Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu Açıklaması
Küçükbaş hayvan yetiştiricilerine yönelik düzenlenen seminerde konuşan Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, ilçedeki küçükbaş hayvan sayısının mutlaka artırılması gerektiğini belirtti.
Küçükbaş hayvan yetiştiricilerine yönelik düzenlenen seminerde konuşan Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, ilçedeki küçükbaş hayvan sayısının mutlaka artırılması gerektiğini belirtti.
Malatya ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Yeşilyurt Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda küçükbaş hayvanların kaybının en aza indirilmesi adına paraziter mücadele, desteklemeler, hibeler ve kredilerle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıya Yeşilyurt kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ramazan Özerdem, Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, Veteriner Hekim Ahmet Yavaş ve Yeşilyurtlu yetiştiriciler katıldı.
Toplantının açılışında ilk olarak söz alan Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, amaçlarının hayvan teleflerinin önüne geçmek olduğunu belirterek iç paraziter ile ilgili üreticileri bilgilendirerek bu soruna çözüm bulmak istediklerini söyledi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi ise Bakanlık tarafından verilen desteklerin 3'te birinin hayvancılık destekleri olduğunu ifade ederek verilen destekleme projelerinden bahsetti.
Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu'da yaptığı konuşmada, küçükbaş hayvan sayısının ilçede az olduğunu belirterek Yeşilyurt'ta Türkiye ortalamasına baktıklarında küçükbaş hayvan sayısının fazla olmadığını ifade etti. 40'ın üzerinde kırsal mahallenin ilçede bulunduğunu aktaran Babahanoğlu, 30 bin olan küçükbaş hayvan sayısının en az 70 bin olması gerektiğini belirtti. Malatya'nın mera büyüklüğünü göz önünde bulundurdukları zaman bu sayısının mutlaka artması gerektiğini ifade eden Babahanoğlu, "Aslında şehirleri besleyen kırsal alanlardır. Gıda artık dünyanın stratejik bir maddesi haline geldi. Kendi gıdasını üretemeyen hele de organik ve doğal gıdasını üretemeyen milletler hem sağlık olarak hem stratejik olarak başka devletlere mahkum hale gelirler. Biraz daha hayvan neslini ıslah edip dünya ile rekabet edebilecek hayvan popülasyonuna ulaşabilirsek gerçekten ülkemiz farklı bir yerde olur" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından hayvancılıkla ilgili bilgiler verildi ve üreticilere el kitabı broşür dağıtıldı. Sunum, soru cevap ile son buldu. - MALATYA