Haberler

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer 2011 Yılını Değerlendirdi

Abone Ol

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, 2012 Yılının Yozgat'ın kalkınma yılı olacağını söyledi.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, 2012 Yılının Yozgat'ın kalkınma yılı olacağını söyledi.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, bir basın toplantısı düzenleyerek 2011 yılı çalışmalarını değerlendirip, 2012 yılı projeleri hakkında bilgi verdi. Çapanoğlu Kentpark Tesislerinde düzenlenen basın toplantısına Belediye Başkanı Yusuf Başer'in yanı sıra AK Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Türkmen, Kadın Kolları Başkanı Hülya Sarıaslan, Belediye Başkan Yardımcıları ve belediye birim müdürleri ve basın mensupları katıldı.

Önce 2011 yılı çalışmalarını değerlendiren Başkan Başer, geçen yıl içerisinde belediye ihaleye vermeden belediye imkanlarıyla 4 kilometre kanal, 3,5 kilometre su hattı döşediklerini belirterek, "Ayrıca 2 Milyon Lira değerinde su pompalarımızı yeniledik ve bu yenileme ile yüzde 30 civarında elektrikte tasarruf yapmaya başladık. Yine 2011 yılında araç makine parkımızı güçlendirdik. 4 itfaiye, 2 zabıta, 12 temizlik ve 8 tane fen işleri müdürlüğümüze yeni araç aldık." dedi.

2011 yılı içerisinde hayırsever vatandaşlarla işbirliğine giderek birçok hizmetlerin yapıldığına değinen Başkan Başer, mezarlıklarımıza taziye evi yapıldı, Hayırsever İş Adamlarımızdan Bilal Şahin, şehrimize cami ve küllüye, Şahin Tepesi Projesi, düğün salonu ve kültür merkezi gibi çok sayıda hizmetin geldiğini söyledi.

2012 yılında kapalı otopark için çalışmaların başlayacağını vurgulayan Başkan Başer "Şehrimizin en büyük problemi otoparktır. Bu problemi çözmek için kapalı 460 aracın kullanabileceği otopark yapacağız. Eski Sitesi'nde kentsel dönüşüm uygulayarak buraya TOKİ tarafından konut ve belediye hizmet binamızı yapacağız. Bu yıl da yeşil alana büyük oranda önem vereceğiz. Biz göreve geldiğimizde 24 bin metrekare olan yeşil alan 280 bin metrekareye çıktı. Bu yıl içerisinde 80 bin metrekarelik ikinci bir kentpark yapacağız. Toptancı Hali ve Buğday Pazarı, Ardiyeciler Sitesi projelerimiz yine bu yıl başlayacak. Unpazarı bölgesi cephe yenileme çalışmaları da bu yılki projelerimiz içerisinde yer almaktadır. Tarihi yanan hamamın restorasyonu yine bu yıl içerisinde yapacağız." dedi.

Başer, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın ve diğer bakan ve milletvekillerin desteği ile 2012 yılının Yozgat'ın yatırım yılı ocağını belirterek, "Geçtiğimiz yıl Et Balık Kurumunun Yozgat'a gelmesi yine bin kişilik çağrı merkezinin kurulması, çok önemli yatırımlardır. İnşallah bu yıl daha fazla yatırım yapılacak." ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Yusuf Başer, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.yledi.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, bir basın toplantısı d - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fahri Açıkgöz Yusuf Başer Ak Parti Yozgat Yerel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title