Haberler

Yeni Eğitim Öğretim Yılının Başlaması

Abone Ol

Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Gökçen: "Dershane sektöründe patlamaya yol açan sınavlı geçiş sistemi yerine, sürece yayılmış merkezi çoklu sınavla ölçümü esas alan, 'Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi'ni hayata geçirmeye çalışan bakanlığın bir daha hata yapma lüksü bulunmamaktadır"

Eğitim-Bir-Sen Antalya Şube Başkanı Süleyman Gökçen, sıvanlı geçiş sistemi yerine sürece yayılmış merkezi çoklu sinavla ölçümü esas alan bir sistemi hayata geçirmeye çalışan Milli Eğitim Bakanlığının "hata yapma lüksü" bulunmadığını belirtti.

Gökçen, yaptığı yazılı açıklamada, yeni eğitim öğretim yılına yeni sistem, dershane, kayıt, kapasite, atama, ihtiyaç, yönetici, rotasyon gibi kelimeler üzerinde yoğunlaşan tartışmalarla girildiğini kaydetti. Bu yıl 17 milyon öğrenci ve 846 bin öğretmenin ders başı yapacağını belirten Gökçen, istihdamda güçlük çekilen yerlerdeki öğretmen açığı konusunda ise somut bir adım atılmadığını savundu.

Yapılan son toplu sözleşmenin kazananının eğitim çalışanları olduğunu kaydeden Gökçen, son iki yıl içerisinde toplu sözleşmelerde sadece eğitim çalışanlarına özel 18 kazanım ile eğitim çalışanlarının yüzünün gülmeye başladığını dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanlığının son 10 yılda yaptığı 5 sistem değişikliğiyle ortaöğretime geçiş konusunda arayışlarını sürdürdüğünü ifade eden Gökçen, "Dershane sektöründe patlamaya yol açan sınavlı geçiş sistemi yerine, sürece yayılmış merkezi çoklu sınavla ölçümü esas alan, 'Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi'ni hayata geçirmeye çalışan bakanlığın bir daha hata yapma lüksü bulunmamaktadır" ifadesini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik'te yapılan değişiklikle imam hatip ortaokulları ve liseler ile çok programlı liselerin imam hatip programlarında tüm derslerde kız öğrencilere haklarının iade edildiğini vurgulayan Gökçen, açıklamasına şöyle devam etti:

"İnancı gereği başlarını örtmek isteyen öğrencilere dayatmadan vazgeçilmiştir. Ortaokul ve liselerde ise sadece seçmeli Kur'an-ı Kerim derslerinde başlarını örtebilecekleri hüküm altına alınarak ders merkezli özgürlük anlayışı meşrulaştırılmaya çalışılmış ve dayatmanın yaşamasına olanak sağlanmıştır. Bakanlık, hiçbir öğrencinin inanç özgürlüğünü kısıtlamamalı ve yönetmelikteki sınırlamayı kaldırarak, kız öğrencilerin haklarını toptan iade etmelidir." - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Süleyman Gökçen Eğitim Bir Sen Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title