Haberler

Yufka ve Gözleme Yapıp Yoldan Geçenlere Dağıttılar

Abone Ol

Kütahya Gediz'de, mahalle sakinleriyle birlikte yufka ve gözleme yapıp yoldan geçen vatandaşlara dağıtan mahalle muhtarı tüm vatandaşların sevgisini kazandı.

Kütahya Gediz'de, mahalle sakinleriyle birlikte yufka ve gözleme yapıp yoldan geçen vatandaşlara dağıtan mahalle muhtarı tüm vatandaşların sevgisini kazandı.

Gediz'in Salur Mahallesi Muhtarı Ahmet Özkaya, mahalle sakinleri ile bir araya gelerek yaptığı helvalı ve tavuklu yufkalar ile gözlemeleri yoldan geçenlere ücretsiz olarak dağıtıyor.

Yaptığı bu güzel davranışı ile ilçede güzel bir hayır anlayışı sergileyen Salur Mahallesi Muhtarı Ahmet Özkaya, mahalledeki hayırsever vatandaşlarla iki yıldan beri işbirliği yaparak eski hayır geleneklerinden olan yufka ve gözleme yapıp dağıtma geleneğini sürdürdüklerini söyledi.

Yaptıkları helvalı ve tavuklu yufkalar ile gözlemelerin dağıtımıyla ilgili bilgi veren Muhtar Ahmet Özkaya, komşularıyla aldıkları 150 kg. un ve 40 kg. tavuk etinden dürüm yapıp yoldan geçen yaklaşık 1000 kişiye dağıttıklarını belirtti.

Muhtar Özkaya, "Saç vurup yufka ve gözleme yaparak dağıtmak köylerimizde eski bir hayır geleneğidir. Benim çocukluğum köyde geçti. Annemden öğrendiğim saç vurma geleneği çok hoşuma gidiyor. Mahallemizde kadın-erkek tüm arkadaşlarımızla el ele verip her yıl saç vurmayı gelenek haline getirdik. Yufka ve gözleme arası sarılan tavuk ve helva ile yaptığımız dürümlerle yaklaşık bin kişiyi doyurduk. Bölgemiz köylerinde çok yaygın olan saç vurma ve hayır dağıtma geleneğini çok seviyoruz ve bunu sürdürmeye kararlıyız. 'Az sadaka çok belayı def eder' diye bir söz vardır. Bizde mahalle olarak aynı söz ve geleneğe sahip çıkıp yaşatmak istiyoruz. Mahallede bu geleneğimize sahip çıkan pek çok büyüğümüz var. Her yıl böyle saç vurup hayır dağıtmaya devam edeceğiz" dedi.

(MA-EFE-

19.05.2012 13: 14: 41

TSI

NNNN - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kütahya Yerel Gediz Salur Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title