Haberler

Vali Güvenç, Suruç'ta İftar Açtı

Abone Ol

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Suruçlu işadamı Fethi Şimşek tarafından verilen iftar yemeğine katıldı.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Suruçlu işadamı Fethi Şimşek tarafından verilen iftar yemeğine katıldı.

Namık Kemal İlköğretim Okulu bahçesinde tüm Suruçlu halkının da davetli olduğu iftar yemeğine, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Kaymakam Fatih Akbulut, Şanlıurfa Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, ilçe Emniyet Müdürü Şahin Deveci, Sivil Toplum Örgüt temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. İftar yemeğinin açılış konuşmasını yapan Vali Celalettin Güvenç, Türkiye'de yeniden kardeşliğin tesis edildiğini belirterek, " Şanlıurfa'da devletin temsilcisi, Şanlıurfa Valisi olarak ben, çok net söylüyorum; Arap'ın Türk'e, Türk'ün Kürt'e, Kürt'ün Arap'a bir üstünlüğü yoktur" dedi. Aynı coğrafyanın insanları olduğumuzu ve aslolanın kardeşlik ve dayanışma olduğu vurgusunu yapan Vali Güvenç; birbirimizi anlamamız gerektiğini belirterek: "Hedef on yıl sonra 100 milyon nüfus ve 500 milyar ihracat rakamıyla halkıyla barışmış, Arap'ın da Kürt'ün de Türk'ün de gurur duyacağı bir ülke yaratmaktır" dedi.

Ezanın okunmasıyla birlikte dualarla iftar açıldı. Daha sonra Vali Güvenç, ilçede yeni yapılan Üç Kardeşler Camisi'ndeki çalışmaları yerinde inceledi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Celalettin Güvenç Fethi Şimşek Namık Kemal Şanlıurfa Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title