Haberler

Yozgat Milletvekili Yusuf Başer Bozok Üniversitesini Ziyaret Etti

Abone Ol

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Bozok Üniversiteni ziyaret ederek Rektör Prof.Dr.Tamer Uçar ile bir araya geldi.

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Bozok Üniversiteni ziyaret ederek Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar ile bir araya geldi. Milletvekili Yusuf Başer, Erdoğan Akdağ kampüsünü gezerek tamamlanan ve devam eden projeleri yerinde inceleyip Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar'dan bilgi aldı.

Bozok Üniversitesi kampus alanını Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar ile birlikte gezen AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Yozgat Bozok Üniversitesi teknik ve fiziki alt yapı yönünden her geçen gün biraz daha gelişiyor ve güzelleştiğini söyledi. 2006 yılından 2011 yılına kadar Bozok Ünitesinin kapalı kullanım alanı 142 bin metre kare olduğunu ve şu an kredi yurtlar kurumu yeni yurt binası ve yeni eklenen binalarla birlikte bunun ikiye katlandığını ifade eden Milletvekili Başer, "Üniversitemizin rektörlük hizmet binası mühendislik ve mimarlık fakültesi binası, bin 200 kişilik öğrenci yur binası şu an ihale aşamasına gelmekte olan tıp fakültemiz ve 200 yataklı araştırma uygulama hastanemiz, teknopark ve Erdoğan Akdağ Camii, inşaatlar sürüyor" dedi.

Yozgat'ı bir üniversite şehri, bilimin kalbinin attığı bir şehir haline getirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Milletvekili Başer, "Tıp Fakültemiz ve hastanemizle beraber Yozgat'ı bölgenin sağlık üssüne getirme arzusundayız. Yozgat insanı geçmişte olduğu gibi bugünde Ak Partiye destek oluyor güç veriyor. Bizde onun karşılığı olarak değil ama hizmet felsefemiz gereği biz Yozgat insanının emrinde olduğumuzu hizmetinde olduğumuz ve vermiş olduğumuz sözlerimizi de suya yazmıyoruz. Görmüş olduğunuz gibi eserlerimiz her bir noktada çığ gibi büyümeye devam ediyor. Üniversitemizin öğrencisi şuan 10 bin civarında yeni açığımız eğitim fakültesi ve yeni bölümlerle birlikte bu sayı önümüzdeki eğitim öğretim yılında 12 bin'e çıkacaktır" diye konuştu.

Kampüsü ikiye bölen yolun kampus dışına alınması konusunda çalışmaların olduğunu belirten Milletvekili Başer, "Yeni yapılacak havaalanı ve organize sanayi bölgesinden ve hızlı tren olduğu bölgede Atatürk yoluna çevre yolu projemiz var. Bu proje ile birlikte kampus içerisindik yolda kampus dışına alınacaktır" ifadelerini kullandı.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar ziyaretlerinden dolayı Milletvekili Başer'e teşekkür ederek, "Milletvekilimiz Yusuf Başer beyin Üniversitemizi ziyaretinden son derece memnun olduk. Üniversitemizde şu an yapılmakta olan inşaatlarımızı devam eden ve bitmek üzere olan inşatlarımızı yerinde gördük inceledik. Yozgat halkı, hayırseverler, siyasilerimiz, bürokratlarımız ve bütün Yozgatlı hemşerilerimizin katkıları bizi son derece memnun ediyor . Onların katkıları olmadan bu yatırmaları gerçekleştirmemiz zaten mümkün değildi. Bu sayede üniversitemiz emsal üniversiteler arasında bir numara olduğunu söyleyebiliriz. 2000 yılından sonra kurulan 60 üniversite içinde de ilk 10 'dayız ve çok daha iyi olacağına inanıyoruz. Katkılarından dolayı sayın Milletvekillerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Milletvekili Yusuf Başer'in Bozok Üniversitesi ziyaretine AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz, Merkez İlçe Başkanı Musa Halıcı, İl Genel Meclis Üyesi Halil Türkmen'de eşlik etti. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title