Haberler

Yozgat'a Basın Müzesi Kuruluyor

Abone Ol

Yozgat Belediyesi ve Gazeteciler Cemiyetinin işbirliği ile gerçekleştirilecek Yozgat Basın Müzesi’nin protokolü düzenlenen törenle imzalandı.

Yozgat Belediyesi ve Gazeteciler Cemiyetinin işbirliği ile gerçekleştirilecek Yozgat Basın Müzesi'nin protokolü düzenlenen törenle imzalandı.

Yozgat Gazeteciler Cemiyeti'nin yaklaşık bir yıldan beri sürdürdüğü çalışma sonucunda Türkiye'nin 7. Basın müzesi Yozgat'a kuruluyor. Yozgat Belediyesi ve Yozgat Gazeteciler Cemiyetinin işbirliği ile Yozgatlı Gazeteci Yazar Taha Akyol'un ailesinin uzun yıllar yaşadığı tarihi konak basın müzesine dönüştürülecek. Yozgat Belediye Meclisinin 6 Şubat tarihinde onayladığı Yozgat Basın Müzesi projesinin kuruluşuna ilişkin protokol Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ile Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Hakan Kiracı arasında imzalandı. Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Hakan Kiracı, Yozgat'ın tanıtımına önemli ölçüde katkıda bulunacak Basın Müzesinin kurulması konusunda verdiği destekten dolayı Belediye Başkanı Başer'e teşekkür ederek, "Osmanlı'nın ilk gazetecisi Agah Efendi'nin ve günümüzde de ünlü gazetecilerin baba ocağı olan Yozgat'ımızda basın müzesini oluşturmak anlamlı bir projedir. Bu amaçla Türkiye'nin 7. Basın Müzesi'ni kurarak Yozgat'ta basınımızın geçmişten bugüne özgün özelliklerini ebedileştirmek istiyoruz. Yozgat Basın Müzesi, belediyenin ve cemiyetimizin işbirliğiyle oluşturulacak, ancak tamamlandığında kent merkezi ve ilçelerdeki tüm meslektaşlarımızın istifadesine de sunulacaktır" dedi.

Yozgat kent merkezinin Kayyumzade Caddesindeki 257 metrekarelik bahçeli tarihi konak Yozgat belediyesi tarafından restore ettirildikten sonra basın müzesine çevrileceğini ifade eden Kiracı, "Restorasyonun ardından basın müzesinde yer alacak tarihi ve eski baskı makine ve malzemeleri, daktilo, fotoğraf makineleri Yozgat basınına dair eski belge, doküman, kitap, yerel gazete koleksiyonları, nostaljik basın objeleri, Yozgat Gazeteciler Cemiyeti tarafından derlenecek. Basın müzesinde Yozgatlı ünlü gazetecilerin kabartma fotoğraf ve kısa biyografileri,Yozgat ve ilçelerindeki bütün yerel gazetelerin özel nüshaları künyeleriyle birlikte sergilenecek. Bu çalışmalar sonunda Yozgat basınının ve meslektaşlarımızın geçmişe ve bugüne dair kayda değer bilgi, belge ve malzemeleri gelecek nesillere sunulmuş olacak. Yozgat Basın müzesi aynı zamanda cemiyet merkezi olarak da kullanılacak. Basın Müzemizin hayırlı olmasını diliyorum, katı ve desteklerinden dolayı Belediye Başkanımız Yusuf Başer, belediye meclis üyeleri ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. .

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ise Yozgat Belediyesinin kentteki tarihi konakları en güzel şekilde değerlendirilmesine imkan sağladıklarını belirterek, "Yozgat valiliğinin de destekleriyle SODES'in de katkılarıyla Yozgat Belediyesi olarak belirlenen binanın restorasyonu gerçekleşecek. Yozgat'taki tüm basınımızın geçmişten geleceğe ait materyalleri burada en güzel şekilde sergilenmiş olacaktır. Osmanlı'nın ilk gazetecisi Agah Efendi'nin baba ocağında böylesine anlamlı ve güzel bir müzeyi Yozgat'a kazandırmanın gururunu birlikte yaşayacağız. İki katlı tarihi konağın Yozgat Basın Müzesi olarak dönüştürülmesi projemizin Yozgat'ımıza, yerel basınımıza şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yozgat Belediyesi Agah Efendi Yusuf Başer Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title