Haberler

Vali Altıparmak, Gebe Düve Dağıtım Törenine Katıldı

Abone Ol

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Sülekler Köyü'nde 174 baş gebe düve dağıttı.

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Sülekler Köyü'nde 174 baş gebe düve dağıttı.

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Sülekler Köyü Sulama Kooperatifi tarafından düzenlenen gebe düve dağıtım törenine katıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bedrullah Erçin, Sülekler Sulama Kooperatifi'nin uyguladığı proje için Bakanlık yatırım programlarından ahır inşaatı için 277 bin TL kullandırıldığını belirterek, "174 canlı demirbaş gebe düve için 1 milyon 174 bin 500 TL kredi kullandırılacaktır. Bu proje kapsamında 29 kooperatif ortağı 6 baş düve sahibi olacaktır. Korkuteli'de 2003-2012 yılları arasında 6 kooperatife toplam 4 bin 721 bin 201 TL kredi aktarıldı" dedi.

Erçin, kırsal kalkınma plan ve programları ile 2006 yılında başlayan ve 2015 yılına kadar devam edecek olan ulusal tarım stratejisinde doğal kaynakların ve çevrenin korunması dikkate alınarak kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarımsal sanayi entegrasyonunun sağlanması, toplu basınçlı sulama sistemlerinin geliştirilmesi ve kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulması amacıyla kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programının uygulamaya konulduğunu bildirdi.

Korkuteli'de 924 adet makine ekipman ve 16 ekonomik alt yapı basınçlı sulama sisteminin desteklendiğini kaydeden Erçin, "Toplam 8 bin 649.150 TL hibe desteği sağlanmıştır. Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında Sülekler Köyü'ne basınçlı sulama sistemine 374 bin 930 TL hibe desteği sağlanmış ve toplam 2 bin dekar alan basınçlı sulamaya kavuşmuştur" dedi.

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ise yaptığı konuşmada tarım ve hayvancılığın önemine değinerek, " Sülekler Köyü Sulama Kooperatifi'nin bu projesi son derece önemli bir adım. Bunun yanında modern bir hayvancılığa ve tarıma da geçmek gerekiyor. Bu proje aynı zamanda modern hayvancılık açısından da önemli"dedi. Vali Altıparmak'nın konuşmasının ardından gebe düve hayvan pasaportlarının üyelere dağıtıldı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Altıparmak Korkuteli Sülekler Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title