Haberler

Van'da "Yüz Güler Yüz" Projesi Tanışma Toplantısı Yapıldı

Abone Ol

Van Valisi Münir Karaloğlu, son 30 yıldır yaşamış oldukları talihsiz olaylar dolayısıyla Türkiye'de bölgeler arasında ön yargıların oluştuğunu ifade ederek, "Bu ön yargıyı gidermenin en kestirme yolu; gelip-görmek, gidip-görmektir" dedi.

Van Valisi Münir Karaloğlu, son 30 yıldır yaşamış oldukları talihsiz olaylar dolayısıyla Türkiye'de bölgeler arasında ön yargıların oluştuğunu ifade ederek, "Bu ön yargıyı gidermenin en kestirme yolu; gelip-görmek, gidip-görmektir" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca yürütülen "Yüz Güler Yüz" projesinin ailelerle tanışma programı; Van'ın Gevaş ilçesinde bulunan Gençlik Kampı'nda yapıldı. Van Valisi Münir Karaloğlu, Yardımcısı Mehmet Özel, Gevaş Kaymakamı Yusuf Guni, Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürü Abdulkadir Mahmutoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir ve bakanlık bürokratları ile "Yüz Güler Yüz" projesinde İstanbul'a giden öğrenciler ve aileleri katıldı. Öğrenci ve ailelerle birlikte yenilen öğle yemeğini ardından kamp merkezinde bulunan salonda bir program düzenlendi. Gençlik Merkezi'nde görevli personelin sazıyla çalıp söylediği Türkçe ve Kürtçe türkülerinin ardından kürsüye gelen Vali Münir Karaloğlu, bir konuşma yaptı.

Son yıllarda Türkiye'de yaşanan en güzel gelişmelerden birinin de Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın kurulması olduğunu belirten Vali Karaloğlu, bakanlığın kurulmasından sonra özellikle gençlik hizmetlerinin yapmış olduğu faaliyetlerin ihtiyaç duyulan boşluğu doldurduğunu kaydetti. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalara Bakanlığı'nın Türkiye'de çok ciddi boşluğu doldurduğunu bildiren Karaloğlu, "Hamd olsun gençlik hizmetleri faaliyetlerimiz geçmişe oranla çok daha yoğun şekilde devam ediyor." dedi.

"BÖLGELER ARASINDA ÖN YARGILARI GİDERMENİN YOLU; GELİP-GÖRMEK, GİDİP GÖRMEKTİR"

Son 30 yıldır yaşanan talihsiz olaylar dolayısıyla Türkiye'de bölgeler arasında, kesimler arasında ön yargıların oluştuğunu, bunu gidermenin yolunun da gelip-görmek, gidip-görmek olduğunun altını çizen Karaloğlu, "Bundan daha etkili bir metot şu anda yok. Onun için "Yüz Güler Yüz" projesi çok önemli. Her gencimize mutlaka dokunmak istiyoruz. Kampta dokunmak istiyoruz. "Yüz Güler Yüz" projesiyle dokunmak istiyoruz. Diğer faaliyetlerimizle dokunmak istiyoruz. Ama mutlaka gençlerimizi bir araya getirip onların hayatını renklendirmek, onların daha sosyal bireyler olarak yetişmesi için çaba sarf ediyoruz. Bu, yüz çocuğumuz Van'dan kalkıp İstanbul'a gittiler. Orada 1 hafta kaldılar. Ama bu yetmez. İstanbul'dan, Bursa'dan, İzmir'den ve Muğla'dan da çocuklar gelip Vanlıyı, Van'daki çocukları görmeli, burada kaynaşmalı. Ben 4 yıldır Van'dayım, Van'a gelenlere, memleketlerine döndüklerinde !Van'a gelirken zihninizdeki Van, zihninizdeki Vanlı imajı ile şimdi ayrılırkenki Vanlı imajı aynı mı' diye soruyorum. Hiç kimse bana "evet, aynıdır." demedi. Herkes, pozitif yönde değiştiğini söyledi. Onun için mutlaka bu doğu-batı arasında, kuzey-güney arasında özellikle gençlerimizin, çocuklarımızın gidiş gelişlerini artırmamız lazım" dedi.

"İŞİ KOLAY KILMAK İÇİN GELİN TANIŞ OLALIM"

Derviş Yunus Emre'nin "Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım. Sevelim, sevilelim; bu dünya kimseye kalmaz." dizelerini hatırlatan Vali Karaloğlu, "İşi kolay kılmak için tanış olmak lazım. Tanış olmak için de gidip gelmek lazım. Onun için bu projeler önemli. Ben Bakanlığımızı kutluyorum. Ama bu yüz sayıları bize yetmez, bunu çok artırmamız lazım. Bunu binlerle ifade eden sayılara çıkarmamız lazım. Sadece biz göndermeyelim. Biz gençlerimizi, aileleriyle birlikte misafir de edelim. İnsanlar gelip gittikçe görüyorlar ki; gerçekten biz çok sağlam bir kültürün insanlarıyız. Çok sağlam bir medeniyetin insanlarıyız. O zaman 'bu kavga ne diye' soruyor insanlar. Onun için buna ihtiyacımız var. Ben emeği geçen bütün arkadaşlarımızı kutluyorum. Velilerimizi kutluyorum. Çünkü onlar bize güvenmeseler çocuklarını bize 1 hafta bize emanet etmeseler çocuklarını İstanbul'a götüremeyiz. Onlar bize, devlete güvendiler. Çocuklarını alıp İstanbul'a götürdük. Onları geri getirdik. İnşallah bundan sonra da Bakanlığımızın yapacağı her türlü gençlik faaliyetine ve etkinliklerine onları bekliyoruz" dedi.

"SON 10 YILDA DEVLETİN HİZMET ANLAYIŞI DEĞİŞTİ"

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürü Abdulkadir Mahmutoğlu da programda yaptığı konuşma son 10 yılda devletin hizmet anlayışının değiştiğini ve geliştiğini kaydetti. Batıda medeni ülkelerde, uygar ülkelerde nasılsa aynı şekilde ülkemizde de aynı çizgide, aynı kalitede hizmetler üretildiğini bildiren Mahmutoğlu "Sağlıktan sosyal yardımlara, oradan gençlik hizmetlerine ve diğer alanlara kadar artık devletimiz vatandaşının ayağına gelmekte. Hizmeti bizzat yerinde, mahallinde vermekte. ve bu anlamda da çok güzel örnek hizmetler sergilemekte. Yıllardır özlemini çektiğimiz 'hizmetkar devlet' ki bu tabir memur literatüründe kullanılır. Batıda onun orijinali 'kamu hizmetçisidir.' Tabiri caizse tam bu anlamda artık kamu hizmetçilerinden oluşan bir devlet var karşınızda. Bugün de o devletin gençlik politikalarını yürüten birimi olarak buradayız. Ankara'da bu hizmetleri düşünürken ve planlarken bir de uygulamanın olduğu yerde bizzat gençlerimizi ziyaret ederek onların aileleriyle tanışmak ve onlara Ankara'da özellikle Sayın Bakanımız olmak üzere Ankara'da çalışan mesai arkadaşlarımızın selamını iletmek ve muhabbetlerini iletmek üzere geldik" dedi.

"27 İL'DEN 2.700 GENCİMİZİ "YÜZ GÜLER YÜZ" PROJESİYLE TANIŞTIRDIK"

Konuşmasına devam eden Mahmutoğlu, "Hakkari'den, Rize'ye oradan Artvin'e, Şırnak, Sivas, Bingöl, Bitlis ve Anadolu'nun 27 vilayetinde 2 bin 700 gencimizi "Yüz Güler Yüz" adıyla tanımladığımız proje aracılığıyla İstanbul'da ve Konya'da misafir ettik. Oranın tarihi ve kültürü ile buluşturduk. Gördük ki; Rizeli gençlerimizle, Hakkarili gençlerimiz bir arada. Ortak kültürün ortak mirasçıları olarak kaynaştılar. Birbirlerini tanıdılar. ve biz bu gençliğimizin bu tanışıklığını daha kalıcı hale getirmek, daha uzun vadeli, daha uzun soluklu kılmak adına da şimdi arkadaşlarımızla birlikte nasıl Van'da bulunuyorsak, 27 vilayetimizi de tek tek ziyaret ediyoruz. Eskiden kamu görevlilerimiz dört duvar arasında oturuyordu. Kendilerinden talepler yapılırdı, onlar da bu talepleri değerlendirirlerdi ve hizmet sunuyorlardı. Ama biz artık bu anlayışı değiştirdik. Bizzat gençlerimizi ve ailelerini kendi mekanlarında ziyaret ediyoruz. Kültürümüzde var olan 'bir kahvenin 40 yıl hatırı vardır' cümlesinden hareketle beraber bir gün geçirmek, ortak bir etkinlik yapmak, bu vesileyle de dostluğumuzu, arkadaşlığımızı pekiştirmek arzusundayız" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürü Abdulkadir Mahmutoğlu tarafından Van Valisi Münir Karaloğlu'na bir 'teşekkür' plaketi verildi. Ailelerle ve öğrencilerle çekilen hatıra fotoğrafının ardından program sona erdi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Münir Karaloğlu Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title