Haberler

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi 'Bahar Şenliği'

Abone Ol

Ankara'nın 5.Devlet Üniversitesi olan ve bu yıl hizmete giren Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ilk bahar şenliğini, Çubuk 2 Barajında resim sergisi, konser ve eğlence programlarıyla yaptı.

Ankara'nın 5. Devlet Üniversitesi olan ve bu yıl hizmete giren Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ilk bahar şenliğini, Çubuk 2 Barajında resim sergisi, konser ve eğlence programlarıyla yaptı.

Çubuk 2 Barajında, Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin birlikte organize ettiği şenliğe Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi RektörüProf. Dr. Metin Doğan, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Barca, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Örs, Hukuk Fakültesi DekanıProf. Dr. M. Fatih Uşan, Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı MüdürüYrd. Doç. Dr. Arif Demir, aileleri ve öğrenciler katıldı.

Şenlik öncesi gazetecilerin sorularını cevaplayan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, Gazi Üniversitesi'ne ait ilçe merkezindeki alanın üniversitelerine devredilmesi konusunda girişimleri olduğunu, yaklaşık bir yıldır beklediklerini ve bu konuda bir gelişme olması durumunda 2 ya da 3 fakültenin merkeze kurulacağını söyledi. Eğitim Bilimleri ve Güzel Sanatlar Fakültesi gibi birkaç fakültenin merkeze kurulmasını düşündüklerini anlatan Prof. Dr. Doğan, "Ancak geldiğimiz noktada henüz oranın bize devri gerçekleşmiş değildir. Bu alan bize devredilirse orayı almaya hazırız ve birkaç fakülte yapmaya hazırız" dedi.

Kampüs alanına inşaatın başlamasının nedeninin imar çalışmalarının uzamasından kaynaklandığını vurgulayan Prof. Dr. Doğan, imar çalışmasının ise belediye tarafından yapılmadığını TOKİ tarafından yapıldığını kaydederek, "İmarı belediye ile yapmadık, TOKİ ile birlikte yaptık. Daha önce Nisan yada Mayıs ayında inşaat çalışmasının başlanılacağını ön görmüştük, ancak imar çalışmasının uzamasından dolayı bu süre uzadı. TOKİ ile anlaşmamız hazır, imar çalışmaları neticelendiğinde hemen ihaleye çıkacak şekilde ihtiyaç listemizi de yaptık. Benim tahminim ihale sürecini de hesaba katacak olursak kazmayı 3 ay sonunda vururuz diye düşünüyorum. Biz temeli attık mı, bir sene içerisinde de bitirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Çubuk Belediyesi tarafından MTA'dan Özlüce'de bulunan Termal alanının alınmasını hatırlatan Prof. Dr. Doğan, belediye ile birlikte Ankara Kalkınma Ajansı'na ortak bir proje sunduklarını ve bu projenin Ajans tarafından kabul edildiğini söyleyerek, "Bu termal suyun nasıl değerlendirilmesi gerektiği ile ilgili bir fizibilite çalışması yapıyoruz. Bu çalışma neticesinde bu bölgenin termal turizmle ilgili faydalı olacak çalışma nasıl olmalıdır, özel sektörle mi olmalı? Kamu özel ortaklığı ile mi olmalı? Yoksa üniversitemiz ile mi olmalı? Bu konuyla ilgili bir etüt çalışmamız yapılacak. İster yerli, isterse yabancı turisti buraya çekecek çalışmalar yapılması gerekmektedir. Özellikle havaalanının burada olması turizm için temel şartlardan bir tanesidir. Ulaşımı kolay olması, uluslararası uçuşlara açık bir havaalanının olması böyle bir imkanı var Çubuk'un. Artı doğal güzellikleri var, tarihi özellikleri var, şimdi termal özelliği de eklendi ve bunların değerlendirilmesi gerekiyor ve bizim işletme fakültemiz bunun için çalışıyor" dedi.

Üniversitenin daha çok yeni olduğunu ve bir taraftan kuruluş işlemlerini gerçekleştirirken, bir taraftan da bölgeye yeni ne gibi katkılar katabileceklerini araştırdıklarını ifade eden Prof. Dr. Doğan, "İlk yılımızda bahar şenliklerimizi burada yapıyoruz. Bu bizim için çok önemli, hem öğrencilerimiz ile öğretim görevlilerimiz birbirlerini tanıması, birlik ve beraberliğinin sağlanması, hem de öğrencilerimizin bölgeyi tanıması amacıyla çok önemli. Bu yıl burada yaptık, önümüzdeki yıl ilçenin başka bir bölgesinde yaparak oranın ön plana çıkmasını sağlanır. Çubuk'ta çok sayıda şenlik yapılıyor. Bu şenliklerde üniversitenin daha faal olması sağlanır. İnşaat başladıktan sonra burayla ilişkilerimiz daha da çok artacak" diye konuştu.

Üniversitenin hareketliliğinin ilçenin sosyo ekonomik hayatına katkı vermesini istediklerini söyleyen Başkan Özden, 2 ya da 3 fakültenin ilçe merkezdeki alana kurulmasının ilçe açısından önemine işaret ederek, "Bu cıvıltının, bu hareketliliğin ilçemizin sosyo-ekonomik yapısına katkı vermesini istiyoruz. Bu nedenle ilçe merkezine Eğitim Bilimleri Fakültesi ve İslami Bilimler Fakültesinin kurulması konusundaki ısrarımız devam ediyor" şeklinde konuştu.

Şenlikte resim sergisi açan Köylü Ressam Halil Basri Uluğ'un resimlerini inceleyen Prof. Dr. Doğan ve Başkan Özden, resim yapan çocuklarla bir süre sohbet etti. Sergiyi gezenlere resimlerinin hikayelerini anlatan Uluğ, sanata ilgisi olan ve resim yapmak isteyen öğrencilere de tavsiyelerde bulundu.

Şenlik alanına kurulan platformda çeşitli gösteriler sunan öğrenciler, AFTAD halk oyunları ekibi Kafkas yöresine ait oyunları, Çubuk Belediyesi halk oyunları ekibi Ege yöresine ait oyunları ve Çubuk Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin Karadeniz yöresine ait oyunlarına kimi alkışlarıyla kimi de oyunlarıyla eşlik ettiler.

Sahne ve öğrenci gruplarının konserlerinin de yer aldığı şenlik programı, çeşitli ödüllü yarışmalar ve Hayri Arslan Kız Meslek Lisesi öğrencileri tarafından sahnelenen tiyatro gösterileri ile devam ederken, öğrenciler zorlu geçen eğitim döneminin stresini doyasıya attı.

Çeşitli ikramların yapıldığı programın sonunda Prof. Dr. Doğan ve Başkan Özden gösteri gruplarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Lokman Özden Metin Doğan Yerel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title