Haberler

Yunus Emre Soma'da Anıldı

Abone Ol

Tasavvuf edebiyatının en büyük şairi Yunus Emre, Soma'da anıldı.

Tasavvuf edebiyatının en büyük şairi Yunus Emre, Soma'da anıldı.

Soma Belediyesi Sinema ve Konferans Salonunda Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin düzenlediği programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Altunsoy, İlçe Müftüsü Mehmet Karatuğ, şube müdürleri, kamu kurum ve kuruluşlarının daire amirleri, okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Programda "Halk Aşığı, Gönül İnsanı Yunus Emre" slayt gösterileri, öğrenciler tarafından yapılan canlandırmalar ve kendi kaleminden çıkan eserlerin seslendirilmesi ile anıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Anadolu İmam Hatip Lisesi Edebiyat öğretmeni Mutlu Gürler, "Medeni toplumların geçmişleri incelendiğinde alim ve inanmış karakterlerin abide şahsiyetlerin varlıkları görülür. Bu şahsiyetler milletlere hayat veren ebedi bir ruh gibidir. İşte Yunus Emre'de bu şahsiyetlerden birisidir. O Türk Milletinin yaşadığı en buhranlı zamanlardan biri olan 13. yüzyılda yetiştirilmiş bu yüzyıl istilalarının kol gezdiği devlet otoritesinin zayıfladığı ve bilahare devletin beylikler haline geldiği bir zaman idi. Böyle zamanlarda milletlerin kaybettikleri unuttukları veya uzak kaldıkları bazı temel kavramlar vardır ki bunlar sevgi, hoşgörü, birlik, ilimdir. Söz konusu asrın en önemli eksikliği de sevgi, hoşgörü ve birliktir. Bunlar olmazsa ilimde olmazdı. Ne güzel bir tecellidir ki Türk Milleti'nin her bunalım çağında insanlığın yüz akı olan şahsiyetler yetişmiştir. Nitekim Yunus Emre'nin yaşadığı asırda yetişen Mevlana Celaleddin-i Rumi, Hacı Bektaş-ı Veli, Ahi Evran-ı Veli gibi gönül sultanları bu bunalım yüzyılına ölümsüz mesajlar bırakmışlardır. Onların mesajları ferdi plandan bütün insanlığa yükselen evrensel özelliliklere sahiptir. Tapduk Emre'nin deyişiyle Bizim Yunus pek çok mesajında 'Gelin danış olalım, işi kolay kılalım sevelim sevilelim. Dünya kimseye kalmaz diyor' diyor. İnsanlığı sevgiye çağırıyordu" dedi.

Halk şairi Yunus Emre'nin hayatı ve hayat felsefesi, şiirler, skeçler ve slayt gösterileri ile anlatıldı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tahsin Altunsoy Mutlu Gürler Soma Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title