Haberler

Urfa'da Yeşil Alan Kıyımı Devam Ediliyor!

Güncelleme:
Abone Ol

Şanlıurfa Belediye Meclisi, Yenice'deki bir parkta Suriyelilere okul, tarihi bir mahallede ise özel sağlık binası yapılmasına müsaade etti

Şanlıurfa Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Toplantısı Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Yücetepe başkanlığında yapıldı. Toplantıda, boşalan üç adet kadronun iptal edilmesi, istihdam edilen tam zamanlı sözleşmeli personeller, istihdam edilen kısmi sözleşmeli personeller, istihdam edilen geçici işçi vizeli personeller, taşınmaz mal tahsisi, Esentepe'deki imar tadilatlarına itiraz, imar komisyonuna havale edilecek dosyalar, belde belediyeleri imar tadilatlarının imar komisyonuna havalesi, imar komisyonları raporları, Şanlıurfa Belediyesi 2014 mali yılı performans programı, Şanlıurfa Belediyesi 2014 mali yılı ihzari bütçesi gibi konular görüşüldü. Personellere ilişkin yapılan görüşmede, bazı kadrolarda değişiklik yapılması, kadroya geçmeyen sözleşmeli çalışanların sözleşmelerinin uzatılması, sözleşmelerinin yenilenmesi, kısmı zamanlı çalışan sözleşmeli avukatların sözleşmelerinin yenilenmesi ve bunların aldığı maaşın en yüksek devlet memurunun aldığı maaş artışındaki zammın yüzde 25'i kadar maaş artışının yapılması gibi konular karara bağlandı.

SURİYELİLERE PARKTA PREFABRİK OKUL
Belediye meclisi Suriye'deki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan sığınmacılar için Yenice Mahallesi'nde prefabrik okul yapılması konusunu da ele aldı. Toplantıda söz alan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Adil Saraç bu okulun yapılmasıyla amaçlarının sokaktaki Suriyeli çocukların okula kazandırılması olduğunu söyledi. Bu konuyla ilgili söz alan Şanlıurfa Belediyesi Bağımsız Üye Hilmi Kadayıfçı bu okulun park alanına yapılmak istenmesine itiraz etti. Kadayıfçı, "Tabi sınırımızda bir dram yaşanıyor. 80 bin tane Suriyeli mültecimiz var. Bunlara okul da yapmak zorundayız. İnsanlık gereği bu. Benim anlamadığım şu, bizim o bölgede 2 binin üzerinde parselimiz var. Bunu bir parkın içinde yapmamız ne derece doğrudur acaba? Neden oradaki insanımızın park ihtiyacını elinden alıyoruz?" diye konuştu.

CEVHERİ'NİN YERİ YİNE GÜNDEME GELDİ
Meclisin dünkü toplantısında daha önce Milli Emlak tarafından park yeri, daha sonra otel yeri olarak değiştirilmek istenmesi konusuna yapılan itiraz da gündeme geldi. Esentepe'deki yeşil alan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın dünürü olan İş Adamı Mehmet Cevheri tarafından kiralanmış, büyük bir bölümü yeşil alandan çıkarılarak turizm ve eğitim adı altında otel yapılmak üzere belediyede imar değişikliği yapılmıştı. Sivil toplum kuruluşları ve mahalle sakinlerinin tepkisi üzerine yeşil alanın büyük bir kısmına dokunulmayarak geri kalanına inşaat yapma yetkisi verilmişti.

KADAYIFÇI: PARK KALMAK ÜZERE YARGIDAN DÖNER
Bu konuyla ilgili de söz alan Kadayıfçı, "Bu konu iki defa meclise geldi. Çok şey yazıldı, çizildi. Bu inşallah son halkası olur. 2007'de orası park alanıdır. İmar kanununa göre de bir yerden bir donatıyı kaldırdığınızda onun belirli sınırları içinde alternatif donatı alanları koymak zorundasınız. Bu yargıya gidince de dönecektir. Ama ben isterim ki, meclis üyesi arkadaşlarımız bu itirazları kabul etsinler ve konu incelensin. Buranın park olarak kalmasını arzu ederim." dedi.

CAFER: MİLLİ EMLAK MECLİSİ ALDATMIŞTIR
"Milli Emlak Müdürlüğü, meclisi aldatmıştır" diyerek Saadet Partisi Belediye Meclis Üyesi Mehmet Cafer, "Resmi kurum olan bir yeri kiraya vererek meclisin park olan yerini önce park, sonra resmi kurum, sonra kiraya vererek otel. Yarın bu otel, şahıs gelecek Akyürek'e verdiğiniz üç elli emsali burada da isteyecek. Akyürek'in yeri kötü bir örnekti. Şimdi burada da aynı kötü örnek olacak. Milli Emlak'ın meclisi aldatmasından dolayı biz bunu eski haline döndürelim. Park olarak hizmet etsin" diye konuştu.

ÇIBIK: BU ALANLARI NEDEN VERİYORUZ?
Konuyla ilgili söz alan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Belediye Meclis Üyesi Yüksel Çıbık ise, "Ne yazık ki projeye karşı çıkan arkadaşlar konuşuyor. Üç dört aydan beri hepimiz söyledik. Urfa'nın buna benzer şeylere ihtiyacı olmadığını söyledik. Bunun yeşil alan olması gerektiğini, buranın belediye yönetimi tarafından zaten yeşil alan olarak bırakılmıştır. Niye bu alanları hemen veriyoruz? Hepimiz Urfalıyız, Urfa'nın geleceğine yönelik projeler yapmamız lazım" diye ifade etti.
Yapılan itiraz oy çokluğuyla ret edildi. Böylece yeşil alanın inşaat yapılması önünde yine bir engel kalmadı.

KALEBOYNU'NDA BİR ARSA ÖZEL SAĞLIK ALANI OLDU
Meclis daha sonra komisyona havale edilecek konuları toplu olarak ele aldı. Buna da itiraz eden Kadayıfçı, "Birkaç aydır böyle toplu okuma dönemi başladı. Tatsız bir durum bu. Şimdi bu havale edilen konulardan bir tanesi dikkatimi çekti. Kaleboynu Mahallesi'ndeki parsel özel sağlık alanına dönüştürülmek isteniyor. Bildiğim kadarıyla bu bölge koruma bölge müdürlüğüne bağlı bir alan. Sit alanı üçüncü derecede. Bu bölgede böyle bir uygulama mümkün müdür? Oranın dokusuna uygun mudur?" diye kaydetti.

Komisyona havale edilen konular Hilmi Kadayıfçı'nın ret oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi. Belediye meclisi bugün yeniden toplanacak.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Türkiye Yenice Suriye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title