Haberler

Yahya Kemal'de Bilim, Sanat ve Lezzet Şenliği

Güncelleme:
Abone Ol

Yahya Kemal Bayatlı Anadolu Lisesi'nde düzenlenen Bilim Sergisi, Resim Sergisi ve kermes yoğun ilgiyle karşılandı.

Yahya Kemal Bayatlı Anadolu Lisesi bir günde yaptığı üç etkinlikle öğrenci, öğretmen ve velilerden oluşan misafirlerine keyifli bir gün yaşattı.
Yahya Kemal Bayatlı Anadolu Lisesi, TÜBITAK 4006 Bilim Fuarı çerçevesinde sergilediği 121 projeyi bilim meraklılarıyla buluşturdu. Okulun bahçesinde açılan çadırlarda sergilenen projelere ilgi yoğundu.

Projeler arasında Nişasta havuzu ve Türkiye'de bir ilk olan okula ait mobil uygulama yazılımı projesi dikkat çekerken, benzer mobil uygulama çalışmasının Batman'da henüz hiçbir kurumda olmadığı öğrenildi.

995 öğrencisiyle Batman'ın en eski liselerinden olan Yahya Kemal Bayatlı Anadolu Lisesindeki etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri katıldı.

Hazırlanan projelerin, proje sahibi öğrenciler tarafından sunumu yapılırken, Bilim Sergisinin yanı sıra açılan Resim Sergisini de gezen ziyaretçiler öğrencilerle birlikte halay çekerek Yahya Kemal Anadolu Lisesinin başarısını kutladı.

Ziyaretçiler açılan kermeste yöresel mutfağımızın birbirinden güzel lezzetleriyle de karınlarını doyurdular.





Kaynak: Temsilci / Yerel

Sıkıcı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title