Haberler

Uzaktan Eğitimle Çocuk Gelişimi ve Yaşlı Bakımını Öğreniyorlar

Abone Ol

Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) Önlisans Çocuk Gelişimi ile Yaşlı Bakımı Programları öğrencileri uygulamalı dersleri ve final sınavları için Amasya’ya geldiler.

Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) Önlisans Çocuk Gelişimi ile Yaşlı Bakımı Programları öğrencileri uygulamalı dersleri ve final sınavları için Amasya'ya geldiler.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen öğrenciler akademisyenler eşliğinde bir hafta boyunca uygulamalı derslere katılıp online sistemde aldıkları eğitimlerini pekiştirme fırsat bulurken, çeşitli sebeplerle örgün eğitime devam edemeyenlere fırsat eşitliği sunan uzaktan eğitim sistemindeki öğrenci profilleri de birbirinden farklılık gösteriyor.

Kucağında 10 aylık bebeğiyle uygulamalı derslere ve finallere gelen çocuk gelişimi programı öğrencisi Tokatlı Seda Yılmaz,"Uzaktan eğitim sistemi olmasaydı okuyamazdım. Evde oturmak zorunda kalırdım. Burada aldığım eğitimle hem istihdam olanakları yakalayabilirim hem de çocuğumu daha bilinçli yetiştirebilirim, öğrenmek, okumak çok güzel bir şey, herkese tavsiye ediyorum" dedi.

Kızı öğretmen olan 50 yaşında Zonguldaklı ev hanımı Ayten Nigar Arıcı da, "Ev hanımı olarak zamanımı daha etkin değerlendirmek istedim. Sivil toplum örgütlerinde çalışıyorum ama bu bana yetmedi. Amasya Üniversitesi'nin internet sitesinde yaptığım araştırmalarda bölüm hakkında geniş bilgi edindim. Amasya'yı ve üniversiteyi çok beğendim. Öğretmenlerimizle çok rahat görüşüp iletişim kurabiliyoruz. Uygulamalı dersler çok verimli geçti. Bu yaşta öğrenci olunca her anın tadını çıkarabiliyorsunuz. Eğer bu bölümde okumasaydım Amasya'yı görmeyecektim. Yeni insanlar tanımayıp arkadaşlar edinemeyecektim. Misafirhanede kaldığım oda arkadaşım Gaziantepli, onunla birbirimizi ziyaret etmeye devam edeceğiz. Bu sistem sayesinde yeni dostluklar da kurdum. Bilginin ne zamanı ne de yaşı var. Kimse evinde oturmasın, sistemi kesinlikle tavsiye ediyorum" diye konuştu.

Çocuk gelişimi programı öğrencilerine uygulamalı drama eğitimi veren Öğretim Görevlisi Müzeyyen Sümer, "Sanal ortamda teorik derslerimizi en iyi şekilde işliyoruz; burada ise birbirimizi daha iyi tanımak, kaynaşmak ve etkileşimde bulunma fırsatı buluyoruz. Bu bağlamda öğrencilerimize örgündeki eğitim kalitesini yakalama fırsatı vermiş oluyoruz" şeklinde konuştu.

Yaşlı bakımı programında okuyan sağlık memuru Gizem Özkan, "Yaşlı Bakımı Programını bitirdikten sonra geçebileceğim üst bölümler var: diyetisyenlik, fizik tedavi, hemşirelik gibi. Bu bölümlere geçiş yapabilmek için bu bölümü tercih ettim" derken, ailevi imkansızlıklar sebebiyle eğitimine devam edemediğini anlatan Diyarbakırlı Fatih Örüş de, Anne babamın yanında kimse olmadığından eğitimime devam edemedim; ama içimde hep okuma uhdesi kalmıştı. Şimdi bu sistem sayesinde ailevi düzenimizi bozmadan eğitimime devam ediyorum. Mezun olunca bir hastanede iş bulup çalışmayı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Yaşlı bakımı ilke ve uygulamaları dersini veren Öğretim Görevlisi Demet Çakır, öğrencilerle yaptıkları uygulama derslerinde karşılıklı olarak çalıştıklarını, bu sayede derslerin çok daha eğlenceli ve verimli geçtiğini dile getirdi.

Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nun çocuk gelişimi ile yaşlı bakımı programlarında toplamda 550 uzaktan eğitim öğrencisi olduğunu belirten Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Önder İdil de şunları ifade etti: "Örgün eğitim imkanı olmayanlar ve daha çok sağlık sektörde çalışanlar bölümlerimizi tercih ediyorlar; çünkü dikey geçişle başka bölümlere geçebildikleri gibi mesleklerinde yükselme imkanı veya başka bir birime geçme şansı da yakalamış oluyorlar." - AMASYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title