Haberler

Yozgat Bozok Üniversitesi'nde 'Hadis İhtisas Toplantısı ve Hadis Algısı Çalıştayı' Yapıldı

Abone Ol

Bozok Üniversitesi Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi organizasyonuyla düzenlenen ’5. Hadis İhtisas Toplantısı ve Hadis Algısı Çalıştayı’ başladı.

Bozok Üniversitesi Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi organizasyonuyla düzenlenen '5. Hadis İhtisas Toplantısı ve Hadis Algısı Çalıştayı' başladı.

Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen çalıştayın açılış toplantısına, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hatiboğlu, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey, Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Kadri Özköse, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşının okunmasının arından program Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Kadir Demirci tarafından Kur'an tilavetinin okunması ile devam etti.

Çalıştayın açılışında konuşan Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, ülkemizi 15 Temmuz'a getiren olayın arkasında gençliğin dinini doğru ve yeteri kadar öğrenmediğinden kaynaklanan aldatılmışlığın olduğunu belirterek, inançlı, vatanperver bir gençliğin yetişmesinde İlahiyat Fakültelerinin önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

15 Temmuz sürecinin yaşanmasına neden olan sebepleri ve İlahiyat Fakültelerinin önemine değinen Rektör Karacabey, "Yakın tarihte belki devamında doğacak tehlikelerden korunarak çıktığımız ve bu şekilde kolay atlatıldığı içinde rabbimize ne kadar şükretsek az olduğuna inandığımız 15 Temmuz olayını yaşadık. 15 Temmuz'un karanlık gecesini aydınlatan şehitlere rahmet gazilerimize de şifalar diliyorum. Elbette zor ve acı bir olay yaşadık. Yaşadığımız bu tecrübelerden bir ders çıkararak bundan sonraki çalışmalarımıza daha yoğunlaşarak yeni bir ivme kazandırmamız gerektiğine inanıyorum" dedi.

15 Temmuz'un bir ders niteliği taşıdığını dile getiren Rektör Karacabey, "Ben inanıyorum ki şu yaşanan olayı fırsata çevirip bundan sonra gençliğimizin dinini Allah'ın kitabına ve peygamber efendimizin sünnetine dayanarak en doğru şekilde öğrenebilmesi için şuana kadar gösterdiğiniz gayretin ve çabanın daha fazlasını göstereceksiniz. Bu çalıştayın birlikte düşünülerek, birlikte değerlendirilecek ve geleceğe yön vereceği bazı ortak düşüncelerin çıkmasına vesile olacağını düşünüyorum. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç da konuşmasında; "Bizler Diyanet işleri başkanlığımızı üniversiteleri bu ülkenin vizyonu olarak görüyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilatlanmasını sadece Türkiye için değil aynı zamanda Balkanları, Kafkaslar, Orta Asya, Ortadoğu, Afrika'ya bir model dinin doğru algılanması ve anlatılması toplumun eğitilmesi açısından önemli bir kurum olarak görüyoruz. Bunlar üzerine inşa edeceğimiz gerek iç siyasette gerek dış politikadaki yönlendirmemiz bu manada olacaktır" dedi.

Bozok üniversitesinin 2006 yılında kurulmuş yeni bir üniversite 17 bin öğrencisi, 900'e yakın öğretim üyesi ile hizmet verdiğini hatırlatan Yurtnaç,"Bu şehrin vizyonunun sağlanması adına biz üniversitemizin her fakültesi ile çalışacağız. Ben üniversitelerin vizyonun önemine gücüne katkısına inandım. Üniversitemizin bundan sonraki yapacağı toplantılarda, konferanslarda da yanında olacağım. Bu toplantılar bu şehre önemli bir katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

Çalıştayın konuşmacı konuğu YÖK Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hatiboğlu, hadisin vefa, muhabbet, saygı, kardeşlik ve manevi değerlerin unutulduğu, zor ve dar zamanlarda sarıldığı can bulduğu bir vazgeçilmez olduğunu söyledi.

Dünyanın faniliğinin, geçiciliğini aslı olanın bu dünyada hoş bir seda muhabbet bırakmak olduğunu ifade eden Hatipoğlu, "Bu çalışmada hadisçiliğin sadece akademik üretim yayım makale olmadığı asıl Anadolu'daki dini varlığımızın İslami varlığımızın nesilden nesile aktarılmasının kanallarının hadisçiler olduğunu bu toplantımızda tekrara hatırlayalım. Toplumun harcı toplumun kaynaştırıcısı toplumun kardeşlik duygularını besleyicisi hadisçi kardeşlerimizdir. Dinin yaşanası bir şey olduğunu yaşandığında insana haz verdiğini toplumun her kesimine aktaralım" dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selahattin Polat, Hadis algısı hakkında katılımcılara bilgiler aktardı. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bozok Üniversitesi Kemal Yurtnaç Yozgat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title