Haberler

Yerel Seçimlerin Ardından

Abone Ol

Aliağa Belediye Başkanı Acar: "Aliağa Belediyesi'ni ilk incelemelerimize göre 8 milyon lirası tüzel kişiliği sona eren Yenişakran belediyesinden olmak üzere 35 milyon lira borçla devraldık"

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, ilk incelemelerine göre belediyeyi 35 milyon lira borçla devraldıklarını söyledi.

Acar, bir kafede düzenlediği basın toplantısında kendisinin emanetçi ve halkın temsilcisi olduğunu belirterek, "bankamatik memuru" kişileri tespit ettiklerini ve onlarla yollarını ayıracaklarını söyledi.

Mayıs sonuna kadar bütünşehir ve devir işlemlerinden kaynaklanan sorunları çözeceklerini ifade eden Acar, mevcut mali tablonun iç açıcı olmadığını belirterek şöyle devam etti:

"Seçim sonrası belediyenin mali yapısını incelediğimizde 35 milyon lira civarında bir borçla karşılaştık. Bu borcun 8 milyon lira civarındaki kısmı ise tüzel kişiliği sona ererek Aliağa Belediyesi'ne bağlanan Yenişakran Belediyesi'nden geliyor. Ancak, hesaplar konusunda bir dağınıklık var. Bir aydır borçları öğrenemedim, net rakamlar ortaya konulamıyor. Mali tabloyu net rakamları tam inceledikten sonra kamuoyuyla bir kez daha paylaşacağım. Çok net olmamakla birlikte 10 milyon lira civarında da belediyenin alacağı olduğu öngörülüyor. 2014 yılı tahmini bütçemizin 90 milyon lira olacak."

Aliağa Belediyespor'un durumu

Acar, gazetecilerin sorusu üzerine Aliağa Belediyespor'un 6 milyon lira borcunun olduğunu, belirterek "Ben belediye olarak 50 lira 100 lira kapı kapı dolaşıp kulübe para isteyemem. Aliağaspor'u dilenci konumuna sokmam" dedi. - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

Muhammet Ali Acar Aliağa Belediyesi Serkan Acar Yenişakran Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title