Veteriner Hekim Hizmetleri Alımı' Projesinde İmzalar Atıldı
Tarım Kredi Kooperatifleri (TTK) Mersin Bölge Birliği Müdürlüğü ile Mersin, Adana ve Osmaniye Veteriner Hekimler Odaları, 'Veteriner Hekim Hizmetleri Alımı' projesi hazırladı.
Tarım Kredi Kooperatifleri (TTK) Mersin Bölge Birliği Müdürlüğü ile Mersin, Adana ve Osmaniye Veteriner Hekimler Odaları, 'Veteriner Hekim Hizmetleri Alımı' projesi hazırladı. Taraflar arasında projeye imzalar atılırken, hayvancılıkla uğraşan ve parası olmayan çiftçilere veteriner hizmetleri tarım kredi kooperatifleri tarafından finanse edilecek.
'Hayvancılık Kredilerinde Yeni Proje' adı altında Merada'da yapılan toplantıda proje tanıtımı yapıldı, taraflar tarafından imzalar atıldı. Toplantıya, Mersin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Çiftepala, Tarım Kredi Kooperatifleri Mersin Bölge Müdürü Osman Nuri Okumuş, Mersin Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Kemal İlcay, Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Gaffar Aktoz, üretici birlikleri yetkilileri, odalara kayıtlı veteriner hekimler ve yöre kooperatif yetkilileri katıldı. Toplantının açılışında konuşan Tarım Kredi Kooperatifleri Mersin Bölge Müdürü Osman Nuri Okumuş, "TKK Mersin Bölge Birliği, Mersin, Adana, Osmaniye ve Hatay illeri dahilinde 110 birim tarım kredi kooperatifi ile çiftçimizin ihtiyaç duyduğu her türlü tarımsal girdiyi faizsiz yada çok düşük faizlerle temin ediyorduk. Hayvancılık yapan çiftçilere bu zamana kadar gerek damızlık hayvan temininde gerekse yem ve hayvancılık alet-makine ve ekipmanları noktasında kredi kullandırıyorduk. Şimdi ise Türkiye'de ilk defa hayvancılık yapan çiftçilerin ihtiyaç duydukları 'veteriner hekim hizmetlerini' bir pilot çalışma olarak TKK Mersin Bölge Birliğine bağlı kooperatiflerin kredilendirmeye başlayacağız. Bu projeye hayvancılığımızın sigortası veteriner hekimlerimiz çok büyük destek verdi ve destekleri için hepsine teşekkür ederim" dedi.
Mersin Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal İlcay ise "Yöremizdeki hayvancılığa daha fazla katkıda bulunmak adına, Tarım Kredi Kooperatiflerinin söz konusu yeni projelerine bir Türkiye gerçeği olan aile hayvancılığının işletme hayvancılığına geçiş dönemi ve işletme girdi maliyetlerinin yüksekliği nedeni ile ödeme güçlüğü çeken özellikle küçük ve orta ölçekli yetiştiricilerimizin veteriner hekimlik hizmetlerini aralıksız alabilmeleri amacı ile pilot çalışmalarına destek veriyoruz. Kooperatiflerle bugün başlayacak olan işbirliğiyle çiftçiye verilen hizmette 'sinerji' oluşturulacak ve bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada yöre hayvancılığının gelişmesi ve çiftçinin ekonomik anlamda kalkınması için gece-gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Aynı sektörün bileşenleri olarak meslek odası üyesi veteriner hekimler, kooperatif üyesi ve tüm yetiştiriciler, kooperatifler, birlikler, kamu kurumları ve benzeri kuruluşlar hayvancılık sektöründe aynı yönde giden kişi ve kuruluşlardır. Hepimiz bu sektörün kalkınması için kendi işimizi yapmalıyız, bunun gereğini en üst düzeyde günümüze uygun olarak revize ederek, insan beslenmesinin temelini oluşturan hayvancılık sektörünü desteklemeliyiz" diye konuştu.
Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Gaffar Aktoz da "Hayvancılıkta yaşanan sorunların çözülmesi adına kısa, orta ve uzun vadeli hayvancılık politikaları oluşturulmalı, sektör bileşenleri üniversiteler, kamu teşkilatları, bakanlık, özel sektör ve hayvancılığa yatırım yapan yatırımcılar ve hayvan yetiştiricileri bir araya gelerek siyaset üstü plan ve projeler yapmak zorundadırlar" şeklinde konuştu.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlü Kadir Çiftepala ise "Tarım Kredi Kooperatiflerimizin, Veteriner Hekimler Odalarıyla yürüttüğü bu proje, hayvancılığımız gelişmesi noktasında çok büyük bir boşluğu dolduracaktır" dedi.
Konuşmaların ardından Tarım Kredi Kooperatifleri Mersin Bölge Müdür Yardımcısı Hayati Boğa tarafından proje tanıtıldı. Tanıtımın ardından taraflar arasında projeye imzalar atıldı. - MERSİN