Haberler

Vatandaşlara Kooperatif Uyarısı

Abone Ol

Kayseri Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fethi Şahinoğlu, kooperatiflere üye olan vatandaşların yanıltıcı beyanlara kanmamaları konusunda uyararak, "Kooperatiflerin sözleşmelerini mutlaka okuyun" çağrısında bulundu.1163 sayılı Kooperatifler Kanunu'nun 59.maddesi ve kooperatifler ana sözleşmesi hükümlerine göre, 'Kooperatifçe tanıtım ve ortak kaydı amacıyla yapılacak ilan, reklam ve açıklamalar, eksik ve gerçeğe aykırı olamayacağı gibi yanıltıcı unsurlar taşıyamaz' hükmünün bulunduğunu hatırlatan Şahinoğlu, "Kooperatiflerin bu hükme uyma zorunluluğu vardır" dedi.

Kayseri Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fethi Şahinoğlu, kooperatiflere üye olan vatandaşların yanıltıcı beyanlara kanmamaları konusunda uyararak, "Kooperatiflerin sözleşmelerini mutlaka okuyun" çağrısında bulundu.

1163 sayılı Kooperatifler Kanunu'nun 59. maddesi ve kooperatifler ana sözleşmesi hükümlerine göre, 'Kooperatifçe tanıtım ve ortak kaydı amacıyla yapılacak ilan, reklam ve açıklamalar, eksik ve gerçeğe aykırı olamayacağı gibi yanıltıcı unsurlar taşıyamaz' hükmünün bulunduğunu hatırlatan Şahinoğlu, "Kooperatiflerin bu hükme uyma zorunluluğu vardır" dedi.

Maddeye aykırı bir şekilde bazı yapı kooperatiflerinin genel kurulda aldıkları kararla, bazı derneklerle işbirliği yaptıklarının belirlendiğini açıklayan Şahinoğlu, "Yönetim kurulları da bu yetkiyi kullanarak, asılsız bir şekilde inşaatın yapılması konusunda TOKİ'nin ismi kullanılarak, TOKİ ile ön protokol imzalanmış, hatta konut ve iş yeri imalatlarına başlanılmak üzere olduğu belirtilerek kamuoyu yanıltılmaktadır. Bu şekilde vatandaşların üye yapılması konusunda ikna etmeye çalışıldığı hususunda şikayetler gelmektedir. TOKİ tarafından intikal ettirilmiş resmi yazılar mevcut almakla birlikte, bu yazılar doğrultusunda gizlilik prensibi içerisinde gerekli incelemeler başlatıldı. Yapılacak incelemeler ve araştırmalar neticesinde herhangi bir usulsüzlüğün tespiti halinde ilgililer hakkında Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulacak" diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü olarak vatandaşlara yanıltıcı reklam ve beyanlara inanmamaları uyarısında bulunan Şahinoğlu, vatandaşların kooperatiflerin sözleşmelerini kesinlikle okuması gerektiğini bildirdi. Şahinoğlu, "Vatandaşlarımız mağdur olmamak için İl Müdürlüğümüze gelerek kooperatifler hakkında her türlü bilgiye ulaşabilirler. Bu konuda müdürlük olarak elimizden gelen yardımı göstereceğiz" ifadesinde bulundu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fethi Şahinoğlu Yerel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title