilişkin, "Keşke Müslümanlar bunu yapabilseydiler. Gençlik temiz fıtratıyla bu ranta tahammül etmiyor. Bir yanda Kürdistan'ın şeyh ve mollaları diğer yanda Karadeniz'in zenginleri... Türkiye'deki ihalelerin yüzde 80ini hep onlar götürüyorlar" dedi.

26 HAZİRAN 2013
BU SABİNİN KATİLİ KİM?!
İki aydır endişe edilen olay maalesef sonunda gerçekleşti. Lösemili bir çocuk tedavi için gittiği Gaziantep'te hayatını kaybetti. Aileler tedirgin. Gaziantep'te tedavinin farklı sürdürüldüğünü bu sebeple çocukların durumunun daha da fenalaştığını düşünüyorlar. Çoğu aile kan hastası çocuklarını artık Gaziantep'e de götürmekten çekiniyor.

27 HAZİRAN 2013
SINIR KARAKOLUNDA ASKERDEN İŞKENCE İDDİASI
Suriye'deki akrabalarının taziyesine giden Müslüm Barış, geri dönerken askerler tarafından fark edilip gözaltına alındığını, Kaya Hudut Karakolunda çeşitli işkenceler uygulandıktan sonra muhalifler öldürsün diye sınırın karşı tarafına gönderildiğini iddia etti. Vücudundaki darp izlerini raporla belgeleyen Barış, polis merkezine giderek karakoldaki askerler hakkında şikayetçi oldu.

30 HAZİRAN 2013
BELEDİYEDEKİ YOLSUZLUĞUN ARKASINDA KİMLER VAR?
Urfa Belediyesi Plan Bütçe Müdürlüğünde 4 yıl boyunca sahte makbuz kesilmesi ile ortaya çıkan sahtekarlık olayında net bir açıklama yapılmazken, Meclis üyelerinden Mehmet Cafer, Ali Çadırcı ve Hilmi Kadayıfçı Meclis toplantısının Temmuz Ayı İlk Birleşiminde konuyu gündeme getirecek ve soracak "Yolsuzluğun arkasında kimler var?"
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Abdullah Öcalan Türkiye Suriye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (1)

eyüpsensiz.olmaz1451@hotmail.com:

başbakanerdogan türkiyede terür son etmek için siz başbakana haksızlık ediyorsunuz

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title