Haberler

Vergi Haftası Kutlamaları

Abone Ol

Silifke Vergi Dairesi Müdür Vekili Mehmet Alıcı, 19. Vergi Haftası Nedeniyle Kaymakam Ahmet Beyoğlu'nu Makamında Ziyaret Etti.

Silifke Vergi Dairesi Müdür Vekili Mehmet Alıcı, 19. Vergi Haftası nedeniyle Kaymakam Ahmet Beyoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Müdür Vekili Alıcı, kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilinci oluşturulması, mükelleflerin vergiye gönüllü uyumlarının artırılması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi, vergi idaresi, mükellef, muhasebeci ilişkilerinin daha üst seviyelere çıkarılması amacıyla Vergi Haftası'nın 1990 yılından bu yana kutlandığını söyledi.

Etkinliklerin ilk ayağının 25 Şubat Pazartesi günü Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladığını belirten Alıcı, hafta süresince sivil toplum örgütleri, okullar ve oda başkanlarını ziyaret edeceklerini ifade etti.

Vergi Haftası'nın çok anlamlı olduğunu belirten Kaymakam Ahmet Beyoğlu, "Devletin onlarca kamu hizmetini yürütebilmesi için vergi toplaması gerekmektedir. Devletimizin anayasal görevlerini yerine getirebilmesi için vergiye ihtiyacı vardır. Toplanan vergiler vatandaşlarımıza elektrik, yol, su, okul gibi geriye dönmektedir. Vergilendirilmiş bir kazanç kutsal bir kazançtır" dedi.

Bu etkinliklerdeki amacın hafta boyunca vergiyi konuşturmak, düşündürmek, vergi bilincini oluşturmak ve bu bilgilerin kalıcılığını sağlamak olduğunu anlatan Vergi Dairesi Müdür Vekili Mehmet Alıcı, "Mükelleflerimizin vergi ödevlerini tam zamanında yerine getirmelerini, vatandaşlarımıza da yaptıkları alış verişte mutlaka belgelerini almalarını ve ödedikleri verginin Hazine'ye intikalini sağlamalarını bekliyoruz. Tüketici vatandaşlarımızın belge alamadıkları durumlarda ve vergi kaydı olmayan vatandaşları bizzat vergi dairemize gelerek, telefonla veya e-posta yoluyla bildirmelerini, kayıt dışı ekonomi ile mücadele konusunda bize yardımcı olmalarını bekliyoruz. Tüm mükelleflerimizin, çalışanlarımızın ve vatandaşlarımızın Vergi Haftası'nı kutluyor, etkinliklerimize katılmalarını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

(MŞ-MT-Y) 26.02.2008 11:22 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title