Haberler

Yetkin, İşadamlarını Urfa'ya Davet Etti

Güncelleme:
Abone Ol

MÜSİAD 84. Genel İdare Kurulu Toplantısı'na katılan dernek Urfa Şubesi yönetimi, iş adamlarını bölgeye yatırımda bulunmaya davet etti.

MÜSİAD'ın 84. Genel İdare Kurulu Toplantısı'na Şanlıurfa Şubesi'ni temsilen Şube Başkanı Abdurrahman Yetkin, Yönetim Kurulu Üyeleri Mahmut Çiçek, Ahmet Boz, Mithat Arhan ile dernek Üyeleri Nadir Aydın, Abdullah Keskin ve Sıtkı Aloğlu katıldı.

Toplantı sonrası bir değerlendirmede bulunan MÜSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Yetkin, buluşmanın oldukça verimli geçtiğini, Suriyeli Mültecilere yapılan yardım ve Hatay GİK Toplantısı'nın "Büyümenin Sistematiği" konulu istişare toplantısında şube olarak gerçekleştirmek istedikleri eğitim ile ilgili projelerinin tanıtımını yapma fırsatını yakaladıklarını söyledi. Yatırımcı ve işadamlarını bölgeye davet ettiklerini de sözlerine ekleyen Yetkin, MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı başkanlığındaki Hatay yönetimine göstermiş oldukları yakınlığa teşekkür ettiğini belirtti.

EKONOMİDEKİ BÜYÜME ELE ALINDI
Toplantıda bir konuşma yapan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ise "Türkiye'nin, 2013 yılının ilk 3 çeyreği sonunda, ortalama yüzde 4 büyürken, büyümeyi son 6 çeyrektir negatif yönde etkileyen özel sektör yatırımları, 3'üncü çeyrekte yüzde 5,3 arttı. Bu, Gezi olayları ve FED merkezli, iç ve dış şoklara rağmen, özel sektörün piyasaya olan güvenini göstermesi bakımından, güçlü bir mesaj olduğuna inanıyoruz" dedi.

Suriye'deki olaylardan daha önce de genel idare kurulu toplantısını Hatay'da yaptıklarını ve 2009 yılındaki bu etkinlikte Suriye'ye de gezi gerçekleştiğini hatırlatan Olpak, şu an Suriye'de yaşanan insanlık dramını ibretle izlediklerini kaydetti. Suriyelilere yardım elini uzattıklarını belirten Olpak, "Uzatmaya da devam edeceğiz. Bugün, sektör kurullarımızın organize ettiği yardım kampanyası kapsamında, bazı Suriyeli ailelerimizle bir araya geldik. Acıların başladığı günlerden beri devam eden yardımlarımızın bir devamı olarak, 5 tırlık bir yardım paketiyle katkıda bulunduk" diye konuştu.

Türkiye'nin 2013 yılı ekonomisini de değerlendiren Olpak, özellikle dünyanın önde gelen ülkelerinin ve Avrupa Birliği ülkelerinin büyümekte çok zorlandığı bir süreçte, Türkiye'nin istikrarlı bir şekilde büyümesini korumasının son derece önemli olduğunu kaydetti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Genel İdare Kurulu Avrupa Birliği Nail Olpak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title