Uşak'ta Yeni Anayasa Masaya Yatırıldı
Sivil Dayanışma Platformu, Uşak Öğretmenevinde, sivil toplum örgütleriyle yeni Anayasa konulu bir toplantı yaptı.
Sivil Dayanışma Platformu, Uşak Öğretmenevinde, sivil toplum örgütleriyle yeni Anayasa konulu bir toplantı yaptı.
Toplantıya konuşmacı olarak, Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Oğan, Eski Emniyet Genel Müdürü Kamil Çelik, Küresel Sorunlar Platformu Genel Koordinatörü İdris Kardaş, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar ve sivil toplum kurumu temsilcileri katıldı. Uşak İl Genel Meclisi eski Başkanı Ali İhsan Uzun'un konukları tanıtmasının ardından söz alan Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Oğan, yeni Anayasa'nın Türkiye için gerekli olduğunu söyledi.
C
2050 yılında dünyadaki büyüklük sıralamalarının değişeceğini belirten Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Oğan, siyasi, kültürel ve iktisadi anlamda dengelerin Doğu ve Asya ülkelerinin lehine dönmeye başladığını belirtti. Türkiye'nin üzerinde çok yönlü hesaplar yapıldığını ifade eden Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Oğan, "Anadolu her zaman için küresel bir belirleyici olmuştur. Şu anda dünya genelinde büyük bir değişim yaşanıyor ve ülkemiz de bu süreçten etkileniyor. 2007'de bir oylama yaptık ve Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesine karar verdik. Bu kararla birlikte ortaya çıkacak olan aktörün artık, sembolik bir unsur olmayacağı, yönetimde aktif olarak rol alacağı ortaya kondu" dedi.
Türkiye'nin uzun yıllar darbelerden dolayı geriye doğru gittiğini belirten Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Oğan, 15 Temmuz'dan önce ve sonraki durumunu irdeledi. Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Oğan, şöyle konuştu: "15 Temmuz'da bir askeri kalkışmayla karşılaştık ve 14 ile 16 Temmuz'da bir birinden farlı bir devlet yapısı gördük. 16 Temmuz'dan sonra devletin yeniden inşa edilmesi gerektiği fikri herkes tarafından benimsendi. Bir binanın duvarlarının çürüdüğünü ve kolonlarının taşıyıcı görevi üstlenmediğini düşünün. Orada oturamazsınız ve yapmanız gereken tek şey yeniden inşa etmektir. Şu andaki Anayasa tam 18 kez değişti ve hala ihtiyaçlara yanıt veremiyor. Şu andaki değişim diğerlerinden farklıdır ve Batı medeniyetlerinden çok daha ileriye götürecektir". Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Oğan, yasama ve yürütmenin daha sağlıklı işleyeceğini ve yargının da seçilmişler kanalıyla belirleneceğini kaydetti. Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Oğan, 16 Nisan'daki halk oylamasının sadece Türkiye'nin değil, dünyanın yol haritası için önem taşıdığını sözlerine ekledi.
Yeni Anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı sisteminin muhalefet tarafından bölünme ve diktatörlük söylemleriyle yanlış ifade edilmeye çalışıldığını belirten Eski Emniyet Genel Müdürü Kamil Çelik, halkın seçtiği liderlerin her dönemde küresel güçlerin veya lobilerin hedefinde olduğunu kaydetti. Eski Emniyet Genel Müdürü Kamil Çelik, "Biz her zaman için milletin kararına ve sandığa güvendik ve namusumuz gibi sahip çıktık. Milletimiz, hiçbir zaman yanlış bir zaman için yanlış bir karar vermedi. Menderes'i, Özal'ı ve Demirel'i milletimiz seçti, fakat dikta ile milli iradenin karşısında olundu. Son olarak 28 Şubat'ı gören milletimiz, kendi lideri Recep Tayyip Erdoğan'ı seçti. Vesayet, bu sefer de Gezi ve 15 Temmuz'la milletin liderini yıkmak istedi. Şu anda da bir varoluş mücadelesi veriyoruz. Türkiye'nin ileriye gitmesi ve faiz lobisinin mağlup olması için bu sistemin değişmesi gerekiyor" şeklinde konuştu. Toplumda diktatörlük ve bölünme kaygılarının bilinçli bir şekilde oluşturulmak istendiğini ifade eden Eski Emniyet Genel Müdürü Kamil Çelik, "Milletimiz Recep Tayyip Erdoğan'ı seçerken yanlış yapmadı. Diktatörlük ve bölünme asla olmaz. Türkiye, federasyonlara ayrılmaz. Güney Kore'de de başkanlık sitemi var ama üniter yapı korunuyor" dedi. Öte yandan toplantı soru ve cevap şeklinde devam etti. - UŞAK