Haberler

Yyü Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nün 7. Kuruluş Yıldönümü

Abone Ol

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Yyü) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Jeoloji Bölümü'nün Kuruluşunun 7. Yıldönümü Dolayısıyla Kolokyum Düzenlendi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Jeoloji Bölümü'nün kuruluşunun 7. yıldönümü dolayısıyla kolokyum düzenlendi.

Hakkı Atun Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen kolokyum, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Tolluoğlu, 7 yıl önce bir idealle kurulan bölümün bu hedeflerinin büyük bir kısmını bugün gerçekleştirmenin gururunu yaşadığını ifade etti. Tulluoğlu, son yıllarda yaşanan çeşitli olayların, ulusal insan kaynağıyla doğal kaynakların ne denli önemli olduğunu ortaya çıkardığını belirterek, "Biz bölüm olarak doğal

kaynaklarının araştırılması ve bunun ülke kullanımına sunulmasına çok önem veriyoruz" şeklinde konuştu.

Jeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sefer Örçen ise, kuruluşlarından bu yana yaptıkları çalışmalarla YYÜ'ye her zaman layık olduklarını dile getirerek, aynı istikrarda devam edeceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Adalet Bakanlığı'nda projeci olarak görev yapan Mutlu Gürler, "Jeolojik Miras ve Türkiye Milli Parklarına Olası Katkıları" konusunda katılımcılara bilgi verdi. Kolokyumun öğleden sonra da devam edeceği belirtildi.

(ŞA-AKK-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title