Haberler

Ahırdan gelen seslere koştu, ineğinin doğurduğu buzağıyı görünce şoke oldu

Güncelleme:
Abone Ol

Yozgat'ta hayvancılıkla uğraşan Mehmet Polat, ineğinin doğurduğu buzağıyı görünce şaşırdı. Polat, "Yaklaşık 25 yıldır hayvancılıkla uğraşıyorum, ilk defa böyle bir şey gördüm. Hayvanların doğum esnasında çok bulundum ama böyle bir şeyle hiç karşılaşmadık" dedi.

Yozgat'ın Çekerek ilçesine bağlı Beyyurdu köyünde yaşayan Mehmet Polat, doğumu yaklaşan ineğini sık sık kontrol etmeye başladı. Gelen sesler üzerine ahıra koşan Polat, doğan buzağıyı görünce şaşırdı. Buzağının kafa yapısının normalden çok farklı olduğunu gören besici, o anları kayda aldı. Polat, çene yapısı oluşmayan ve kafatası kemiği bulunmayan buzağıyı görür görmez veterineri aradı.

"HAYVAN ÇOK DEĞİŞİK BİR ŞEKİLDE DOĞDU"

Buzağıyı gördüğünde irkildiğini ifade eden Mehmet Polat, "Dün akşam vahim bir olay başımıza geldi. İneğim gebeydi, gelip gidip kontrol ediyorduk. Son kontrolümüzde inek doğum yaptı, biz de yardım ettik. Hayvan çok değişik bir şekilde doğdu. İlk başta ürperdik, kafası çok değişik bir şeydi. Korktum veterineri aradım. Veteriner de aşıdan dolayı olabileceğini söyledi. Sonuç nasıl olur bilemiyorum. Aşının bozuk olabileceğinden veya anne karnında kızamık hastalığından dolayı da olabileceğini söylüyor. Tam teşhis konulamadı" dedi.

"İLK DEFA BÖYLE BİR ŞEY GÖRDÜM"

Açıklamasının devamında 25 yıldır hayvancılıkla uğraştığını ve ilk kez böyle bir şeyle karşılaştığını ifade eden Polat, "Çene büyümemiş, ağzı doberman köpekleri gibiydi, dili ağzına sığmıyordu, burnu yanağındaydı. Çok değişik bir şeydi, kafa top gibiydi. Kafasının üstü pamuk gibiydi, demek ki beyin oluşmamış. Çok farklı bir hayvandı. Yaklaşık 25 yıldır hayvancılıkla uğraşıyorum, ilk defa böyle bir şey gördüm. Hayvanların doğum esnasında çok bulundum ama böyle bir şeyle hiç karşılaşmadık" diye konuştu.

İşte görenleri şaşırtan o buzağı;

Ahırdan gelen seslere koştu, ineğinin doğurduğu buzağıyı görünce şoke oldu

Ahırdan gelen seslere koştu, ineğinin doğurduğu buzağıyı görünce şoke oldu

Ahırdan gelen seslere koştu, ineğinin doğurduğu buzağıyı görünce şoke oldu

Ahırdan gelen seslere koştu, ineğinin doğurduğu buzağıyı görünce şoke oldu

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler Mehmet Polat 3-sayfa yozgat Yerel Yaşam Tarım Doğa Aşı Tarım Doğa Yerel Haberler 3.Sayfa Yerel Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (8)

Hamza Dokmen:

herşeyin genetiği ile oynandı.inekler bile artık aşı ile doğuruyor boğa gördükleri yok.boyle durumlar daha çok görülecek

Yanıtla5106
Kerim Alparslan:

Merhabalar haberci kadeş üzülerek belirtmek isterim yazdığın haberi baştan sona okursan ne demek istediğimi anlayacağını sanıyorum aynı konuyu ısıdıp ışıdım kdefalarca tekrar tekrar yazmana gerk varmıydı bizim insanlarımız bu kadarmı cahil sanıyorsun boş yerezamanımızın alındığını düşünüyorum

Yanıtla456
Ender YILDIRIM:

abartılacak birşey değil. anomaliler insanlarda görülebildiği gibi hayvanlarda da görülebiliyor. bundan 200 yıl önce de bu tarz şeyler oluyormuş yani yeni olan şeyler değil. tek fark artık köylüde de kameralı telefon internet ve sosyal medya olması.

Yanıtla435
GülenCeset:

Akrabası ile çiftleştirdiniz.?

Yanıtla315
Blackened:

Fazla yaşamaz

Yanıtla59
Hakan Kara:

bu hayvan çok yaşamaz aynen bzouk iğne bozuk aşı ne hale getiriyor doğallığı kaybettik lan bu hayvan böylese biz nasıl etler yiyopruz arkadaş bu yetiştiricxler neler yapıyrolar hayvanlara hem iğne ile mi denetim yokki memleket her yönüyle sos veriyor

Yanıtla112
Aslan:

Buzağı insana yem olmaktam kurtulabilecek mi bakalım

Yanıtla06
Ahmet Vurur:

fazla yaşamaz o halde

Yanıtla12
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title