Haberler

Yozgat'ta En Çok Pil Toplayan Öğrenciler Ödüllendirildi

Abone Ol

Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Yozgat Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yürüyüş düzenledi.

Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Yozgat Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yürüyüş düzenledi.

Yozgat Terminal önünden başlayan yürüyüş Cumhuriyet Meydanında son buldu. Yürüyüşe Vali Yardımcısı Yavuz Güner, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İbrahim Tamer, Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, belediye başkan yardımcıları, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Yürüyüş sonrası en çok atık pil toplayan okullar ve öğrenciler ödüllendirildi. Ödül töreninde konuşan Yozgat Belediye Temizlik İşleri Müdürü Ömer Duyar, çevre kirliliği ile mücadele etmek, çevreyi temiz tutmak ve temiz bir geleceğe sahip olmak için herkesin ayrı sorumluluk taşıdığını söyledi. Yozgat'ta 365 gün 24 saat hangi şartlarda olursa olsun, personel ve ekipmanlarla Yozgat'ta 100 ton evsel atık, 1 ton tıbbi atık topladıklarını ve katık atıklarında düzenli depolama tesislerinde bertaraf edildiğini ifade eden Duyar, "1 yılda 17 ton bitkisel atık yağ, 800 ton araç lastiği ve ortalama 700 ton ambalaj atığı ile kağıtları geri dönüşüme kazandırdık. Böylece ülke ekonomisi ve çevreye katkı sağlıyoruz" dedi. 1 litre bitkisel atık yağın 1 milyon metre küp suyu kirlettiğine dikkat çeken Duyar, " Bu programın oluşmasına teşkil eden 2 ton atık pil çocuklarımızın katkılarıyla ekonomiye ve geri dönüşüme kazandırılmıştır. Hedefimiz, her geçen yıl artarak devam etmektedir" dedi.

Daha sonra konuşan Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, şehirleri de insanları evi gibi temiz tutulması gerektiğini belirterek, "Ancak bazı vatandaşlarımız çöplerini çöp kutusu yerine yerlere atıyor. Çekirdek kabuklarını yere atıyor. Çöpü yere atanlar duyarlı vatandaşlar tarafından uyarıldığında ise kavgalar çıkabiliyor. Çevre bilincinin çocuklarımıza aşılamalıyız. Çevreye duyardı bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yozgat Vali Yardımcısı Yavuz Güner'de sağlık için temiz bir çevreye ihtiyaç olduğunu belirterek, "Çevremizi temiz tutmalıyız, çocuklarımızı çevre bilinci ile yetiştirmeliyiz. Bugün burada çok sayıda öğrencimiz atık pil toplayarak çevreye duyarlılığını göstermiştir. Hepsine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından en fazla atık pil toplayan öğrenciler bisiklet, tablet, saat ve futbol topu ile ödüllendirildi. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yozgat Belediyesi Dünya Çevre Günü Kazım Arslan Ömer Duyar Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title