Haberler

Urfa'dan Nusaybin Belediye Başkanı Gökkan'a Destek

Güncelleme:
Abone Ol

Mardin'in Nusaybin İlçesinde oturma eylemini ölüm orucuna çeviren BDP'li Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan'a Urfa'dan destek geldi.

Urfa'da Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, Nusaybin Belediye Başkanı Gökkan'a destek amacıyla protesto yürüyüşünü düzenledi. İlk olarak Topçu Meydanında bir araya gelen platform üyeleri buradan sloganlar atarak Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önüne kadar yürüdü. Yaklaşık bir kilometre süren protesto yürüyüşünün ardından platform adına açıklama yapan Ruken Okyay Çiçek, sınır hattındaki duvarın bir an önce yıkılması gerektiğini söyledi.

Çiçek buradaki basın açıklamasında "Bu utanç duvarının yapımı, Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası sözleşmelerde Kyoto ve Ottowa sözleşmesine aykırılık taşımaktadır. Berlin ve Filistin Duvarı gibi Türkiye sınırına örülecek duvar da bir utanç duvarı olacaktır." diye konuştu.

Platform üyeleri, açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağılırken, polisin yoğun güvenlik önlemleri alması gözlerden kaçmadı. (İPEKYOL)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Ayşe Gökkan Şanlıurfa Nusaybin Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title