Haberler

Vali Tuna'dan İlçelere İade-i Ziyaret

Güncelleme:
Abone Ol

Eskişehir Valisi Tuna, Mahmudiye, Çifteler, Han ve Seyitgazi ilçeleri kaymakam ve belediye başkanlarına iade-i ziyarette bulundu.

Göreve yeni atanan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Mahmudiye, Çifteler, Han ve Seyitgazi ilçeleri kaymakam ve belediye başkanlarına iade-i ziyarette bulundu.

İlk olarak Mahmudiye Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz'ü makamında ziyaret eden Vali Tuna, ilçe kamu kurum ve kuruluşları müdürleriyle de bir araya gelerek kısa bir brifing aldı. Kaymakam Akyüz, ilçenin, tarihte eski bir yerleşim yeri olduğunu belirterek, son zamanlarda çoğalan at çiftlikleriyle adını duyurduğunu söyledi. Kaymakamlık ziyaretinin ardından Belediye Başkanı Ayşe Güney'i makamında ziyaret eden Vali Tuna, Güney'den ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Mahmudiye ziyaretinden sonra Çifteler ilçesine geçen Vali Tuna, Kaymakam Aytekin Yılmaz, daire amirleri ve köy muhtarları tarafından karşılandı. Kaymakam Yılmaz, ilçe hakkında kısa bir brifing sundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Yılmaz, ilçe nüfusunun 15 bin 911 olduğunu ve 1 belediye, 6 mahalle ile ilçeye bağlı 22 köyün bulunduğunu söyledi. Daha sonra Belediye Başkanı Metin Özen'i makamında ziyaret eden Vali Tuna, burada ilçe belediye meclis üyeleri ve muhtarlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Başkan Özen, ilçeye yapılan ve yapılması düşünülen yatırımlar hakkında bilgi verdi. Vali Tuna, burada yaptığı konuşmada, gerek ilçe merkezinde, gerekse köylerimizde çocuklarımızı ve gençlerimizi başta spor olmak üzere kültürel faaliyetlere yönlendirmemiz gerektiğini söyledi.

Vali Tuna Çifteler ilçesindeki temaslarının ardından Han İlçesine geçerek, Kaymakam Vekili Ahmet Ziya Filizer'i makamında ziyaret etti. Kaymakam Vekili Filizer'den ilçe hakkında bilgi alan Vali Tuna, ziyaret sonunda Kaymakamlıkta muhafaza edilen Osmanlı Sancağı'nı da inceledi. Kaymakam Vekili Filizer ile birlikte Belediye Başkanı Mustafa Pekak'ı ziyaret eden Vali Tuna'ya, günün anısına Başkan Pekak tarafından Yemen Savaşlarında görev alan birliğe ait olduğu, birliğin esir düşen sancaktarının şehit olmasıyla arkadaşı Hanlı Battal Çavuş'un iki yıl süreyle sancağı belinde saklayarak düşmana teslim etmediği ve savaş sonrasında Osmanlı ordusunun dağılması nedeniyle Sancağı Han ilçesinde bulunan Hüsrev Paşa Camisine bıraktığı ve o tarihten bu yana ilçede muhafaza edilen Osmanlı Sancağının örneğini hediye etti.

İlçe ziyaretlerine; Seyitgazi ilçesiyle devam eden Vali Tuna, Kaymakam Ahmet Ziya Filizer'i makamında ziyaret ederek, ilçenin sosyal, idari, eğitim-öğretim, ekonomik, kültür varlıkları ve turizm durumları hakkında bilgi aldı. Ardından Belediye Başkanı Adnan Yalçın Şen'i başkanlık makamında ziyaret eden Vali Tuna, beraberindeki heyetle birlikte Seyyid Battalgazi Külliyesi'nde incelemelerde bulundu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Güngör Azim Tuna Eskişehir Seyitgazi Çifteler Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title