Haberler

Uşak Üniversitesi Adına "Bölgesel Kalkınmada" İlk Adımlar Atıldı

Abone Ol

2006 ve sonrası kurulan 40 üniversite arasından seçilen 5 Üniversitenin bölgesel kalkınma için ihtiyaç duyulan alanlarda özel olarak teşvik edilip, destekleneceği Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması Projesi’nin ilk adımları atıldı.

2006 ve sonrası kurulan 40 üniversite arasından seçilen 5 Üniversitenin bölgesel kalkınma için ihtiyaç duyulan alanlarda özel olarak teşvik edilip, destekleneceği Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması Projesi'nin ilk adımları atıldı.

Tekstil, dericilik, seramik alanında desteklenecek olan Uşak Üniversitesi'nin bu sektörler hakkındaki proje toplantısı Zafer Kalkınma Ajansı binasında gerçekleşti. Toplantıya Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cengiz Soykan ile Prof. Dr. Osman Nafiz Kaya, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yusuf Balcı ve kalkınma ajansının ilgili birim temsilcileri katıldı.

Zafer Kalkınma Ajansı yetkililerinin tekstil, seramik ve dericilik sektörleriyle ilgili hazırlamış oldukları raporların sunulmasıyla başlayan toplantı sektörlerin güçlendirilmesi için yapılacak çalışmaların anlatılmasıyla devam etti. Zafer Kalkınma Ajansı yetkililerin sunumunun ardından konuşan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik "Uşak Üniversitesi tekstil, dericilik, seramik alanında Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması Projesi'nin pilot yükseköğretim kurumu olmuştur. Bu sektörlerin bölgede gelişmesi ve markalaşması son derece önem arz etmektedir. Bu sektörleri geliştirdiğimiz ve markalaşma sürecine girmelerini sağladığımız zaman hem bölgeye hem de ülke ekonomisine ciddi katkıları olacaktır. Bu süreçte Zafer Kalkınma Ajansıyla eşgüdüm ile çalışacağız" dedi.

Özellikle dericilik alanında Uşak'ın önemli bir merkez olduğunun altını çizen Çelik "Maalesef Uşak'ta dericilik sektöründe nihai ürün çıkmamaktadır. Büyük markalara ham madde sağlayan sektör kendi markasını çıkarmakta zorlanmıştır dedi. Sektörün Uşak'taki gelişimi için markalaşmanın önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Sait Çelik üniversite bünyesinde kuracakları tasarım atölyesiyle birlikte yeni ürünlerin geliştirilerek satışa sunulabileceğini ifade etti. Çelik yol üzerinde kurulabilecek bir showroomla dericilik tekstil ve seramik alanında üretilen ürünleri sergileyebileceklerini belirterek, böylelikle tasarım atölyemizde tasarlanan, Uşak atölyelerinde üretilen markalı ürünlerimizi satışa sunabileceğimiz alanlarımız olacaktır" dedi.

Mesleki yeterliliğin bu konuda önem arz ettiğini vurgulayan Çelik "Mesleki yeterlilik konusunda akreditasyon çalışmalarına önem veriyoruz. Bu anlamda ilerleyen süreçlerde deri, tekstil ve seramik alanlarında eğitim akreditasyonu için çalışmalarımız devam edecektir." dedi. Toplantı karşılıklı fikir alışverişlerinin ardından son buldu. - UŞAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cengiz Soykan Sait Çelik Kaya Zafer Ekonomi Uşak Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title