Vali Karaloğlu Bahçesaraylılarla İftar Açtı
Van Valisi Münir Karaloğlu, Bahçesaray ilçesinde yapımı devam eden kamu yatırımlarında incelemelerde bulunarak vatandaşlarla birlikte iftar yaptı.
Van Valisi Münir Karaloğlu, Bahçesaray ilçesinde yapımı devam eden kamu yatırımlarında incelemelerde bulunarak vatandaşlarla birlikte iftar yaptı.
Vali Münir Karaloğlu, kamu yatırımlarını yerinde incelemek, muhtarlar, sivil toplum örgüt temsilcileri ve kanaat önderlerinin sorunlarını dinlemek amacıyla yatırımcı kurumların daire amirleriyle birlikte Bahçesaraylıların iftar sofrasına konuk oldu. AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan'ın da eşlik ettiği Bahçesaray programı; yeni yapılan modern Hükümet Konağı'nın gezilmesiyle başladı. 3 katlı ve asansörlü olan hükümet konağında incelemelerde bulunan Vali Karaloğlu, daha sonra Çok Programlı Lise'nin kız öğrenci yurdunda incelemelerde bulundu. Burada gördüğü eksikliklerle ilgili yüklenici firma yetkililerini uyaran ve bir an önce tamamlanmasını isteyen Karaloğlu, Yatılı Bölge İlköğretim Okulu (YİBO) bahçesine kurulan iftar sofrasında Bahçesaraylılarla birlikte iftar yaptı.
"ARTIK BAHÇESARAY 6 AY VAN'A, 6 AY ALLAH'A BAĞLI OLMAYACAK"
Vali Karaloğlu, Bahçesaray'ın Türkiye'de herkesin merak ettiği yerlerin başında geldiğini belirterek, Bahçesaray hem Van'ın hem de Türkiye'nin saklı bir cenneti olduğunu söyledi. Eski Belediye Başkanı Naci Orhan'ın mahrumiyetiyle meşhur ettiği bir ilçe olduğunu anımsatan Karaloğlu, kendisinin de 4,5 yıl önce vali olarak göreve başladığında ilk ziyaret ettiği ilçelerin başında Bahçesaray'ın geldiğini kaydetti. Van'a atanmadan önce Başbakan Erdoğan'ın dediği gibi 'Artık Bahçesaray 6 ay Van'a, 6 ay Allah'a bağlı olmayacak. Bahçesaray'ı medeniyetle buluşturacağız' sözünü hatırlatan Vali Karaloğlu, son 4 yılda ilçeye yapılan yatırımları, bir anısını anlatarak başladı. Karaloğlu, "2009 yılının temmuz ayıydı. Van'dan yol çıktık, Bahçesaray'a doğru gidiyoruz. Her adım başında bir iş makinesi var. Her adım başında bir ekskavatör, bir kepçe, bir greyder, bir kamyon var. Korumama dedim ki, 'Bu yolda kaç tane iş makinesi var? Onları teker teker say.' Bahçesaray'a ulaştığımızda yaklaşık 4 saat gibi bir zaman geçmişti. Korumamdan aldığım bilgiye göre tam 73 adet iş makinesi vardı. Eski Belediye Başkanımız Naci Bey de bu durumu Sayın Başbakanımıza 'Efendim yoldaki makine sayısı ile Bahçesaray'daki nüfus eşitlendi' demişti" diye anlattı.
"ÜLKESİNİN EKONOMİK GÜCÜNÜ GÖRMEK İSTEYEN, KARAPET'TEKİ KAR TÜNELLERİNİN NASIL YAPILDIĞINI GİDİP GÖRSÜN"
Bu ülkede son 10 yılda çok şeyin değiştiğini, ama en önemlisinin de bu ülkede idare etme biçiminin, idareci profilinin değiştiğini anlatan Vali Karaloğlu, "Artık halkının derdiyle dertlenen Başbakanı var. Kamu görevlisi var. Valisi var. Kaymakamı var. Belediye başkanı var. İşte halkınızın derdiyle dertlenirseniz senelerce mahrumiyetiyle meşhur olmuş bir ilçenin yol problemini çözmek için ilçe nüfus sayısı kadar iş makinesini o yola yığarsınız. O yolu da bitirirsiniz. Bu, halkınızı sevmektir. Bu, kendinizi halkınızın hizmetine adamaktır. Başka bir şey değildir bu ve o dört saatte geldiğimiz yol 2010-2011'de tamamlanarak, 1 saat 15 dakikaya düştü. Eskiden 6 ay kapalı olan bu yol artık 25-27 gün kapalı hale geldi. Ama bu da bizi rahatsız eder oldu. Neden Bahçesaray yolu 365 gün 24 saat açık olmasın? Yine sayın milletvekilimiz Gülşen Orhan, Sayın Başkanımıza 'Efendim yol güzel oldu, teşekkür ediyoruz, ama yolumuz 1 ay kapalı kalıyor bu bizi rahatsız ediyor' dediğinde Sayın Başbakanımızın talimatlarıyla şu anda Türkiye'de Bahçesaray yolunda uygulanan bir teknoloji ile kar tünelleri yapılmaya başlandı. Van'da imal edilen kolon kiriş ve pregasların nasıl monte edildiğini tüm Bahçesaraylıların da giderek orada izlemelerini tavsiye ederim. Gidin görün ki, ülkenizin gücünü fark edin. Sizi yönetenlerin size vermiş olduğu değeri görün. Sizin adınıza Sayın Başbakanımız, Deniz, Ulaştırma ve Haberleşme Bakanımıza, Karayolları Genel Müdürlüğümüze, orada çalışan işçi kardeşlerimize, müteahhit firmaya çok teşekkür ediyorum. Güzel bir çalışma oluyor. İnşallah kar tünelleri bittiğinde artık Bahçesaray'ın yazı da, kışı da önce tabi Allah'a, sonra da Van'a bağlı olacak" dedi.
"BAHÇESARAY'A SON 4,5 YLDA YAPILAN YATIRIMLAR TÜRKİYE'NİN HİÇBİR İLÇESİNE YAPILMAMIŞTIR"
Bahçesaray'a son 4,5 yılda yapılan yatırımlar kadar Türkiye'nin hiçbir ilçesine yatırım gelmediğini ifade eden Vali Karaloğlu, yapılan hizmetlerin kendiliğinden değil Türkiye'deki değişimden kaynaklı olduğunu bildirdi. Hizmetler kendiliğinden olsaydı 10 yıl, 20 yıl önce de olurdu hatırlatmasında bulunan Karaloğlu, "Türkiye'de bazı şeyler değişti. O değişimin neticesinde bunlar oluyor. Son 4 yıl içerisinde başta Hükümet Konağımız olmak üzere, kapalı spor salonumuz oldu. 1 Kız Meslek Lisesi, öğrenci yurdu, halı sahamız, Kadın Kültür Merkezimiz, Karayolları şantiye binası, TOKİ'lerimiz, en önemlisi de bu yolun devamı olan Bahçesaray şehir geçişi düzenlendi. Bunların hepsi önemli yatırımlar, bir ilçenin çehresini değiştirecek, bir ilçede kamu hizmetlerinin kalitesini artıracak, vatandaşın yaşam kalitesini yukarıya taşıyacak kamu hizmetleridir. Yol diyoruz. Yol medeniyettir. Yol yatırım. Yol insanlık. Yol güzellik. Yol her şey. Yol olmayınca diğerleri de olmuyor" ifadelerini kullandı.
"TÜRKİYE'DE HUZURU BOZMAK İSTEYENLERE YETER ARTIK 'EDİ BESE' DİYİN"
Hükümetin başlatmış olduğu 'Milli Birlik ve Kardeşlik' projesi olan çözüm sürecine Bahçesaraylıların destek vermesini ve huzur ortamını bozmak isteyenlere fırsat verilmemesini isteyen Vali Karaloğlu, "Son 6 aydır ülkemizde 'Milli Birlik ve Kardeşlik' projesi dediğimiz çözüm süreciyle birlikte artık kan yok, göz yaşı yok ve huzur var. Hepimizin gözlerinde geleceğe dönük umut var. Bunu devam ettirmemiz lazım. Buna sahip çıkmamız lazım. Buna destek olmamız lazım. Eğer bu ortamı bozmak isteyenler olursa, sabote etmek isteyenler olursa, provoke etmek isteyenler olursa; halk olarak, muhtarlar olarak, kanaat önderleri olarak, bu toprakların sakinleri ve sahipleri olarak yeter artık 'edi bese' dememiz lazım. Bunu diyemezsek korkarım ki, yine çatışmadan beslenen, huzursuzluktan beslenen birileri bu ortamı bozmak ister. Ama halkımız buna izin vermezse, halkımız buna yeter artık derse inanın hiç kimsenin gücü bu huzur ortamını bozmaya yetmez. Ben şuna inanıyorum, eğer halk bir konuda devletine, hükümetine destek veriyorsa, yapılan bir işe sahip çıkıyorsa o işte başarılı olmama diye bir şey söz konusu olamaz. Orda mutlaka başarı olur, bu konuda sizin desteğiniz, sizin sahiplenmeniz, sizin sürece sahip çıkmanız bu süreci başarıya ulaştıracaktır" şeklinde konuştu.
"HUZURUN OLMADIĞI YERE YATIRIMCI GELMEZ"
Çözüm sürecinin başlamasının ardından kentte yatırımların hız kazandığını vurgulayan Karaloğlu, "Bu süreç sadece huzur demek değil, bu süreç bölgede aynı zamanda iş, AŞ demektir. Van Organize Sanayi Bölgesi'nde tam 164 yatırımcı benden yer istiyor, yer bekliyor. Bu istek 1 yıl önce, 2 yıl önce yoktu. Şimdi niye var? Çünkü bölgede huzur var. Para, önce huzur arar. Yatırımcı önce huzur arar. Huzur olan yere gelir. Kimse canını yolda bulmadı. Hiç kimse huzurun olmadığı yere yatırım yapmak istemez. Yatırım olmayınca da iş olmaz, AŞ olmaz. Genç çocuklarımız iş-aş bulmak için doğduğu toprakları terk etmek, göç etmek zorunda kalır. Ama biz Van'da doğan, Bahçesaray'da doğan gençlerimizi bu topraklarda doyurmak, onlara buralarda iş bulmak durumundayız. Bunun anahtarı da huzurdur. Onun için bu sürece lütfen sahip çıkın" diye konuştu.
Gülşen Orhan, Bahçesaray Belediye Başkanı Hayati Orhan ve İlçe Kaymakamı Orhan Akkurt'un da konuşmalarının ardından Vali Karaloğlu ve beraberindekiler ilçe halkı ile iftar yaptı. Yemek sonrası Karaloğlu, Müküs Çayı yanındaki çay bahçesinde vatandaşlarla birlikte çay içti ve onların sorunlarını dinledi. Burada toplanan çocuklara da oyuncak dağıtan Karaloğlu, daha sonra karayoluyla Van'a döndü. - VAN