Haberler

Veli Ağbaba: "İdam Edilen Veysel Güney'in Adını Yaşatacağız"

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, idam edilen Veysel Güney'in adını yaşatacaklarını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, idam edilen Veysel Güney'in adını yaşatacaklarını söyledi.

Konuya ilişkin açıklama yayımlayan CHP Malatya Milletvekili Ağbaba, açıklamasında, "12 Eylül döneminin derin izleri, Hekimhan'ın Davulku Köyü'nde 33 yıldır tazeliğini koruyor. Davulku Köyü'nden 24 yaşındaki Veysel Güney, Sıkıyönetim Komutanlığı tarafından hiçbir somut delil olmamasına rağmen idama mahkum edilmiş, 11 Haziran 1981'de infazı gerçekleştirilmişti. 12 Eylül cuntası tarafından asılan ancak nereye gömüldüğü saklanan Veysel Güney için yaptırılan anıt mezarın açılışı 28 Eylül Cumartesi Günü saat 10.30'da gerçekleştirilecek" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz yıl ziyaret ettiği Davulku Köyü'nde ailesine ve köylülere anıt mezar yapımı konusunda söz verdiğini belirten Ağbaba, kendisinin girişimleriyle yaptırılan anıt mezarın açılışına yurdun dört bir yanından katılımcılar beklendiğini söyledi.

Ağbaba, "Genel Başkan Yardımcımız Bülent Tezcan'ın da katılacağı 28 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirilecek anıt mezar açılışında yetkililere bir kez daha Veysel'in cenazesinin bulunması için çağrıda bulunacağız. Tüm duyarlı insanları Davulku Köyü'ndeki anıt mezar önünde buluşmaya davet ediyoruz" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Veysel Güney Veli Ağbaba Malatya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title