Haberler

Vali Canpolat İlçelerde İncelemelerde Bulundu

Abone Ol

Denizli Valisi Hasan Canpolat, Tavas, Serinhisar ve Acıpayam İlçelerini Ziyaret Ederek İncelemelerde Bulundu.

Denizli Valisi Hasan Canpolat, Tavas, Serinhisar ve Acıpayam ilçelerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Denizli Vali Yardımcıları Halil İbrahim Ertekin ve Hayrullah Sun, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Cemal Temizöz, İl Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Adem Oklu, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili ve Tarım İl Müdürü Yusuf Gülsever'in de katıldığı incelemelerin ilk durağında Tavas'ın Altıova Köyü'ne giden Vali Canpolat, burada uygulanmakta olan hayvancılık projesi hakkında bilgi aldı. Vatandaşlarla sohbet ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Canpolat, "Denizli, ilçeleriyle birlikte çok önemli bir tarım potansiyeline sahip. İlçelerin büyük bölümü bu potansiyeli harekete geçirmiş durumda. Modern tarım metodlarının uygulanması tarımımızın gelişmesini daha da hızlandıracaktır" dedi.

Daha sonra Kızılca Beldesi'ne geçen Vali Canpolat, leblebi üreticileri ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Leblebi Sanayi Sitesini de ziyaret eden Vali Canpolat, daha sonra Acıpayam İlçesi'ne bağlı Alaaddin Beldesi, Acıpayam'da bulanan bir süt ve süt ürünleri fabrikası ile Yumrutaş Organize Sanayi Bölgesi'nde de incelemelerde bulundu.Yeşilyuva Beldesi'nde ayakkabı üreticileri ile bir araya gelerek sorunlarını dinleyen Vali Canpolat, küresel rekabet ortamında özel sektör ve kamunun nasıl daha iyi bir noktaya gelinebileceği noktasında, ortak bir şekilde çalışma yapılması gerektiğini belirterek "Yapılan bir iş, dünya çapında kabul görüyor ve alıcı buluyorsa o zaman başarılı olunup ayakta kalınabiliyor Yeşilyuva ayakkabı üreticileri devletin destek ve teşviklerinden yararlanmalı, sadece iç pazara yönelik değil ihracata yönelik de üretim yapmalıdır. Üreticilerin birleşip şirketleşmeye giderek üretilen ürünlerin iç ve dış piyasalarda pazarlaması daha etkin yapılabilir" dedi.

Ayakkabı Sanayi Sitesi'nde de incelemeler yapan Vali Canpolat, Yatağan Beldesi'ne geçerek bıçak üreticileri ile bir araya geldi. Geleneksel üretime dayalı olan Yatağan'daki bıçakçılığa önem verdiklerini belirten Denizli Valisi Hasan Canpolat, "Yatağan'ın palası gibi Japonların da Samuray kılıcı var ve bu kılıçlar yüksek fiyatlarla alıcı bulabiliyor. Yatağan'da üretilen bıçak ve palanın da bu şekilde dünya çapında alıcı bulması ve tanınmaması için hiçbir sebep yok. Üreticilerimizin bu noktada şirketleşmesi gerekiyor" diye konuştu.

Son olarak Serinhisar İlçesi'nde leblebi üreticileri ile bir araya gelen ve sorunlarını dinleyen Vali Canpolat, yapımı devam eden Leblebiciler Sanayi Sitesi'nde de incelemelerde bulundu.

(AV-AT-Y)

26.07.2007 15:24 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title