Yarım Ton Atık Kumaş Ev Hanımlarınca Değerlendirilecek
Bodrum’un Konacık Mahallesinde faaliyet gösteren kumaş satan bir işletmenin "Dost Eli" projesi kapsamında atık kumaş parçaları ev hanımları tarafından değerlendirilecek.
Bodrum'un Konacık Mahallesinde faaliyet gösteren kumaş satan bir işletmenin "Dost Eli" projesi kapsamında atık kumaş parçaları ev hanımları tarafından değerlendirilecek.
Proje kapsamında, Bodrum Belediyesine bağlı Kadın Dayanışma ve Eğitim Merkezi ile irtibata geçen işletme, el ürünleri işleri yaparak para kazanan kadınlara yaklaşık yarım ton atık kumaş teslim etti. Yanlış kesim, seri sonu gibi nedenlerle artan kumaş parçaları kadınların becerisi ve hayal güçleri ile kemer, koltuk kılıfı, kırkyama, çanta, lamba gibi farklı dekoratif ürünlerle yeniden hayat bulacak.
Kiminin çöpü kiminin sermayesi diyerek yola çıkan işletme sahibi Kadir Yılmaz, kullanmadıkları kumaşları biriktirmeye devam edeceklerini belirterek; "Takribi bu kadar ürün 6 ay gibi bir sürede toplandı. Bunun gibi daha binlercesi daha önceki yıllarda atılıyordu. Böyle bir aktiviteye katkıda bulunduğumuz için bizlerde çok mutluyuz. İnşallah en güzel şekilde değerlenir, değerleneceğine de eminim. Şunu söylemek istiyorum, tek felsefemiz, tek düşüncemiz, kiminin çöpü kiminin sermayesi. Biz bunları çöp olarak görmüyoruz, bunların en iyi şekilde değerlendirileceğine eminim" dedi.
ENGELLİLERDE DEĞERLENDİRECEK
Atık kumaşlar ev hanımlarının yanı sıra Orateknt-Yahşi Mahallesinde açılacak olan engelliler sanat atölyesinde de değerlendirilecek.
Kumaşları biriktiren işletmede düzenlenen etkinliğe katılan El Sanatları Öğretmeni Hilal Karakaş atık kumaşları kendilerinin de değerlendireceğini belirterek "Aldığımız bu kumaş parçalarını önümüzdeki haftalarda açılacak olan Yakaköy engelli sanat atölyesinde engelli dostlarımıza çeşitli el sanatları ürünleri yaptıraraktan değerlendirmeyi düşünüyoruz" dedi.
Emin Durmaz da, eskiden büyüklerin her şeyi kullandığını kaydederek, "Babaannelerimiz, ninelerimiz eskiden yoklukta parça kumaşları değerlendirerek örtüler yaparlardı ve çocukluğumdan beride ben bunları çok severdim. Komşumuz Kadir abiye söyledim, parça kumaşlardan biraz ayırabilir misiniz diye onlarda sağ olsunlar biriktirmişler, atmamışlar. Bende koltukları parça kumaşları tek tek seçe seçe arkadaşlarla döşedik. Baya güzel bir şey oldu. Hatta köpeğime yastık bile yaptım"
Bodrum Kadın Dayanışma ve Eğitim Merkezi Sorumlusu Sema Çakır, işletmenin 'Dost Eli' projesi için işletme sahibi Kadir Yılmaz'a teşekkür ederek, "Bodrum'daki diğer işletmeleri de bu tür projelere davet ediyoruz" dedi - MUĞLA