Haberler

Yola Çıkan Koyunlardan Kaçan Otomobil Bariyere Çarptı

Abone Ol

Konya'nın Ereğli ilçesinde çoban tarafından yolun karşısına geçirilen koyunlara çarpmamak isteyen bir otomobil, bariyerlere çarptı ve içindeki üç kişi yaralandı.

Konya'nın Ereğli ilçesinde çoban tarafından yolun karşısına geçirilen koyunlara çarpmamak isteyen bir otomobil, bariyerlere çarptı ve içindeki üç kişi yaralandı. Bu sırada otomobilin arkasındaki kamyonun koyunlara çarpması üzerine çobanın yakınları köylü kadınlar, ellerinde bıçaklarla kamyonun altında kalan koyunların murdar olmaması için adeta seferber oldu.

Ereğli- Adana karoyulu Sazgeçit Beldesi yakınlarında 38 yaşındaki çoban Yusuf Uğurel, dün saat 19. 30 sıralarında 15 koyunu yolun karşısına geçirmek istedi. Bu sırada Ankara Beytepe Jandarma Okulu Komutanlığı'nda görevli 24 yaşındaki teğmen Mustafa Karatay, yönetimindeki 42 V 1923 plakalı otomobiliyle, koyunlara çarpmamak isterken bariyerlere çarpıp, yola savruldu. Arkasında bulunan 33 yaşındaki Cemil Söğüt'ün kullandığı 33 BAM 19 plakalı kamyon da, otomobile çarpmamak isterken koyunlara çarptı. Kazada teğmen Mustafa Karatay ve yanında bulunan nişanlısı öğretmen 24 yaşındaki Leyla Aksoy, arkadaşları 25 yaşındaki Özhan Kara, yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis inceleme yaptığı sırada ellerinde bıçaklarla kaza yerine gelen çobanın yakını köylü kadınlar, komyonun altında kalan koyunların murdar olmaması için adete seferber oldu. Kadınlar bıçakla keserek 15 koyundan 10'nun telef olmamasını sağladı. Ardından kesilen koyunlar bir traktörün römorkuna kondu. Çoban Yusuf Uğurel ise ifadesi alınmak üzere Jandarma Karakolu'na götürüldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title