Haberler

Yalova Kadın Meclisi Üyelerine Engelli Semineri

Abone Ol

Yalova Belediyesi Yerel Gündem 21 Engelliler Meclisi Başkanı Murat Arslanhan, Kadın Meclisi Üyelerine Engelliler Hakkında Seminer Verdi.

Yalova Belediyesi Yerel Gündem 21 Engelliler Meclisi Başkanı Murat Arslanhan, Kadın Meclisi üyelerine engelliler hakkında seminer verdi.

Yerel Gündem 21 Eğitim Salonu'nda Kadın Meclisi üyelerine bilgi veren Murat Arslanhan, engelliliğin insanlığın ortak meselesi olduğunu söyledi. Aynı zamanda Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu Sekreteri Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Eğitim, Kültür ve Rehabilitasyon Sekreteri ve Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği başkanı olan Murat Arslanhan, "Engellilere hizmet veren dernekler, erkek egemenliğinde olduğu için kadının sıkıntısına pek eğilinmiyor. Engellilerimiz maalesef bazı durumlarda çok çaresiz kalıyorlar şiddete ve tacize uğruyorlar. Onlara destek olmamız gerektiği yerde onları daha da zor durumda bırakıyoruz. Özellikle özürlü aileleri çok büyük sıkıntı yaşıyorlar. Sağlıklı çocuğu olan ailelere nazaran daha çok yorulup yıpranıyorlar. Bu açıdan engelli çocuğu olan annelerin çocuklarını bırakıp, birkaç saat kendilerini dinlendirebilecekleri bir merkez olması gerekiyor. Gönüllüler de buraya başvurup birkaç saatliğine de olsa gönüllü annelik yapabilmeli. Milli Piyango Rehabilitasyon Merkezi gündüz bakımına açılabilir" dedi.

Engelliliğin doğumdan önce ortaya çıktığı gibi doğum sonrasında ortaya çıkabileceğine dikkat çeken Arslanhan, "Doğuştan meydan gelen engeller akraba evliliği veya gebelik öncesi tedbirsizlikten kaynaklanır. Doğumdan sonra meydana gelen engeller ise aşıların zamanında yapılamaması veya kazalardan kaynaklanır. Hiçbir engellilik bilerek veya isteyerek meydana gelmez. Bu açıdan her normal insanın bir engelli adayı olduğu gerçeğini aklımızdan çıkarmayalım" diye konuştu.

Arslanhan, "Engellilere acımak, onlara bakarak duygulanmak soruna çözüm getirmez. Engellilerin de yapabileceği işler vardır. Onlara yardımcı olmak adına çalışabilecekleri alanlarda iş vermek gerekir. Toplumun her alanında engellilere saygı göstermek, onları da toplumun bir ferdi olarak kabul edip dışlamamak gerekir. Onları üzmemeye, kırmamaya özen göstermeliyiz" diye konuştu.

(SÇ-MŞ) 16.05.2008 12:04 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title