Haberler

Vali Yılmaz: "Elinizi Değil Yüreğinizi Taşın Altına Koyun"

Abone Ol

Düzce Valisi Adnan Yılmaz, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı desteğinden daha fazla faydalanabilmek için kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşlarına "Elinizi değil yüreğinizi taşın altına koyun" telkininde bulundu.

Düzce Valisi Adnan Yılmaz, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı desteğinden daha fazla faydalanabilmek için kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşlarına "Elinizi değil yüreğinizi taşın altına koyun" telkininde bulundu.

MARKA tarafından Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıda Teknik Destek ve Doğrudan Faaliyet Desteği Programlarının tanıtımı yapıldı.

Tanıtım toplantısında konuşan MARKA Genel Sekreteri Dr. Fatih Akbulut, Düzce'nin proje üretimi konusunda ciddi bir atak yaptığına dikkat çekerek "Ajansımız hazırladığı bölge planının yanı sıra bölgedeki yatırımcılara finans desteği sağlamakta. Teknik Destek Programı ve Doğrudan Faaliyet Desteği önümüzdeki ay faaliyete geçecek. Düzce proje konusunda ciddi bir atak yaptı. Bu atağın devam etmesini bekliyoruz" dedi.

Vali Adnan Yılmaz ise programların içeriğine ilişkin şu bilgileri verdi: "Teknik Destek Programı kapsamında, bölgede bulunan kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerin bölgesel kalkınmaya katkıda bulunabilecek faaliyetleri için eğitim verme, danışmanlık sağlama ve uluslararası ilişkiler kurma gibi kapasite geliştirici projelere destek sağlanacaktır. Proje başına sağlanacak destek miktarı 15 bin liradır. Ajansın tahsis ettiği toplam kaynak 650 bin liradır. Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında ise Bölge Planı'nın uygulama kapasitesini geliştirmek, yerel ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlamaya yönelik araştırma, planlama ve fizibilite çalışmalarına yönelik projelere mali destek sağlanacaktır. Ajansın bu programa tahsis ettiği kaynak miktarı, 1 milyon 300 bin liradır. Proje başına azami destek tutarı ise 85 bin liradır. Söz konusu destek programları kapsamında Düzce'nin ihtiyacı olan konularda proje üretme ve uygulama açısından fark yaratacağınıza olan inancım tamdır."

Kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşlarına daha fazla proje üretmeleri telkininde bulunan Yılmaz şöyle devam etti: "Teknik destek programında da daha önce olduğumuz gibi en çok proje üreten il olacağımıza inancım tam. Düzce'nin ihtiyacı olan konularda mutlaka önemli projeler üretilecektir. Elimizi değil yüreğimizi taşın altına koymamız lazım. Sizleri Düzce'nin geleceği için daha fazla proje üretmeye ve teknik ve mali destekleri ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz için en yüksek düzeyde kullanmaya davet ediyorum."

Konuşmaların ardından MARKA Uygulama Birimi Başkanı Şevket Kırıcı, Teknik Destek Programı ve Doğrudan Faaliyet Desteği hakkında katılımcılara teknik bilgiler aktardı. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şerif Yılmaz Adnan Yılmaz Marmara Düzce Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title