Haberler

Vali Yurdakul Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Abone Ol

BİTLİS (İHA) – Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Güroymak ilçesinde muhtarlarla bir araya geldi.

BİTLİS (İHA) – Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Güroymak ilçesinde muhtarlarla bir araya geldi.

Güroymak Kaymakamlığı Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Güroymak Kaymakamı Turan Yılmaz, Bitlis Emniyet Müdürü Saadettin Akgüç, Bitlis Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, VEDAŞ İl Müdürü Hüsnü Hacıyusufoğlu, İl Defterdarı Yusuf Balcı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bülent Korkmaz, İş-Kur Müdürü Alaattin Aslan ve Bağlar ile Şenevler mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Toplantının açılışında konuşan Vali Veysel Yurdakul, daha önce ilçelerde kaymakamlarla ve belediye başkanlarıyla birlikte toplantılar yaptıklarını söyledi. Bunu daha da detaylandırıp mahalle ölçeğine indiklerini belirten Yurdakul, "İnşallah bu tür toplantıları evlerde yapacağız. Güroymaklılar da bizi davet etmeye hazırlansınlar. İlçemizde jeotermal sistemli sera yetiştiriciliğinin üzerinde çalışıyoruz. Sulama kanallarının inceltilmesi için DSİ'ye talimat verdim. İlçedeki altyapı ise genellikle belediyeye ait olduğundan dolayı belediyenin bu konudaki sıkıntıları bir an önce gidermesi lazım. Bu konuda bize düşecek görev varsa sıkıntıların giderilmesi için yardımcı olunacaktır. İlçeye bir yüksek okul kazandırmak için Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü ile Bitlisli işadamlarıyla toplantı düzenledik. Yüksek okul yapılması için 28 dönüm arazi tahsis edilmiş durumda, gerekli çalışmalar yapılmaktadır" dedi.

İlçede yoksul vatandaşlara dağıtılan kömürler konusuna da değinen Yurdakul, "Daha kaliteli kömürlerin dağıtılması için ilgili yerlerle görüşeceğiz. Öte yandan Bitlis Valiliği olarak Nemrut'tan çıkan sıcak suyu jeotermal olarak il ve ilçelerimize getirmek için çalışmalarımız devam etmektedir. Bu ilçelerimizden birisi de Güroymak ilçemizdir" diye konuştu. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Emin Korkmaz Veysel Yurdakul Güroymak Yerel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title